zaterdag 28 november 2015

Naar het spoorwegmuseum


Enkele weken geleden vroeg Gastheer Gerardof ik met hem en Jeroen van de Stangetjes, die hier beiden trouwens liever niet genoemd willen worden,mee wilde gaan naar het Spoorwegmuseum in Utrecht.Daar had ik uiteraard wel zin in!Dus zaten we vrijdag rond koffietijd aan de koffie in het restaurant van het spoorwegmuseum.De stukken appeltaart zijn uiteraardalleen voor de foto op de tafel geplaatst!Daar waar Gerard vooral geïnteresseerd is in fotogenieke treinen,is Jeroen vooral geïnteresseerd in treinen met stangen.Of dachten jullie echt dat hij Van de Stangetjes heet?Nee, hij is zeer geïnteresseerdin treinen die gebruik makenvan stangen in de aandrijving.Stoomlocomotieven of elektrische locomotieven.Of diesellocomotieven.In Nederland hebben we het dan vooral over stoomlocomotievenen over de bouwserie 600, het bakkie.Het spoorwegmuseum om Utrechtis geen saaie verzameling locomotieven,het is een leuk interactief museum en een aanrader,zelfs voor mensendie minder geïnteresseerd zijn in treinen.Een bewegende cabine,een ritje in een karretje,een toneelvoorstelling in het theater,een tocht door de tijd in een lift,en dan vergeet ik gemakshalve even het uitstekende restaurant!Uiteraard hebben we daar vooral een gezonde hap genuttigd!Thuis bij Gerard hebben we een heerlijke maaltijd genuttigd, waarbij hij meteen zijn naam als Gastheer weer waargemaakt heeft.Daarna zijn we boven zijn nieuwe spoorbaan gaan bekijken,die in een week tijd is gebouwd.De goede invloed van Jeroen is direct zichtbaar,alle nieuwe aankopen hebben stang aandrijving.Hachelijk?

16 opmerkingen:

gerdaYD zei

Wow, dit lijkt me ook een heel interessant museum! En de omstandigheden om er knappe foto's te kunnen maken zijn daar eveneens al prima: dat bewijst je mooie serie hierboven waar ik écht van geniet Frank, bedankt!
Ook de nieuwe spoorbaan van Gerard lijkt me de moeite waard én de lekkere hapjes waar hij jou op trakteerde ook!

MarcStouten zei

Erg mooi. Een Idee om een keer af te spreken om naar Louman te gaan???

Sjoerd zei

Ik dacht al even dat er iets niet goed zat, maar na de foto's van vandaag zie ik dat je je gezonde levenswijze weer hebt opgepakt... En een bezoek aan het spoorwegmuseum is inderdaad een aanrader.

FRANK103 zei

@gerda: zeker een interessant museum! De hapjes, daar heb ik geen foto's van gemaakt, het blog is op dieet!

@Marc: heel goed idee, doen we! Gerard wil trouwens graag ook eens op het souterrain rijden, hij is heel benieuwd naar jouw circuit. (Gerard is ooit racebaan.com begonnen).

Ad zei

Weer een vertrouwd bericht. Met een beproefde opbouw van het bericht. Mooi bericht.

FRANK103 zei

@sjoerd: gezond? Zeker! Appels, groenvoer, aardappelproducten, en dat gecombineerd met voldoende lichaamsbeweging.

@ad: ik ben zelf ook heel tevreden over dit bericht, smaakvolle foto's, pakkende tekst, logische opbouw, niet te kort en niet te lang, een mooi bericht!

Gerard van Dongen zei

Leuk! En Basje in de header van dit populaire blog :-)

FRANK103 zei

@gerard: ja, die kan voorlopig ook niet meer over straat zonder herkent te worden!

francky spruytte zei

appelpunten en vettige hap in één log plus dan nog de privacy van het poesje te grabbel gooien op het wereldwijde web. Deze blog wordt heel erg heikel als je het mij vraagt.

Jeroen Schrage zei

Wat een heikele situatie waarin ik mij heb begeven! Was ik maar met de theatertrein afgereisd naar Constantinopel. Hachelijk inderdaad, maar wel een geslaagde dag!

Renesmurf zei

Ja, zelfs met toneelvoorstelling, wat wil een mens nog meer! Leuk om te zien, voor de liefhebber, en die zijn er wel.

FRANK103 zei

@suske: dit blog is heikel!

@jeroen: zeker een geslaagde dag, en Maurice wil je ongetwijfeld onderdak bieden in zijn trein, wat me trouwens behoorlijk hachelijk lijkt!

@rene: en voor de niet liefhebber!

Albert y Mara fotoblog zei

Het begin van deze log is plezant met die kat. Regelmatig bezoeken wij het NSM met onze museumkaart. In december ook even langs met het schaatsen om de 3737 lok heen. Die is verkracht! Morgenochtend maar even een appelgebakje halen bij de bakker.
Met spoorse groeten Albert

gerdaYD zei

Goede morgen Frank. Wat zeg je daar? Je blog is op dieet? Oeioei, ik hoop alleen dat jij niet aan die hongerkuur mee moet doen, voor een levensgenieter zoals jij is dat een regelrechte ramp hihi.

Marco Luijken zei

Hoi Frank!!
Altijd leuk zo'n dagje spoorwegmuseum.
Grappig ook om die 1300 lok daar te zien, hier heb ik zelf nog mee gereden.
Je hebt een prima maaltijd voorgeschoteld gekregen. Ziet er prima uit Frank!!

Groeten, Marco

FRANK103 zei

@Albert: ik hoop dat het appelgebak gesmaakt heeft!

@Gerda: Vooral het blog is op dieet, of ik daar zelf aan mee doe zullen we nooit weten, daar zijn geen foto's van!

@Marco: Ik ben gewoon jaloers, die 1300 vind ik een erg fraaie lok, ik heb er dan ook een model van in de vitrinekast staan van Rivarossi, helaas is er geen model van Marklin. Ik had graag een keer met je mee gereden, op de 1300. Helaas vindt jouw werkgever zoiets niet goed!