zondag 16 augustus 2015

Vliegtuigen spotten


Mijn zwager Marco, die hier graag genoemd wil worden voor het geval jullie op zoek zijn naar één of meerdere automobielen van het merk Mercedes Benz,en die hij dan graag voor een mooie prijs aan jullie verkoopt, was mee naar de winkel van meneer Harlaar in Badhoevedorp.Een treinenwinkel, voor het geval jullie meneer Harlaar niet kennen.Op de terugreis naar huis hadden we besloten even bij de polderbaan vliegtuigen te gaan spotten.De zon scheen uitbundig en we hadden in Badhoevedorp bij de lokale buurtsuper eten en drinken gehaald.Na het ene vliegtuig vertrok het andere.Eigenlijk verbaasden we ons er over dat er vele honderden vliegtuigspotters stonden te kijken naar deze toch wel vrij saaie soort van spoorrijtuigen met vleugels en buitenboordmotoren.Men bleek een vliegend dubbeldeksrijtuig af te wachten van de firma Emirates.Toen die weinig spectaculair het luchtruim koos waren we klaar, wat slaapverwekkend saai kan spotten zijn!Nee, dan kan je veel beter een dag bij Halfweg sprinters en VIRM treinstellen spotten!Hachelijk?

11 opmerkingen:

Renesmurf zei

Ik blijft het bijzonder vinden, zulke gevaarten de lucht in.

FRANK103 zei

@rene: ja, vooral de 747 is zeer indrukwekkend. Daarom viel het opstijgen van de A380 van Emirates zo tegen. Dat ging veel te gemakkelijk!

Sjoerd zei

Vliegtuigen zijn niet mijn ding...

Kees zei

Ha die Frank, Mooi , dit is weer eens iets anders dan treintjes, Ik ga met m;n zoon af en toe naar Schiphol, ook wij zien de vliegtuigen graag opstijgen en landen.
Groet kees

FRANK103 zei

@sjoerd: ik ben ook niet heel enthousiast, hoewel je daar in dit bericht natuurlijk niks van merkt.

@kees: gelukkig heb ik dan toch iemand een plezier gedaan met deze kiekjes, gemaakt met de telefoon, zoals je ongetwijfeld kunt zien.....

gerdaYD zei

Natuurlijk heb je buiten vogel- of treinspotters ook nog vliegtuigfanaten die van elk voorbijkomend vliegtuig foto's willen maken want het leverde jou weer een knap log op Frank!
OT: de Gentse bevolking was Miele dankbaar, door zijn zogenaamde collaboratie heeft hij de bezetting draaglijker gemaakt, daar kon mijn helaas nu overleden moeder van meespreken!

Albert y Mara fotoblog zei

Vliegtuigen spotten boeit mij helemaal niet. Als ik op Schiphol ben op weg naar Málaga, en dat gebeurt regelmatig zoals je weet, ga ik meestal de kranten lezen op mijn iPad, dan naar buiten te kijken en vliegtuigen te zien landen en opstijgen. Zo heeft iedereen zijn eigen voorkeur.
Met vliegende groeten Albert

FRANK103 zei

@gerda: vliegtuigen spotten met de telefoon is niet zo leuk als met de spiegelreflex. Maar als ik dan met 100 foto's thuis kom van verder oninteressante vliegende objecten, dan vraag ik me wel af waar ik mee bezig was. Hachelijk?
OT: gelukkig heeft Miele achteraf gezien de juiste beslissing genomen!

@albert: vliegtuigen zijn gewoon erg saai, het lijkt wat dat betreft op boten spotten bij een jachthaven, ze zijn allemaal hetzelfde. Dan is treinen spotten veel dynamischer, er zijn slt 4 en slt 6, er zijn lokomotieven van de series 1600, 1700 en 1800. Dat verveelt toch nooit!

francky spruytte zei

Vliegtuigen trekken mijn aandacht niet, in tegenstelling tot de treinen die ik iedere dag zie aankomen en vertrekken in het station. Misschien moet ik die ook maar eens spotten of is dit in mijn geval een penibele zaak ?

gerdaYD zei

Ik spring uit 'n vliegmachien
Alleen maar om jou te zien
Om jou te behagen, durf ik alles wagen
En zweef ik het luchtruim door
Dan hoor ik het engelenkoor
Dat zingt heel spontaan
Laat Frank nu maar gaan
Die komt heus wel aan
naar © Eddy Wally
*wink, big smile*

FRANK103 zei

@Suske: treinen spotten is nooit hachelijk!

@Gerda: dat dichten gaat je goed af!