zaterdag 19 september 2015

Treinen spotten


Treinen spotten op het station hier in de buurt is niet zo spannend.Er rijden hier dubbeldekkers (VIRM) als intercity. En toiletloze treinstellen (SLT) als sprinter.Je hoeft meestal niet lang te wachten op de volgende trein.Maar soms is een bezoek aan het station wel de moeite waard, bijvoorbeeld als meneer Huider het 15 jarig bestaan van zijn modelspoorwinkel uitgebreid viert.Rond 10.30 kwam de 01 met sleep rijtuigen voorbij.Een heel spektakel!

(Achterop rijdt de 65 mee)


Hachelijk?

12 opmerkingen:

Sjoerd zei

Dat is een echt feestje als zoiets langs komt denderen...

FRANK103 zei

@sjoerd: ja, dat is het zeker!

Ad zei

Meneer Huider heeft stijl, zo te zien.

FRANK103 zei

@ad: ja. Of smaak. Maar hoewel de winkel vol stond rinkelden de kassa's niet. Dat is jammer voor hem!

Renesmurf zei

Soms komt van ver naar dichtbij, en andersom ook natuurlijk!

Albert y Mara fotoblog zei

Wat ik minder leuk vind dat is dat er twee stoomlocs aan zo'n trein hangen. Zal wel te maken hebben met het gebruik als trek-duw-trein, maar in mijn ogen te gemaakt. Dit is mijn mening Frank.
De BR 65 rijdt op mijn kleine modelbaan in Nederland. Vanuit Los Boliches, salu2 de Albert

gerdaYD zei

Ooo leuk, die oude locomotief doet me aan mijn jeugd denken toen ik van mijn vader zo'n Marklin exemplaar kreeg. Jammer genoeg heb ik er nooit mee kunnen spelen, hij wou er een heuse spoorbaan voor maken zoals jij die ook hebt. Helaas, ik was el 15 toen die klaar was *wink, big smile*

FRANK103 zei

@rene: daar is geen woord van gelogen!

@albert: het is in Nederland bijna niet mogelijk de 01 te draaien, er zijn nauwelijks meer draaischijven of driehoeken te vinden, en achteruit rijden met de 01 is geen optie, er is dus eigenlijk geen keuze. Die 65 beperkt de snelheid van de trein tot 90. Ik begrijp het dus dat ze het doen, anders zou die 01 het depot niet meer uit komen en moeten ze alle ritten met de 65 rijden. En dat zou jammer zijn!
De 65 is er alleen van Fleischmann, die is er ook voor 3-rail, maar wordt niet zo vaak aangeboden. Als ik er een voor een schappelijk bedrag kan kopen gaat deze zeker mijn spoortafel bewonen!

@gerda: jammer is dat, meneer Marklin maakte zijn treintjes voor de jeugd, zodat die er mee konden spelen. Dat vaders treinen ook leuk vinden is mooi meegenomen, maar dat jij niet met de trein kunt rijden doordat de vader zich ermee bemoeit, dat is gewoon Ehhhhh hachelijk!

lionel lines fan zei

Mooi gezicht die stoomlocomotieven. Ik vermoed dat de VSM naar NH is komen rijden. Leuk uitje voor hen.
Overigens, dat verwijt van cultuur-barbarij herken ik. Maar als ik die foto's zie is het inderdaad meer een gepimpte rommelmarkt. Net zo als de zogenaamde oldtimerbeurs in Meddo hier meer een soort van braderie is met een enkele oude knalpot er tussen.
Groet
Eggo

FRANK103 zei

Hoi Eggo, bijna goed het zijn stoomlocomotieven van de SSN uit Rotterdam. Erg fraai! Die kunstmarkt is aan mij inderdaad niet besteed, maar is stoor me er verder ook niet aan!

Mirjam Kakelbont zei

Oh, van zulke locs ben ik zelfs onder de indruk! Prachtige kopfoto!
Lieve groet

FRANK103 zei

@Mirjam: bedankt! Deze grote locomotieven zijn erg indrukwekkende machines, meestal spreken ze alleen mannen aan, maar gelukkig zijn er ook dames die hier enthousiast van worden!