zondag 1 november 2015

Het drama.....


Langzaam zweeft de mobiel richting trottoir.De dikke rubberen hoes absorbeert het grootste deel van de val, maar is het voldoende? Een aantal dagen doet de telefoon het nog probleemloos, dan, op donderdag, loopt de accu verdacht snel leeg. Vrijdagmorgen ziet het apparaat de SIM kaart niet meer, het efs (de bestandsindeling) is beschadigd en de IMEI code is weg. In Samsung termen: de telefoon is stuk.De collega's van ICT verbazen zich er nog over dat ik een nog werkende Samsung Galaxy S2 had, een van de laatste der Mohikanen. Ik word op een lijst gezet, tot die tijd mag ik een Nokia lenen.De dagen erna besef ik hoe ik gewend was geraakt aan mijn mobiel, whatsapp, internet, fototoestel, mail en agenda. Het is gewoon afkicken!Donderdagmiddag kwam het verlossende bericht, de nieuwe telefoon was binnen.Aan de kiekjes van Thomas en van Lisanne kunnen jullie zien welke functie van de mobiel ik het meest heb gemist.Hachelijk?

12 opmerkingen:

Sjoerd zei

Hachelijk ja, hoe moet zoiets ooit aan een man komen. Ik ben me lens geschrokken...

Ad zei

Heel hachelijk, stuur haar naar de chirurgijn. Dit gaat niet goed. Aderlaten o.i.d. Ik heb er geen verstand van, Daar moet iemand met kennis van zaken aan te pas komen. Dokter Bob?
Sterkte

gerdaYD zei

Oef, het einde van dit weer mooi ogend, maar een beetje triest log is beslist positief Frank! Je zal dus niet moeten afkicken en verder met de mooie functie op het mobieltje, het fotograferen, door kunnen gaan.
Nog even dit: de laatste foto spring er voor mij uit, heel spooky is dit!
Maar ik hoop voor de mooie dame dat je dit effect bereikte door fotosoep hihi.

Kees zei

Hoi Frank, Mooie poezenserie, weer eens iets anders.
Groet Kees. Fijne week.

Sanne zei

Mooie foto's van deze lieve kat. Zonder een gsm kan je eigenlijk helemaal niks meer. :)

francky spruytte zei

Een schitterend halloweenlogje deze keer.
De dame ziet er heel eng uit !
Heikel ?

FRANK103 zei

@sjoerd: zonder witte lenzen en opmaak is Lisanne een heel lief en knap meisje hoor, ze ziet er niet altijd zo uit.....

@ad: de hogedruk spuit was voldoende. Voorlopig staat ze er weer fris en fruitig bij, gelukkig.

@gerda: geen fotosoep, maar een opname zo uit de camera, zoals de meeste plaatjes op dit blog. Ze heeft zich msdragen met de mascara etc van haar moeder, een hachelijk gebeuren!

@kees: bedankt, het is de kat van mijn zus, met de nieuwe telefoon gemaakt.

@sanne: bedankt! En zonder mobiel eindigt de beschaving zoals we die nu kennen. Heel hachelijk!

@suske: heel heikel!

Mirjam Kakelbont zei

Sow, die ogen :-) Wat een giller! De poes in de mand is om op te eten; wat een schatje. Succes met je nieuwe toyboy, haha.
Lieve groet

Albert y Mara zei

Prachtige opnames van Thomas. Nu nog even in groot formaat bekijken.
Lisanne mag er ook wezen.
Grtz Mara

Renesmurf zei

Soms zit het mee en soms zit het tegen, en alles kan kapot, maar eens bestond het niet.

gerdaYD zei

Goede morgen Frank.

Een flagstone of stapsteen is natuurlijk gekloofde natuursteen in de vorm van een plaat of tegel. Een partij gedolven flagstones kenmerkt zich door verschillen in vorm, dikte, structuur en grootte. Het zijn vlakke stenen die voor bepaalde toepassingen verder bewerkt kunnen worden.

Flagstones worden al vele eeuwen op talrijke manieren toegepast in de bouw. Bepaalde soorten zijn vooral geschikt voor opgaand muurwerk, andere weer als dakbedekking of vloerafwerking. Tegenwoordig worden sommige soorten natuursteen in platen vooral gebruikt voor het bestraten van tuinpaden en terrassen en het betegelen van vloeren. Vooral in de jaren 60 en 70 van de 20e eeuw was onregelmatig gevormde, vaak roodkleurige, flagstone populair voor de tuin.

Zo, nu weet je dat ook...

FRANK103 zei

@Mirjam: zal ik nu toch een keer roepen dat ze op haar moeder lijkt? Al kost me dat een nachtje op de bank?

Ze lijkt op haar moeder!


Hahahahaaaaa

@Mara: Thomas lijkt inderdaad erg op Pommetje, maar Thomas wil niet snel op schoot zitten of aangehaald worden, dat wil Pommetje volgens mij wel. Zo hebben al die verschillende katten toch ook hun eigen karakter!

@René: een telefoon is oud zodra hij uit het doosje komt, na een jaar loop je volgens de jeugd al met een stuk antiek in de hand. Zelf ben ik erg voorzichtig met mijn spullen, maar de oude telefoon was al technisch versleten voor ik hem liet vallen. Maar 20 jaar geleden had nauwelijks iemand een mobiele telefoon, was je via een modem een paar minuten per dag op internet en had nog nooit iemand van android gehoord.

@gerda: weer wat geleerd, waarbij ik me vooral afvraag wat er fout is met tegel, waarom moet dat nu een flagstone heten? Hachelijk is het!