maandag 28 maart 2016

De treinen van Marco


Mijn zwager Marco, die hier graag genoemd wil worden voor het geval jullie op zoek zijn naar één of meerdere nieuwe automobielen van het merk Mercedes Benz, was zondag (eerste paasdag) hier op visite en had een aantal van zijn locomotieven meegenomen.Uiteraard om ze een rondje te laten rijden!De eerste lok, een Oost-Duitse bouwserie 143 bleek analoog te zijn.Op een digitale spoorbaan, waar voortdurend 16 tot 18 volt spanning staat, leidt dat tot een hard rijdende onbestuurbare locomotief!Dan nummer 2, een Oost-Duitse V100 van Roco.Alle 4 wielen zijn aangedreven en dat zou hele goede rij-eigenschappen moeten opleveren, maar de lok heeft helaas veel last van vervuilde rails.Nummer 3 is een V90 of bouwserie 290, een zware rangeerlok.Ook dit is een model van Roco, met helaas maar 1 lamp verlichting per kant. De rij-eigenschappen zijn echter uitstekend, zelfs met de lange sleep kolenbakken rijdt de 290 uitstekend zijn rondjes.En zo was het weer een gezellige middag!

(De nieuwe V100 moet nog worden ingereden en mag nog een paar rondjes)


Hachelijk?

13 opmerkingen:

Renesmurf zei

Het was vast reuze gezellig! En smakelijk natuurlijk. Ik pak nog maar eens een chocolade paaseitje.

Sjoerd zei

En wat heb je nu aan pasen gedaan.... Hachelijk.

Albert y Mara fotoblog zei

Een plezant verslag van de gastlocs.
Salu2 Albert

Kees zei

Hoi Frank, dat was weer dus heerlijk hobbyen.
Groeten Kees.

gerdaYD zei

Goh, en ik die dacht dat jij toch wel een loco in chocolade had gekregen en géén haas hihi.
OT: ik zou het leuk vinden moest jij de link naar dat horloge plaatsen, alvast bedankt!

Marco Luijken zei

Hoi Frank,
Mooie lokken. Kijk dat is natuurlijk mooi dat je ook eens een paar andere locomotieven van iemand anders een paar rondjes kunt laten rijden.

Groeten, Marco

FRANK103 zei

@rene: Het was heel gezellig, Marco eet geen chocolade dus smakelijk was het wat minder.

@sjoerd: ik heb 3 delen van de Star Wars saga bekeken, met de treinen gereden, buiten gewandeld en ben naar de mcdrek geweest. Top?

@albert: bedankt!

@kees: zeker!

@gerda: het grut heeft de haas gekregen, ik heb alleen wat kleine stukjes opgegeten. Ook lekker! De link ga ik opzoeken en bij je plaatsen!

@marco: dat vind ik ook! Het is ook interessant om te zien hoe bijvoorbeeld de roco locomotieven rijden op de marklin m-rails, deze rails zijn toch wat gevoeliger voor massa en voeding problemen dan bijvoorbeeld c rails. De ene lok reed beduidend beter dan de andere lok, terwijl we niets aan de rails veranderd hadden. Heel vreemd!

MarcStouten zei

Roco is top!!

MarcStouten zei

Roco is top!!

francky spruytte zei

Hopelijk is niemand dronken geworden van dat rondjes rijden.
Groetjes.

Ad zei

Toch rijden de Roco-locs doorgaans heel soepel en een stuk geruislozer dan menig Märklin-loc (op k-rails). Vaak zijn ze een betaalbaar alternatief.

gerdaYD zei

Goede morgen Frank. Bedankt voor de link, ik heb daar al gereageerd, wat een mooi horloge jongen, een schitterend hebbeding hoor!

Frank 103 zei

@marc: dat moet je niet overdrijven!

@francky: drank en modelspoor zijn een hachelijke combinatie

@ad: zeker! Roco is helemaal niet slecht!

@Gerda: bedankt! Ik ga je opmerking lezen en vrijgegeven, de beveiliging van blogger źal hem nu blokkeren.