donderdag 10 september 2015

Playmobil in het museum


In het museum van de twintigste eeuw,dat hier vast graag genoemd wil worden,is een tijdelijke Playmobil tentoonstelling.Omdat dit museum in de buurt is besloten we er een blik te gaan werpen.De oude Playmobil daar had ik zelf een aantal poppetjes van,de nieuwe Playmobil figuren daar heeft het grut een berg van.Uiteraard vond ik het leuker om de oude figuurtjes op de foto te zetten.En van de oude Playmobil danweer de boeiendste figuren en modellen, de Playmobil trein.Eigenlijk een LGB trein voor Playmobil.Hachelijk?

7 opmerkingen:

gerdaYD zei

Playmobil is een omvangrijke speelgoedlijn, bestaande uit een groot aantal plastic poppetjes met bijbehorende accessoires. Playmobil is bedoeld voor kinderen van vier tot twaalf jaar. Het wordt geproduceerd door de Duitse firma Brandstätter, dat het hoofdkantoor in Zirndorf heeft. Het speelgoed wordt sinds 1974 geproduceerd en is sindsdien een groot succes in de hele wereld.
Maar blijkbaar bevalt het grote kinderen zoals jij ook heel goed! Hihi.

OT: Zaandam is een stad in de provincie Noord-Holland. De stad heeft 73.685 inwoners (1 januari 2014).[1] [bron?] Het is, qua aantal inwoners, de grootste plaats binnen de gemeente Zaanstad (de plaats met de grootste oppervlakte is Assendelft). En ik ben er ooit al geweest hoor Frank; hihi.

Ad zei

Playmobil al weer meer dan 40 jaar..., gunst wat gaat de tijd toch snel. Zelf heb ik er niet meer mee gespeeld. Maar Lokaalspoor 6 kids wel. Mooi speelgoed. Ik heb meer een passie voor LEGO en MÄRKLIN.

Renesmurf zei

Ja, het was en is prachtig mooi speelgoed! Reuze handig voor als kadootje en uren speelplezier, alleen hoe het er uit ziet is netjes.

Paul zei

Ik vind lego veel mooier, kon en kun je nog steeds je fantasie in kwijt, ook als volwassene

FRANK103 zei

@gerda: google is je beste vriend, dat blijkt! Heb je ergens op internet een verslag staan over jouw bezoek aan Zaandam?

@ad: ik had iets van 15 poppetjes, ze waren duur en bovendien had ik meer interesse in treinen en muziek. En het plakken van bouwdozen.

@rene: mijn neven Erik en Richard hadden een hele berg playmobil, en een schoolvriendje had zelfs het western fort. Erg gaaf vond ik die.

@paul: wij hadden ook voornamelijk lego en matchbox autootjes, iets anders was er niet. Lego in combinatie met Asterix poppetjes, die je bij de SRV man kon halen voor 25 cent, met een kauwgum erbij. Geweldig vonden we dat.

Mirjam Kakelbont zei

Roos heeft veel met Playmobil gespeeld, maar zelf zij het me niet zoveel. Van mijn broer herinner ik me vooral dat hij met Lego speelde.
Eén ding viel me meteen op: wat een prachtig gebouw waar de tentoonstelling wordt gehouden!
Groetjes

Albert y Mara zei

Hoorn is mijn geboortestad Frank. Als we in Nederland zijn bezoek ik met m'n lief af en toe de SHM en dit museum. Kan allemaal gratis op de Museumkaart. Weet je tot wanneer deze tentoonstelling duurt? In Nederland thuis nog een hele bak met Playmobil staan dat nog van onze beide zoons was, en nu spelen de kleinkinderen er mee.
Grtz Mara