zondag 22 november 2015

Marco en de karpatenschreck....


Mijn zwager Marco, die hier graag genoemd wil wordenvoor het geval jullie op zoek zijn naar één of meerdere nieuwe automobielen van het merk Mercedes Benz,was hier vandaag om twee van zijn U boten of karpatenschreck, die ik ten onrechte in dit bericht eerst dikke Babelsbergerinnen genoemd heb, uit te proberen.Dat ondanks de weersomstandigheden, die nat en glad genoemd mocht worden.De dikke Babelsbergerin is een Oost-Duitse diesellocomotief  van de bouwserie 118 (V180), die afkomstig is uit, je verzint het niet, de locomotieffabriek Karl Marx Babelsberg. De U boot of Karpatenschreck is de bouwserie 119 en is afkomstig uit Roemenië, om deze niet te verwarren met bijvoorbeeld de Babelsbergerin staat er een duidelijk leesbaar nummer op de lok.Dus moet ik nu bekennen zelf niet goed gekeken te hebben, en heb ik de U boten van Marco ten onrechte uitgemaakt voor dikke Babelsbergerinnen,Van deze U boten heeft Marco meerdere exemplaren, waaronder 2 Brawa locomotieven voor 3-rail digitaal.Dus mochten de beide U boten vandaag een tiental rondjes rijden.En hebben we de rijeigenschappen uitgebreid besproken en vergeleken met bijvoorbeeld de Piko 186.En dan rijden de Brawa's tot volle tevredenheid!Hachelijk?

(De tekst bij dit bericht is aangepast n.a.v. de reactie van Marco dat het om locomotieven gaat van de bouwserie 119 ipv 118, dat had ik toch mooi verkeerd gelezen!)

14 opmerkingen:

lionel lines fan zei

Tot mijn verrassing zijn ze best mooi. Ik ben automatisch geneigd om te denken dat alle DDR-waar Trabantachtig zou zijn, maar dit ontwerp is best mooi. Dat er maar één patrijspoort in het witte topgedeelte zit is enigszins eigenaardig en ook de stompe neus en het spits toelopende voorhoofd.
Hier was geen sneeuw, desondanks wel weer om binnen te blijven.
Groet
Eggo

gerdaYD zei

Gelukkig mocht jij je dag binnen doorbrengen, en dan nog bij zo'n mooie minispoorbaan! En lap, ik heb weer wat meer over treinen geleerd, dat is altijd lekker meegenomen!

FRANK103 zei

Hoi Eggo, de Babelsbergerin is zeker opvallend, ik vind deze ook niet lelijk. De Brawa rijdt ook heel netjes. Maar voorlopig komt deze lok niet op de wensenlijst.

@gerda: dat is juist zo leuk van bloggen, bij jou leren we over architectuur en design, hier van alles over treinen. ...

Kees zei

Hoi Frank zijn toch pracht locomotieven, is niets mis mee.
Groet Kees

Sjoerd zei

Niks lekkers vandaag zie ik al. Laten we het erop houden dat dit best wel leuke locjes zijn.

Marco Luijken zei

Hoi Frank,
Hele mooie opnames van deze miniatuur lokken.
Echt heel leuk om te zien.
Ik ben zelf werkzaam als machinist bij DB Schenker (voorheen waren we één NS, daarna NS Cargo, Railion en nu dus DB Schenker)
Dit spreekt mij dus best wel aan.

Groeten, Marco

Anoniem zei

Ha Frank, bijna goed ;) Deze dieselloks worden in de volksmond Karpatenschreck genoemd. Ze zijn ook wel bekend als U-Boot. Die dicke Babelsbergerin is inderdaad een V180/BR 118 maar dit is toch echt een BR 119 Frank, afkomstig uit Roemenië :)
Groet, Marco

FRANK103 zei

Hoi Marco,

je hebt natuurlijk helemaal gelijk, er staat gewoon heel groot 119 op de zijkanten van deze loks, door het verkleinen van de foto's is dat niet leesbaar, heel hachelijk! En ik het verhaal over de 118 vertellen, die wel bekend staat als Babelsbergerin.... Ik ga de tekst aanpassen!

Vrgr

Frank

Renesmurf zei

Zolang er maar geen ongelukken gebeuren! Ja, lekker binnen vermaken, daar is het weer zeer naar.

gerdaYD zei

Goede morgen Frank, en inderdaad, je hebt gelijk: dat maakt het bloggen niet alleen leuk maar ook interessant! Zelf ben ik altijd blij als ik na een bezoekje bij een webbie iets bij heb geleerd...
OT: van nu af aan denk ik dat je graag bij mij voorbij zal komen en ik wed dat je op wat je er ziet, de nodige ook al interessante commentaar zal geven!

francky spruytte zei

Roze treinstellen of is er iets mis met mijn beeldscherm ?
En ook geen koek tussen de bedrijven door.
Da's een penibele situatie hoor.

gerdaYD zei

Goede morgen!
Leuk dat jullie ook naar dat museum trekken, hopelijk bevalt het je even zeer als het ons deed...

Albert y Mara fotoblog zei

Als ik naar foto 4 kijk krijg ik het hier aan de Costa del Sol behoorlijk koud. De herfst en beginnend winter is bij jou dus begonnen. Dat wordt wat als we medio december terugkomen voor de kerstvskantie. Qua kleur vind ik die Roemeense diesellok niet onaardig om te zien.
We zijn weer terug met onze blog.
Met spoorse groeten Albert

FRANK103 zei

@allemaal: bedankt voor de reacties!