woensdag 30 september 2015

Euromodelbouw Genk


Intermodelbouw in Genk is geen grote modelbouwbeurs,je kan deze niet vergelijken met Intermodellbau in Dortmund.Van de 5 hallen zijn er drie voor modelspoor, één voor afstand bestuurbare boten en vliegtuigen en één voor poppenhuizen en dergelijke.Vond Lisanne bij Intermodellbau al dat het publiek vooral bestond uit oudere stinkende mannetjes, nu viel het zelfs ons op dat de persoonlijke hygiëne bij veel lieden toch ver te zoeken was.Het meurde gewoon.Tel daarbij dat de hallen zeer rommelig ingedeeld waren,de handelaren vooral Belgisch materiaal verkochtenen er dik betaald moest worden voor gore toilettenen jullie zullen begrijpen dat we Genk van de agenda hebben geschrapt.Er stonden in de derde hal wel een aantal hele fraaie spoorbanen opgesteld.Soms banen die we al eerder hadden gezien.Zoals het fantastische schilderij IJsselstein.Dat het fotograferen van dit soort banenniet zomaar gedaan is laat ik ook graag zien.Leuk vonden we het dat we Wim, de kok die niet koken kon, maar tegenwoordig bekend staat als de flitsende snelle verkoper van Artitec hebbedingetjes, op de beurs tegenkwamen.Maar uiteindelijk stonden we toch vrij snel weer buiten.Hachelijk?

11 opmerkingen:

Sjoerd zei

Bij een evenement zijn toiletten toch een eerste vereiste... Als die niet goed zijn is het ten dode opgeschreven.

FRANK103 zei

@sjoerd: als de wc goor is valt er nog meer te zeiken!

gerdaYD zei

Goh Frank, hier hou ik wel van: niet alleen zet jij al die mooie miniaturen knap op de foto, de mens er achter ook!
Bovendien gaat het er nog beter in met dat lekkere toetje vooraf hihi.

Kees zei

Ja Frank minder kan bijna niet, De hobby wordt op deze manier wel te kijk gezet.
Groet Kees

Albert y Mara fotoblog zei

Prachtige reportage Frank, ik heb genoten.
Dan nog even dit:
Vond Lisanne bij Intermodellbau al dat het publiek vooral bestond uit oudere stinkende mannetjes, nu viel het zelfs ons op dat de persoonlijke hygiëne bij veel lieden toch ver te zoeken was.
Stond men te ruften, boeren of was er geen deodorant gebruikt.
In de ogen van Lisanne ben ik dus ook een ouder mannetje??
Met spoorse groeten Albert

francky spruytte zei

Die eerste foto 'is voor mij de max.
Meer dan zo'n gebak hoeft voor mij niet.
Dat er verder oude stinkende mannetjes ontspoord zijn neem ik er maar voor lief bij.

Mirjam Kakelbont zei

In Zweden zijn de toiletten een stuk beter geregeld. Overal zijn publieke wc's en ze zijn brandschoon. En alsof dat nog niet genoeg is, zijn ze ook gratis.
Wat een schatje, die bovenste foto...
Het stuk taart ziet er een stuk smakelijker uit, haha.
Modelspoorbanen...zijn die niet voor een typisch publiek??

FRANK103 zei

@Gerda: klopt!

@Kees: gelukkig zijn er in Nederland ook nog een aantal beurzen die, vind ik, wel zeer de moeite waard zijn!

@Albert: iedereen ouder dan 25 is volgens Lisanne een ouder mannetje, ouder dan 40 is bejaard. Zo is de jeugd! Het ging vooral om het ontbreken van de wekelijkse of maandelijkse wasbeurt, dat gecamoufleerd kan worden met deodorant. Het was niet dat er mensen liepen te boeren of ruften. Wellicht wassen ze hun kleding niet regelmatig of hebben ze extreem last van zweetvoeten, misschien zijn het zware rokers die uit de bek geuren, ik heb dat verder niet uitgezocht! Op Intermodellbau was het volgens mij een enkeling, nu waren het er meerderen.

FRANK103 zei

@Franky: het gebakje was eigenlijk ons ontbijt, na opstaan en 2,5 uur in de automobiel heb je daar wel behoefte aan.

@Mirjam: bij meeste beurzen zijn de toiletten schoon en gratis, vooral Intermodellbau is een heel goed voorbeeld van hoe het moet! Naar modelspoorbeurzen komen vooral mannen ouder dan 40, slechts een enkeling heeft kinderen en/of vrouw mee. Rugzak om en camera in de hand, dan heb je een goed beeld. Overigens loop ik er ook zo bij!

Ad zei

Frank,
Genk is echt een Belgische beurs. Ik ben er ook een keer geweest en vond het toen leuk. Het is allemaal wat gemoedelijker. Vieze toiletten vind ik ook afschuwelijk, maar die kom je op Nederlandse beurzen ook regelmatig tegen.

FRANK103 zei

@Ad: deze keer vond ik er niet zoveel aan, we stonden vrij snel al weer buiten. Rekening houdend met reistijd en reiskosten, toegang en consumpties gaan we volgend jaar iets anders doen. Eurospoor.....