zondag 15 november 2015

De heilige


Een heel bekende heilige is weer in ons land aangekomen,en uiteraard doet hij ook mijn zolderspoorbaan aan.Het zal jullie ook niet verbazen dat hij op zolder aankomt per stoomtrein.


Een aankomst per stoomboot ligt op een zolder natuurlijk niet zo voor de hand, en een stoomboot past daar waarschijnlijk ook niet.Nu ik toch de Sint en zijn populaire helpers op de foto aan het zetten was,heb ik meteen nog een aantal lieden die sinds kort de baan bevolken vastgelegd.


Dat zijn de werklieden die het oude postkantoor opknappen.Een trio bergwandelaars, op weg naar het kasteel,en een tweetal bergklimmers die zonder touwen tegen een steil stukje op klimmen.Gelukkig heb ik ze goed vastgeplakt.Hachelijk?

16 opmerkingen:

Ad zei

Kijk dat noem ik nou actueel. De Sint, verwelkomt door een blaaspoep mit lederhosen. Aangekomen per stoomtrein; dat kan en mag allemaal op de modelbaan. Geen gezeur over de huidskleur van Sints werknemers. En het ziet er allemaal nog erg leuk uit ook. Daar zouden we in de werkelijkheid eens een voorbeeld aan moeten nemen. Of staat er binnenkort ook nog een groep demonstranten op het perron, om te protesteren tegen de dieronvriendelijke situatie voor de schimmel van de Sint. Ziet er goed uit Frank, leuk tafereel.

gerdaYD zei

Ik heb toch eerder de indruk, zelfs als ik je mooie serie over je spoorbaan zie, dat sinterklaas liever met zijn tijd mee zou gaan en de de TGV wil nemen, eerder dan de trage stoomtrein! *wink, big smile*

Sjoerd zei

Ik snap alleen niet wat die jongens met die Lederhosen bij de sint doen...

Kees zei

Ha Frank, leuke serie met de goed heilig man.
Groetjes kees.

Albert y Mara fotoblog zei

Prachtige beelden van de intocht van de Goedheiligman op jouw modelspoorbaan. Toen de man aankwam in Nederland was het druilerig weer. Wat een verschil met hier in Los Boliches. Wij snappen niet dat Sinterklaas Spanje verruilt voor Nederland *Wink, Big Smile*.
Groeten vanuit een Spanje even 3 weken ZONDER die ouwe man.
Salu2 Albert

Paul zei

De sint z'n helpers hebben in ieder geval de juiste kleur.

francky spruytte zei

Nonkel Juul en de vrolijke meisjes staan klaar om de geilige man een warm onthaal te bieden. Heikel ?

FRANK103 zei

@ad: ik heb geen verzoeken ontvangen van een anti-sint demonstratie, er zijn waarschijnlijk te weinig Indianen (roodhuiden) in Nederland die aanstoot nemen aan de rode outfit van de Sint. Vanuit China zijn positieve reacties ontvangen voor het Rode boekje van Mao, dat de Sint blijkbaar gebruikt. Ook vanuit de Rusland, deel van de vroegere Sovjet Unie, wordt positief gereageerd op de kleur van de outfit van de Goedheiligman.
Overigens wordt de derde Zwarte Piet, stoker op de stoomlok, nog vermist. Men vreest dat hij een verkeerde afslag in de schoorsteen van de stoomlocomotief heeft genomen en in de vuurkist is beland, de politie is gebeld....

@gerda: dat zou de Pieten grotendeels overbodig maken, en schoongewassen Pieten opleveren. Wie krijgt er dan de zwartepiet als er iets fout gaat?

@sjoerd: op de berg op mijn spoorbaan wonen de holzhackerbuben, die laten zich een drankfeest ter ere van de Sint niet ontnemen.

@kees: bedankt!

@albert: de Sint is al een man op leeftijd, dat ernstige risico's met betrekking tot de verstandelijke vermogens met zich mee brengt. Nu vrees ik in dit geval dan ook het ergste, jammer ook dat zijn helpers hem niet bijsturen. Ik zou lekker in Spanje blijven!

@Paul: het gaat niet om kleur, het gaat om gezelligheid. En die is vaak ver te zoeken, als het toch over kleuren gaat. Rijd maar eens door het rode licht als oom agent net achter je rijdt.....

@franky: ik vrees het ergste voor die arme heilige.....

Renesmurf zei

Ja, in Stadskanaal komt de Sint zelfs per trein aan. Hij is weer overal, waar die maar welkom is.

gerdaYD zei

Goede morgen Frank. Daar heb je een punt: de pieten zouden beslist niet zo zwart meer zijn moest de sint een 'proper' vervoermiddel nemen *wink, big smile*

Ad zei

Eigenlijk is de Sint niet met z'n mee gegaan. Wat een vervuilende CO2 uitstoot met die stomende middelen van vervoer. Sint kan beter zijn cadeau's online vanuit Spanje bestellen en per Post NL of iets dergelijks laten bezorgen. Dat scheelt een hoop tijd en geeft veel gemak. Kan hij lekker met de andere pensionado's in Spanje blijven chillen!

gerdaYD zei

Goede morgen Frank. Ieder diertje zijn pleziertje hé, jij je spoorbaan en ik het design, dat maakt het leven juist zo boeiend...

FRANK103 zei

@rene: kan me niet voorstellen dat iemand iets tegen de Sint heeft!

@gerda: wat natuurlijk de vraag doet opkomen: welke kleur heeft een Piet die niet door schoorstenen gaat? En waarom heeft een Piet geen zwarte kleding aan?

@Ad: zullen we het ooit te weten komen?

@gerda: treinen daar zit ook een boel design in, zowel functioneel als fraai. Eigenlijk kan je mijn opmerking als een voorzet zien die je erg vervolgens in het doel kunt trappen. Hachelijk toch?

gerdaYD zei

Goede morgen Frank. Ik schop met plezier de bal die je voor me klaar legt het open doel in *wink, big smile*.
Binnenkort op mijn blog te zien... nog even geduld!

gerdaYD zei

Goede zondagmorgen Frank. En ik hoop dat jij die in een fris kleurtje over kliederen kan hihi.

francky spruytte zei

Waarom niet met je tijd meegaan en smurfen de rol van piet aansmeren. Geen zwarte piet meer en iedereen gelukkig met inbegrip van Grote Smurf.