dinsdag 10 mei 2016

Naar Dick


Dick, die hier trouwens niet genoemd wil worden, had me gemaild dat hij een boek over de Nikon D90 voor me had liggen.Dat leek mij een goede gelegenheid om meteen zijn verzameling 103-en en zijn spoortafel te bekijken,want al heb ik de 103 in mijn internetnaam verwerkt, er zijn veel grotere liefhebbers van deze lokserie.

(De Roco Touristik en de Roco 759(


Uiteraard neef Erik, die hier trouwens ook niet genoemd wil worden, maar ook Dick,

(De Lufthansa en twee fantasie beige blauwe 103-en)


die bijna iedere 103 in zijn verzameling heeft staan die Marklin heeft uitgebracht.

(De fantasie blauwe 103)


En een aantal van Roco.Hachelijk?

16 opmerkingen:

Erik Hafner zei

Mooie beelden van een geslaagd model op werkbezoek.
Alleen ik mis de foto met het gebak of iets anders lekkers ;7)

Groet,
Erik(01)

FRANK103 zei

@Erik: het was een lowfat excursie, of light? Geen fotogenieke etenswaren. Krijg er honger van als ik er aan terugdenk. Als ik aan het bezoekje aan jouw spoortafel terug denk was dat juist een culinair hoogtepunt.
Ik heb ruimte in mijn agenda voor een nieuw bezoek Erik....

Hachelijk?

francky spruytte zei

Mooie verzameling hebben jullie. Nooit aan gedacht om eens een tentoonstelling te organiseren ?

FRANK103 zei

@francky: deze locomotieven zijn niet van mij, de eigenaar Dick, die hier trouwens niet genoemd wil worden, wil liever niet te koop lopen met zijn verzameling, om proletarisch winkelende voorbijgangers te voorkomen. Ik acht de kans op een tentoonstelling nul.

Renesmurf zei

Voor een leek zoals ik zien ze er allemaal een beetje hetzelfde uit.
En de kenner zal er meer in zien.

FRANK103 zei

@rene: de kleuren zijn vooral verschillend, verder hebben we de voorloopserie en de hoofdserie, te herkennen aan de enkele rij roosters of de dubbele rij. Bij de hoofdserie is dan een tweede deel voorzien van een betere botsneus, na een groot ongeval. In model is dat eigenlijk niet te zien.

Kees zei

Prachtig Frank, wat 'n mooie serie locs. De rood-gele blijven mijn favorieten.
Groet Kees.

gerdaYD zei

Naast jou schitterende collectie is die van je vriend beslist ook de moeite waard om te bekijken, ook al worden daarbij geen hapjes geserveerd hihi.

Erik Hafner zei

Low fat klinkt echt minder lekker.
Wil zeker gauw keertje langs komen, alleen gegeven mijn lopende sollicitatie staat mn hoofd er nu niet naar.
Ben vol vertrouwen maar blijft spannend.

Tot gauw, erik

FRANK103 zei

@kees: de beige rode lokomotieven doen gedistingeerd aan, vooral met bijbehorende sleep. Dat niveau halen de touristik, lufthansa en rode versies niet. De blauwe en beige blauwe lokmotieven zijn fantasie, zo hebben ze nooit gereden. Leuk voor de verzamelaar, maar niet als de spoorbaan een serieuze, waarheidsgetrouwe weergave van de werkelijkheid is!

@gerda: een teveel aan hapjes is ook niet goed voor mijn stroomlijn, en ik ben 's avonds naar een feestje geweest, ik kwam dus niks tekort!

@erik: succes met solliciteren, en hopenlijk wordt je dan wat dichter bij huis geplaatst zodat je minder reistijd hebt en meer tijd voor familie en hobby! Je bent hier natuurlijk altijd welkom om een keer naar de spoortafel te komen kijken!

Sjoerd zei

Goh, na een paar waarschuwingen klimt ineens iedereen in de pen... Die verzameling mag er ook zijn, veel verschillende van hetzelfde type geeft ook een mooi effect.

FRANK103 zei

@sjoerd: je kan nooit genoeg 103-en hebben! Zelf probeer ik trouwens van iedere bouwserie een lok te verzamelen

gerdaYD zei

Goede morgen Frank. Ha, nu begrijp ik het dat je het niet erg vond daar geen hapjes te krijgen, je trok 's avonds naar een feestje. En daar zal wellicht goed gezorgd zijn voor je stroomlijn *wink, big smile*.

Ad zei

Ik vind de verkeesrode wel de meest snelle uitvoering om te zien. De TEE-kleurstelling is inderdaad wel de meest gedistingeerde loc om te zien. De serie 101 vind ik overigens ook mooie locs. Moet me erg beheersen om daar niet stiekem een verzamelingetje van aan te leggen. Gelukkig is het verzamelen van locs een kostbare zaak. Het zal dus wel niet zo'n vaart lopen. Mooi bericht trouwens.

FRANK103 zei

@gerda: ik heb me 's avonds ook gedragen, de zomer komt eraan en dan pas ik mijn speedo niet....

@ad: ik heb hier een rode 101 staan, heb al een paar keer naar een reclame 101 gekeken maar heb tot op heden niet toegehapt. Op het wensenlijstje staat een beige blauwe 150, en die is niet goedkoop. De Marklin uitvoering is dik 200, een roco 150. En dan is er ook nog de metalen marklin bugelfalten 110, in beige blauw. Die staat al een tijd met stip op 1. Het is wat!

Ad zei

Ik weet het Frank, het blijft moeilijk om al dat moois op het (model)spoor te weerstaan. Ik probeer mij te beheersen. Probeer momenteel de bouw van mijn spoorbaan een boost te geven. Ben met het leggen van de kurkbedding voor de k-rails op het zichtbare gedeelte van de baan bezig, daarna nog alles werkend maken en dan ben ik toe aan de bouw v/h landschap. Wanneer alles technisch werkt kunnen we een keer een afspraak maken; want die afspraak staat wat mij betreft nog steeds.