zaterdag 12 september 2015

De Souterrain race


Marc, die hier trouwens niet genoemd wil worden, had gevraagd of we zin hadden om te komen racen.

(Carrera Ferrari 575, Corvette, Ferrari 575 en LMP Audi TDI)


Dat hadden we!

(Heeft iemand de kat in de zak gekocht?)


Dus stonden Marc, Marc, JW (van de beroemde site racebaaninfo) en ik na de koffie aan de racebaan.

(Marc en Marc)


We zouden proberen een race te houden met Carrera raceauto's,

(Carrera Ferrari 575 en LMP Audi TDI)


echter omdat die niet vooruit te branden waren gingen we spontaan over op raceauto's van het merk Fly.

(Fly Ferrari, BMW M1 sportuitvoering en standaard BMW M1)


Ook dat zijn niet de snelste bolides, maar ze zijn wel zeer gelijkwaardig!De race was dan ook zeer spannend,aan het scorebord is te zien dat de rondetijden zeer dicht bij elkaar lagen.De einduitslag was dan ook zeer spannend,natuurlijk hebben we Marc laten winnen,anders vraagt hij ons nooit meer om te komen racen, de rest ontliep elkaar ook niet veel.Na wat gezonde versnaperingen hebben we ons ook nog bezig gehouden met het verbeteren van de snelste tijd op het circuit, met de snelste auto's.Dat ik niet beschik over foto's van dat onderdeel wil inderdaad zeggen dat ik bepaald geen snelle tijden heb laten noteren, JW heeft met een rondje 7.1 Marc wel een slechte nachtrust bezorgd.

(Ninco BMW)


Een tijd die Marc uiteraard vanmorgen al weer verbeterd heeft!Hachelijk?

16 opmerkingen:

MarcStouten zei

Zeer hachelijk. Blik dat jullie mij hebben laten winnen (pgumgrummmmmlk). Idd kon ik niet slap na de fenomenale ronde tijd van JW. Dat heeft mijn voorbereiding op de racewedstrijd op de fiets in de war geschopt. Gelukkig ronde record weer in bezit. Hopelijk gaat voorbereiding wedstrijd morgen in Hillegom beter

MarcStouten zei

Erg leuk dat je er weer bij was. Marshallen ging zeer hachelijk

MarcStouten zei

Heb in Ronde van Voorhout wel snelste ronde gereden bij 40- en 40+ 😨

FRANK103 zei

@Marc: er komt een keer dat we je niet meer laten winnen, alleen weet ik nog niet wanneer dat is. Ik zal dan een snellere auto moeten kopen en nog heel wat moeten oefenen! Overigens ga ik op de fiets nooit van je winnen, man wat ga jij hard. Maar wel daarbij oppassen, voor je het weet lig je op de grond, en dat is niet fijn, vraag maar aan Martin!

MarcStouten zei

Vallen met autootje doet minder pijn dan met fiets idd. Heb ik ook paar keer ervaren helaas. Die van Martin was wel heftig. Ik wacht moment graag af dat jullie (denken) sneller te zijn 😂😂😂

Mirjam Kakelbont zei

Wat een ontzettende gave racebaan! Zo eentje heb ik nog nooit gezien.
De volgende keer zelf maar weer eens een race winnen, Frank...
groetjes kakel

gerdaYD zei

Ook grote jongens spelen graag hihi, dat is in deze fotoserie heel goed te zien! Het gaat niet om het spel, of toch in mindere mate denk ik, maar om het gezellig samen zijn... toch?
OT: Zaandam bezocht ik vóór ik door het virus van de fotografie werd gebeten... helaas.

FRANK103 zei

@marc: dat we denken dat we sneller zijn of dat we daadwerkelijk sneller zijn......

@mirjam: ja, Marc heeft een erg fraai circuit gemaakt, en dat in een paar maanden tijd. Zo zijn er niet veel in Nederland! Meestal houden modelbouwers als Marc zich meer bezig met modeltreinen, ook leuk!
Om een wedstrijd te winnen moeten auto en concentratie goed zijn. Meestal gaat het fout met de concentratie.

@ Gerda: het gaat vooral om de gezellige avond.
Dat lukt meestal wel! Mbt Zaandam, je moet misschien dan toch weer een keer deze kant op.

MarcStouten zei

Het scorebord laat toch wat anders zien 😓

francky spruytte zei

Een penibele kwestie waar ik even zal moeten over nadenken.

FRANK103 zei

@suske: ja!

gerdaYD zei

Weet je Frank, mijn lievelingsauto is de 1960 Corvette Convertible, wat een mooie stroomlijn had die! Racet die ook over het circuit van je vriend?
Fijne nieuwe week hé, hopelijk sta jij nu fris en monter aan de startlijn!

Albert y Mara zei

Koffie, koek, chips en enthousiast racende mannen wat wil ik als vrouw nog meer op deze maandagmorgen Frank. Werk ze deze week.
Grtz Mara

Renesmurf zei

Het is eens wat anders dan met treintjes spelen.
En ik vraag me bij dat gerace altijd af, waarom moet het nou zo hard?

gerdaYD zei

Goede morgen Frank. Gelijk heb je aan wal te blijven als je geen zeemansbenen hebt, daar is al genoeg te zien en te beleven hé...

FRANK103 zei

@Gerda: het circuit is de Targa Florio in Italië, daar deden waarschijnlijk niet zoveel Corvette's aan mee, zoals je wellicht weet gaan Corvette's en bochtige circuits niet goed samen, een Corvette wil vooral rechtuit rijden. Het is vooral een circuit voor Alfa's, Porsches en Ferrari's, Lancia en misschien ook Franse en Engelse auto's. Maar geen Amerikaanse of Japanse auto's.
Inderdaad is de werkweek weer begonnen, dan ligt het bloggen op een lager pitje.

@Mara: ik kan het niet bedenken. Misschien nog cola of bier? Helaas is de werkweek weer begonnen, hobbies en blog kunnen weer een paar dagen uitrusten.

@Rene: dat hard rijden geeft het wedstrijd element. Uiteindelijk is dan de vraag wie de snelste is. Wie kan zijn auto het beste besturen. De winnaar mag dan plaats nemen bovenop de apenrots en krijgt de grootste banaan, bonus en de knapste vrouw, de rest moet het doen met wat over blijft.

@Gerda: Mijn moeder komt uit het dorp van Claes Compaen, de beroemde zeeschuimer. Ergens heb ik dus wel iets met zee, al is het dat ik graag zoute drop lust....