donderdag 24 december 2015

De spoorbaan van Erik


Het is hier lang stil geweest over de spoorbaan van neef Erik, die hier trouwens niet genoemd wil worden.In december 2013 was de oude spoortafel afgebroken en al het materiaal opgeborgen.Na de verhuizing moest de nieuwe zolder klaar gemaakt worden voor de nieuwe spoortafel.Er moest een verlaagd plafond komen om extra bergruimte te maken, de elektra is vernieuwd, de mechanische ventilatie is aangepakt.kortom, veel voorbereidend werk!Ook moest er goed nagedacht worden over de nieuwe spoortafel, hoe kan Erik de beschikbare ruimte zo goed mogelijk benutten.Dan werd er hout gehaald en zaagwerk verricht,de bouw van de nieuwe tafel is begonnen!
Eigenlijk gaat dit deel heel snel,het zagen, boren en schroeven ligt ons wel!Afgelopen dinsdag hebben we de eerste rails gelegdom de tafel en de hellingen te testen.En dan rijdt, na 2 jaar, de eerste trein, uiteraard een 103,zijn eerste meters.Uiteraard hebben we een filmpje gemaakt voor de liefhebbers.Hachelijk?

16 opmerkingen:

Sjoerd zei

Wellicht een stomme vraag, maar zijn is dat soort rails niet veel te stug om een helling te maken...

Kees zei

Hoi Frank, Dat zal ongetwijfeld weer 'n fraaie baan worden. Voorlopig is er nog genoeg werkte verzetten. Maar de baan is welvast in gereden. Veel succes en plezier met opbouwen.Vergeet zeker niet om af en toe 'n natje en droogje te verorberen.
Groet Kees d.W.

FRANK103 zei

@sjoerd: doordat hellingen zeer geleidelijk beginnen en de rails wel wat speling heeft zijn hellingen geen probleem.

@kees: bedankt, en de natjes en de droogjes zijn door Erik vaak goed geregeld, dat blijft overigens wel bij koffie met een koek en een glas fris, we blijven niet bezig!

Renesmurf zei

Dat is een boel werk, maar daar is het dan ook hobby voor!

Ad zei

Dat wordt wel wat,die nieuwe modelbaan van neef Erik. De eerste aanzet is er.

gerdaYD zei

Goede morgen Frank. Wow, ook in het timmeren is je vriend precies een bolleboos hé, het resultaat mag er zijn en alle mannen die graag met treintjes 'spelen' zullen daar graag voorbij komen! *wink, big smile*

FRANK103 zei

@Rene : een hobby is een tijdverdrijf dat je leuk vindt?

@ad: nu moeten de digitale componenten aangesloten worden, dat is minder leuk

@gerda: ja, en die dat niet leuk vinden, die hoeven niet langs te komen!

francky spruytte zei

Het kappen boren enz heeft resultaten afgeleverd.
Ik ben benieuwd naar het vervolg.

lionel lines fan zei

Mooi begin Frank en Erik,
Toen ik de eerste foto's zag begreep ik de hoge staken niet, maar omdat je over hellingen rept vermoed ik dat er meerdere etages komen. Ik ben benieuwd. Gelukkig is het nu vakantie zodat jullie flink kunnen door werken.
Groet
Eggo

FRANK103 zei

Hoi Eggo, ja, er komen meer dan 10 etages, zodat Erik zo'n 40 treinen kan parkeren. Tijdens de vakantie wordt er niet geknutseld, Erik heeft meerdere verplichtingen en Richard en ik ook. Maar er komen genoeg dinsdagavonden om hier iets van te maken!

gerdaYD zei

Goede morgen Frank. Blij te lezen dat je zo'n fijne feestdagen had, gezellig samen met de hele familie! Voor herhaling vatbaar dus...
OT: om op je vraag te reageren, nee weten niet waarom, en ook na herhaaldelijk aandringen kregen we geen antwoord. Nochtans hebben we hen alles gegeven wat in onze macht lag, liefde en de hele erfenis van onze beide ouders ook nog.

FRANK103 zei

@gerda: dat is heel vervelend voor jullie. Hopelijk komt het weer goed!

Mirjam Kakelbont zei

Wat zit er veel werk in die hobby, zeg! Maar wel veel afwisselender dan puzzelen ;-) Op het eerste gezicht vond ik de baan niet zo groot, maar op het filmpje vind ik het een joekel.
Lieve groet

FRANK103 zei

Hoi Mirjam,

de spoortafel is niet zo groot, ongeveer 3,5 meter bij 1,5 meter. Het filmpje vertekent het beeld een beetje. Er gaat heel veel tijd zitten in een spoortafel, maar dat is eerlijk gezegd ook de bedoeling, het knutselen is het doel, op moment dat de spoortafel klaar is dan volgt het aankleden van de baan, daar heeft Erik niet zoveel plezier in.

Met vriendelijke groet

Frank

Anoniem zei

Binnen de familie blijft het dus een mooi tijdverdrijf.

Vrolijke groet,

Erik zei

Tjemig, dit is pas een maand geleden. Inmiddels is nivo 6 al klaar...