zondag 27 september 2015

De fietstocht


Nadat ik vorig jaar mijn collega René, die hier trouwens niet genoemd wil worden, geprobeerd had van zijn fiets te rammen, was de lol in het fietsen een beetje verdwenen.De twee daarna geplande tochten gingen door het slechte weer niet door.Dit jaar had ik maar 2 tochten gereden, de fiets mankeerde van alles.Een oplossing daarvoor was natuurlijk niet zo heel moeilijk, de fiets moest naar de fietsenmaker.Vorige week vrijdag stond de fiets de hele dag bij de fietsenmaker.Ik zou gebeld worden als er aanzienlijke kosten aan waren.Dat lag natuurlijk wel voor de hand, als je bedenkt hoeveel kilometers ik afgelopen 7 jaren heb gereden!Nieuwe wielen, tandwielen, banden, stuurlint, kettingen en zelfs een versleten zadel.Maar nee, niks van dat alles. "Uw fiets is nog zo goed als nieuw" zei de fietsenmaker.Alsof de fiets van een oud vrouwtje was geweest, altijd binnen had gestaan.Maar: ik ben weer in training!Hachelijk?

17 opmerkingen:

francky spruytte zei

fiets inpakken en opsturen naar het fietspunt. Eens zien wat mijn collega's er van denken.

FRANK103 zei

@suske: zo'n Bianchi is Italiaanse rommel, zo snel mogelijk inruilen voor een Cube of een Stevens. Dat zou mijn advies zijn, en ik kan het weten, ik heb een Bianchi.....

Sjoerd zei

Een fiets slijt alleen maar als er iedere dag mee wordt gereden...

FRANK103 zei

@sjoerd: dat dacht ik ook! Het is helemaal niet gek dat mijn fiets nauwelijks is versleten!

Albert y Mara zei

Eén keer per jaar laten we onze fietsen in Spanje, een Batavus en een Gzell, nakijken door de Spaanse fietsenmaker hier in het dorp. De prijs na afloop is een lachertje als je dat met Nederland vergelijkt. We rijden hier bijna elke dag op onze fietsen. Beweging is belangrijk en langs de boulevard is gewoon heerlijk rijden. Alles is vlak.
Grtz Mara

Albert y Mara zei

Gzell = Gazelle

FRANK103 zei

@albert: dat jaarlijks onderhoud is heel verstandig, dan blijft de fiets in goede staat. Ik doe klein onderhoud zelf, met 7 fietsen in de schuur is dat snel verdiend. Groot onderhoud doet de fietsenwinkel, die is trouwens niet heel duur.

gerdaYD zei

Dat is toch een geweldige meevaller hé Frank, voor de verandering wordt er eens geen flinke hap uit je portemonnee gebeten en kan je bovendien weer de baan op met die persoon die hier niet genoemd wil worden hihi.

Erik zei

Wie had dat verwacht!

FRANK103 zei

@gerda: mijn collega René durft nog niet met mij een ronde te fietsen, vrees ik. Of ik moet op een veilige afstand voor hem rijden. Misschien iets van 5 kilometer..... ;-)
Nee hoor, we gaan binnenkort weer een tocht rijden!

@neef Erik: ik niet!

Mirjam Kakelbont zei

Op mijn oude Colnago heb ik meer dan 100.000 (geen typefout) gereden. En het merendeel deed ik zelf: banden, ketting en tandwielen vervangen en 1 x per jaar een winterbeurt :-)Ik ben 2 x gevallen en heb 2 x mijn helm gebroken. Jij draagt gelukkig ook een helm, zie ik.
Mooie foto's!

FRANK103 zei

@mirjam: ik vrees dat ik in de goede jaren rond de 1000 kilometer per jaar rijd, dit jaar haal ik tot op heden net 200. Met de bianchi heb ik ongeveer 5000 km gereden (in 7 jaar). Als nieuw dus nog! De kwaliteit van deze fiets is niet geweldig, ik denk serieus over een betere fiets.

gerdaYD zei

Blauw

mijn kleine blauwe fiets
heeft een zachte achterband
dat is wel een beetje raar
want ik let goed op stukjes glas
maar het is niet zo erg
als jij hem plakt
en ik hem pomp
dan issie zo weer
hoe-ie was

op mijn kleine blauwe fiets
ga ik op zoek naar blauwe plekken
in de grote grijze lucht
mijn hoofd ligt in mijn nek en
ik kijk omhoog
dan draait ineens de aarde om
dat is wel een beetje raar
want dat doetie anders nooit
maar het is niet zo erg

ik kon ze boven niet ontdekken
maar nu heb ik blauwe plekken
op mijn knie en elleboog
© maaike haneveld

*wink, big smile*

Kees zei

Hoi Frank,En nu weer de natuur in. Wat 'n meevaller.
Groetjes Kees.

Albert y Mara fotoblog zei

Ik begrijp dat het nu weer schitterend mooi nazomerweer is in Nederland. Echt weer dus om de fiets te pakken. Doe je dat ook na je werk?
Salu2 Albert

MarcStouten zei

Sportief hoor. Wegseizoen is nu eigenlijk zo goed als afgelopen. Hachelijk.

Rene Stover zei

Ik ben er klaar voor Frank.