zaterdag 31 oktober 2015

Over inspanning


De regelmatige bezoeker van dit blog ziet zeer incidenteel hier wel eens een vette maaltijd voorbij komen,waardoor wellicht wel de indruk kan ontstaan dat ik een dagtaak heb aan het kweken van een dikke reet, of anders gezegd, van enig overgewicht.Dat kan ik natuurlijk ontkennen, op de werkdagen wordt ik door mijn werkgever betaald om andere zaken te doen, en ook in de weekenden heb ik weinig tijd voor het creëren van veel zitvlees,maar wat werkt er beter dan jullie plaatjes van een gemiddelde werkdag te tonen?

(Hempont)


Op de foto's zien jullie overtuigend hoe ik door de mist richting kantoor fiets.Daarbij moet het Noordzeekanaal overgestoken worden per boot.'s Middags moet ik naar een klant, zoals jullie aan de plaatjes kunnen zien doe ik dat ook per fiets.

(Molen bij Sloten)


Hoewel ik zelfs in de buurt van meneer Harlaar in Badhoevedorp kom, de wereldberoemde treintjeswinkel, laat ik deze links liggen.Eind van de middag gaat de fietstocht dan weer richting huis,

(Spaarnwoude)


langs het kanaal naar Zwanenburg,

(Weg naar IJmuiden, rechts Vopak)


Halfweg en dan via Spaarnwoude naar de pont,

(Pont Buitenhuizen)


want het Noordzeekanaal blijft anders een hindernis.Hoewel ik niet dagelijks naar kantoor fiets, ik ga zelfs niet zo regelmatig,hoop ik toch wel op overtuigende wijze mijn imago iets bijgeschaafd te hebben.

(watertoren Assendelft)


Vet hachelijk?

13 opmerkingen:

gerdaYD zei

Ik kan het geloven dat jij geen zitvlees kweekt met die toch wel heel grote fietstochten, wow ik doe het je niet na hoor! En bovendien wist je van zo'n 'gemiddelde' dag ook nog een mooie fotoreportage te maken!

FRANK103 zei

@gerda: hoewel ik natuurlijk niet van overdrijven houd, was het wel een indrukwekkende fietsdag, en heb ik zeker rond 50 kilometer gereden. Dat met de rugzak gevuld met laptop en toebehoren om de nek. En de fotocamera in de hand. Je zult begrijpen, het was ook een ontspannen fietstocht, die vraagt om herhaling!

Marco Luijken zei

Hoi Frank,
Nou dat is een flink tochtje zo op een normale werkdag.
Je komt langs de mooiste plekjes. Prachtig die boten.
Nou dan mag je zo af en toe toch best iets ongezonds eten..haha..toch?!!

Groeten, Marco

Kees zei

Hoi Frank, Sportief ben je zeker daar ben ik nu wel van overtuigt. Mooie route legt je af naar je werk.Je hebt er 'n mooie serie van gemaakt.
Groetjes kees, Fijn weekend

Renesmurf zei

Ik hou niet zo van mist, maar wel van zonneschijn, en zeer van molens! Minder van varen, meer van foto`s kijken en het meebeleven.

Sjoerd zei

Ik zal mijn twijfels hier niet naast de hamburgers neerleggen. Maar fietsen om een vette hap te kunnen eten kan echt niet...

Ad zei

Die vette hap, zo af en toe in een blog, is vaak de smaakmaker van je blogs. Zo'n eenvoudige, doch voedzame maaltijd is op de manier ineens helemaal verantwoord. Op deze manier jaag je de calorieën er doorheen. Het is gewoon een eerste levensbehoefte..., of overdrijf ik nu een beetje?

gerdaYD zei

Goede morgen Frank. Nog even dit over deze reportage: en toch kon je het niet laten ook dat ijsje op de foto van de molen mee te nemen, snoeper dat je bent hihi.
OT: is het je gelukt met die enge tieners gisteren? Niet gebeten of zo? *wink, big smile*

lionel lines fan zei

Ik ben sprakeloos van zoveel inzet. Chapeau! Persoonlijk moet ik er niet aan denken om 55 km naar mijn werk te fietsen. Het maakt duidelijk waarom jij de voorkeur geeft aan een calorie- en smaakrijke versnapering zo op z'n tijd. Alhoewel een middagje tuin snoeien ook beantwoord moeten worden met een passende maatregel.
Groet
Eggo

francky spruytte zei

En dus niet per spoor naar het werk. HEIKEL !

FRANK103 zei

@Marco: zeker!

@Kees: een deel van de tocht is de moeite waard, die van Sloterdijk heb ik maar overgeslagen.....

@René: ik kan je er helemaal in volgen, van mij hoeven mist en pont ook niet.

@Sjoerd: ik dacht toch deze keer een goed verhaal te hebben....

@Ad: je overdrijft helemaal niet, ik kan jouw redenering helemaal volgen! Er is gewoon niks tegen in te brengen!

@Gerda: dat ijsje is natuurlijk helemaal toevallig op de foto gekomen!
Die tieners heb ik op de foto gezet, kijk maar bij het bericht van vandaag...

@Eggo: het was meer dan woon-werk, het was een rondje. Woon-werk is 2 keer 15 kilometer. Of dat vergelijkbaar is met in de tuin werken weet ik eerlijk gezegd niet, ik zit in de tuin vooral in mijn luie stoel met een dik kussen in de rug. Heerlijk. Maar niet zo inspannend.

@Suske: nee, niet met de trein. Nu het weer toch steeds meer winters wordt, zal ik niet zo snel meer naar kantoor fietsen, dat is gewoon niet plezierig genoeg.

Mirjam Kakelbont zei

Hej, dit blogje van je heb ik gemist op de een of andere manier.
Ik ging ook altijd op de (race)fiets naar mijn werk. Vanuit de polder over de Maasboulevard de stad in. Heerlijk! Je komt fris binnen en gaat opgewekt aan het eind van de dag de deur weer uit. Ik deed er net zo lang/zo kort over als het OV ;-)
Wat een lieve foto van de poes!
Lieve groet

FRANK103 zei

@Mirjam: eigenlijk had je niks gemist! Voor mij is het 20 minuten langer per enkele reis, dat is te overzien! Lastig vind ik de pont en de afspraak thuis dat ik 2 ochtenden met de jongste ontbijt, dan ben ik te laat op kantoor als ik met de fiets ga.