woensdag 27 januari 2016

Naar Brabant


Doorgaans gaat dit blog alleen over uitermate interessante zaken, onderwerpen die iedereen boeien.Ik noem voor het gemak treinen in hun natuurlijke omgeving en treinen op een modelspoorbaan. En soms over auto's.Deze keer wijk ik af van de gebruikelijke onderwerpen en moet ik jullie lastig vallen met een saai verhaal. Een verhaal over een korte vakantie naar Brabant.We hadden met de gehele familie een aantal huisjes geboekt bij het dorpje Deurne, waarvan de navigatie in de automobiel gelukkig wist waar dit ligt in Nederland.Het navigatiesysteem wist zelfs het bungalowparkje te vinden!Culinair gezien was het weekend heel verantwoord.Om het diner op de zaterdagavond tot een succes te maken hebben we in Deurne en nabijgelegen dorpjes meerdere restaurants bekeken.In de plaatselijke boekwinkel van Deurne lag een stapel boekenover het restaurant Beekman en Beekman,maar ook een boek die het belang van goed eten benadrukt.Het diner in het restaurant Pesos in Asten was heel uitstekend,ik kan dit restaurant aan iedereen aanraden!De zondagmiddag heb ik een rondje gewandeld,om de overdadige maaltijd van zaterdagavond goed te verteren.Geheel toevallig kwam ik daarbij langs een spoorlijn,waardoor dit bericht toch weer de voor dit weblog gebruikelijke diepgang krijgt.Hachelijk?

13 opmerkingen:

Sjoerd zei

En voor de rest is alles goed gegaan?

FRANK103 zei

@sjoerd: het was een heel geslaagd weekend, heel leuk!

MarcStouten zei

En fietsen is ook een veel geschreven onderwerp. Laatste tijd wel weinig overigens. Erg hachelijk!!

Kees zei

Hoi Frank, mij welbekend, "De Bikkels" in Vlierden, ben er diverse keren 'n weekend verbleven. Ook Deurne diverse keren verkend, ja ja natuurlijk ook de ruine, hoe kan het ook anders met zo'n kastelen gek als ik.
Groetjes kees.

Frank 103 zei

@marc: het kunstgras waarop ik zondagmorgen achter een bal aan ren heeft gevolgen voor mijn rechter knie, die fietsen beperkt. Ook is mijn Bianchi aan vervanging toe.

@kees: ik heb het kasteel niet gezien, helaas

Renesmurf zei

Zo maakt iedereen op zijn eigen manier toch weer een eigen verslag.
Laat me je log zien en ik weet wie je bent, of zo.

Mirjam Kakelbont zei

Die foto van dat ijs...maai got...Hoeveel lekkers past er op een foto?
De Bikkels klinkt echt als een park waar je geweest moet zijn (not.) Ik ben licht allergisch voor parken vooral als er verplicht gerecreƫerd moet worden.
De omgeving is in ieder geval mooi.
Hej, jij hebt een Bianchi, lees ik net. Ook in Bianchi-groen?
Houdoe!

FRANK103 zei

@rene: is dat de eigen handtekening, of gewoon de sfeer die iemand schetst? Hacheljk is het!

@mirjam: ik heb dit uitermate smakelijke bericht ruim voorzien van etenswaren, maar ik ga daar uit dieet-overwegingen geen gewoonte van maken! Dit park beschikt niet over voorzieningen, we hebben dus vooral vermaak in de buurt van het park gezocht, Deurne en een boswandeling, en zondags lasergamen in Venlo. Maar omdat het lasergamen niet zo fotogeniek is heb ik de boswandeling fictief een dag verplaatst zodat ik kon eindigen met een treinenverhaal. Niemand die dat verder echt iets kan schelen, denk ik.
Ik heb een witte Bianchi Via Nirone, met een compact Veloce groep. Vooral de trapas is gammel, wat een slechte kwaliteit! Omdat ik niet zoveel fiets is deze goed genoeg, maar de volgende fiets wordt zeker geen Bianchi!

Albert y Mara fotoblog zei

Deurne een leuk dorpje. Heb je het Tuinpad van mijn Vader daar nog bezocht? Je weet wel van dat liedje van Wim Sonneveld, Het Dorp. Ik ben er jaren terug geweest ..... met de trein samen met Mara. Spoorse groeten Albert

francky spruytte zei

Door het lezen van dit logje ben ik weer eens enkele kilo's bijgekomen. Heikel ?

Frank 103 zei

@Albert: nee, het kasteel en het tuinpad hebben we gemist, zodat we nog een keer naar Deurne kunnen!

@suske: een smakelijk bericht neemt risico's met zich mee, heel hachelijk!

robalberts zei

Het schijnt nu nog gezelliger te zijn in Brabant.

Misschien reden om even snel terug te gaan?

Vrolijke groet,

FRANK103 zei

@rob: als Noord Hollandse boer wordt ik in de buurt van Den Bosch terug naar huis gestuurd! Ik vrees dat ze mij daar niet willen hebben!