vrijdag 22 januari 2016

Over kastjes en stangetjes


Jeroen van de stangetjes, die binnenkort de zolderspoorbaan komt bezoeken, is iemand die details zeer kan waarderen.Dan merkt mijn zeer gewaardeerde collega Frank 102, die hier trouwens niet genoemd wil worden, op dat hij ernstige twijfels heeft bij de struikjes tussen de rails.Dus heb ik een avond zwaar overspannen achter de spoortafel gezeten, welke details laten nog meer te wensen over?Mijn oog viel daarbij op de Artitec schakelkasten, die ik uiterst decoratief op diverse plaatsen in de buurt van wissels had geplakt.Maar dit soort kasten worden in werkelijkheid per 2 geplaatst.Aan de kiekjes is te zien dat ik deze omissie heb herstelden inmiddels weer prinsheerlijk slaap.Hachelijk?

20 opmerkingen:

Sjoerd zei

Heb je nou ook alle draden naar die kasten omgelegd?

Marco Luijken zei

Hoi Frank,
Mooie opnames van deze prachtige baan. Geweldig met al die kleine miniatuur spulletjes erbij. Het is inderdaad net echt. Super!!

Fijn weekend,
Marco

Albert y Mara fotoblog zei

Wordt dit "Oog hebben voor details" genoemd? Artitec al lang blij dat je ze per twee plaatst. Zal je er nog een veelvoud van twee bij moeten kopen. Mooi je baan in beeld gebracht.
Met spoorse groeten Albert

Renesmurf zei

Het ziet er allemaal keurig uit! En dat moet ook wel, anders werkt het niet.

FRANK103 zei

@sjoerd: zeker! Het was een boel werk, die nieuwe kasten, daar moet men niet licht over denken!

@marco: bedankt! Er ontbreken nog wel een boel details, zoals vrijbalken, borden, etc, maar langzaam aan pak ik steeds weer iets aan!

@albert: dit is inderdaad oog voor detail, het valt vooral op als je er foto's van maakt.

@rene: bedankt! Maar er is nog veel werk te doen, gelukkig heb ik geen haast!

Kees zei

Hoi Frank, Dit heb je weer goed opgelost.
Groet Kees.

Ad zei

Zo, weer wat geleerd uit de kunst der hogere modelspoorhobby. Je moet het maar weten. Dienen die kastjes ook nog ergens toe? Of zijn ze om de jassen van spoorwegwerkers in op te hangen? Misschien is zo'n tweede kast voor de broodtrommel in te plaatsen? Misschien kun je wat dieper ingaan op de kasten langs de rails. Of zijn het echt klerenkasten?

Ad zei

Oh ja, hoe zit dat eigenlijk met die collega Frank 102; heeft hij z'n artiestennaam ook gekozen n.a.v. een roemruchte locserie?

FRANK103 zei

@kees: bedankt! Ja, het houdt me van de straat, dat is duidelijk!

@ad1: de kastjes die ik op de spoorbaan heb geplakt zijn van plastic, resin, of zoiets. Met een laagje verf. Ze zijn uitsluitend decoratief. De echte kasten hebben wel een functie, die weet ik niet precies. De ene kast is dacht ik voor de voeding, de tweede kast is de echte schakelkast, voor seinen of wissels, of een spoorwegovergang.

@ad2: nee, die collega heet ook Frank, maar omdat hij ouder is vond hij 102 meer toepasselijk. De diepere gedachte is mij verder ontgaan, maar die wil hij vast hier zelf vertellen.

francky spruytte zei

Een vette hap achteraf moest kunnen na al dat werk.

MarcStouten zei

Ziet er mooi gedetailleerd uit

Mirjam Kakelbont zei

Jij hebt een bijzonder creatieve geest. Ik hoop dat Frank-102 dat weet te waarderen. Je kopfoto...geweldig!
Lieve groet

FRANK103 zei

@francky: zo nu en dan moet een vette hap kunnen, maar dat moeten we niet overdrijven!

@marc: ik denk dat jij er iets veel mooiers van gemaakt zou hebben, maar ik doe mijn best!

@mirjam: bedankt! Ik heb Frank 102 niet meer gesproken, ik kan niet zeggen wat hij er van vindt!

Anoniem zei

een schaalmodel van de villa van Mirjam staat vast op de tafel, dus: foto ! frank102

Anoniem zei

die uiterst steile weg op 3e foto: aan de ene kant struiken als vangrail, aan de andere kant niets.
Hachelijk. 102

Frank 103 zei

@frank102: er staat geen villa van Mirjam op de spoorbaan, helaas.
De steile weg rechts gaat binnenkort vervangen worden!

gerdaYD zei

Goede morgen Frank. Zoals je ziet kom ik ook even bij je langs, zelfs al gaat het moeizaam en traag. Want ik wilde je hartelijk danken voor je lieve steun (en ook voor je al even lieve reactie bij Smurf, dat heeft me goed gedaan!). Later kom ik uitgebreider bij jou reageren, nu kan ik er de aandacht niet zo goed bij houden wegens nog te moe... Fijne dag nog hé!

FRANK103 zei

@gerda: doe rustig aan, je gezondheid is veel belangrijker dan internetten! Gelukkig gaat het wel al weer zo goed dat je kunt internetten!

Jeroen Schrage zei

Frank, gisteravond heb ik de betwiste "struikjes" van nabij kunnen bestuderen en ik kan je verklappen dat deze volledig contemporain zijn aan je collectie. Uit mijn persoonlijke ervaringen met het modelspoorgebeuren weet ik dat het gebruik van gekleurd IJslands mos tot aan het einde van de 20e eeuw zwaar werd gepromoot door de detailhandel. Mijn voorstel is om voortaan te spreken over "origineel spoorgebonden bosschages".

FRANK103 zei

@jeroen: het gaat om uiterst delicate aanplant van een zeldzame uitheemse soort, een aangroei waar men mijn spoorbaan aan kan herkennen, indien men oog zou hebben voor detail. Ik vermoed dat deze groeisels paarlen zijn voor de zwijnen, parbleu!