zaterdag 11 juni 2016

De luchtmachtdagen in Leeuwarden deel 1


Mijn collega Olaf, die hier trouwens niet genoemd wil worden,wist woensdag te vertellen dat er vrijdag en zaterdag luchtmachtdagen zijn in Leeuwarden.Door de afwezigheid van spoorrails was ik in eerste instantie minder geïnteresseerd,Olaf is echter een kenner op het gebied van vliegtuigen en ook heel gezellig om mee op pad te gaan,ik had dus binnen een paar minuten besloten mee te gaan.Voor de massa hadden we om 8.30 de auto geparkeerd in de berm van de A31, bijna direct waren we bij de bushalte.Grootste misser van de dag was dat de eerste lege bus pas om 9.30 kwam en wij, en nog 500 mensen, eerst een uur hadden moeten wachten.Op de luchtmachtbasis hebben we eerst de statische dingen bekeken,de diverse geparkeerde vliegtuigen.Dan zijn we naar de landingsbaan gelopen waar we een goed zicht haddenop de vliegshow van de Turkse luchtmacht.Omdat ik van de diverse luchtshows teveel foto's gemaakt heb,komt er morgen een deel 2 van de luchtmachtdagen.Hachelijk?

15 opmerkingen:

Ad zei

De Turkse luchtmacht nu ook al boven Nederlands grondgebied actief? Daar zal de president trots op zijn.

FRANK103 zei

@ad: jazeker! En er waren ook Engelsen en Italianen. Daar heb ik ook foto's van!

Kees zei

Hoi Frank, mooie opnames.
Groet Kees.

Paul zei

Ik vind die Lancaster wel mooi. Ik hou wel van die historische vliegtuigen

Renesmurf zei

Ja, ik hou hier zelf helemaal niet van. Men doet maar hoor, maar ik sla graag over, gevaarlijke herriemakers.

FRANK103 zei

@kees: bedankt, ze zijn trouwens groot te klikken.

@paul: ja, die is ook erg indrukwekkend. Het is trouwens geen Avro Lancaster maar een Mitchell.

@Rene: ik vind het geluid dat een straaljager maakt heel indrukwekkend, een explosie van kracht, maar zo heeft iedereen zijn interesse!

Sjoerd zei

Met van die turbinemotoren kun je aardig wat megawattjes opwekken

FRANK103 zei

@sjoerd: je wilt vast niet weten wat er op 2 luchtmachtdagen verstookt wordt aan kerosine. Dat is vast voor een vermogen!

Marco Luijken zei

Hoi Frank,
Wat een gave foto's. Echt schitterend. Vooral je opnames hoe ze zo bij elkaar vliegen vind ik erg mooi.
Een fantastisch evenement waar ik dit jaar helaas niet heen ben geweest.

Groeten, Marco

Mirjam Kakelbont zei

Haha: bij gebrek aan treinrails had je weinig interesse (-:
Mooie foto's. Heel scherp terwijl ze toch met een rotgang voorbij gesjeesd zijn. Lijkt me wel wat om daarin te zitten. Met een spuugzakje op schoot. Je moet er wat voor over hebben...
Groetjes Kakel

FRANK103 zei

@marco: bedankt, vrijdag was het nog wel te doen wat betreft de drukte, zaterdag was het helemaal een gekkenhuis.

@mirjam: ze vlogen niet heel hard, als daar al iets over gezegd werd was het tussen de 500 en 900 km/u. In zo'n vliegtuig zitten wil je vast niet, ik vrees dat je dan niet genoeg hebt aan één spuugzakje. Het zijn demovliegers, soort van stuntpiloten, die doen dingen met vliegtuigen waarvan jij niet wist dat het kan, dan wil je er ook zeker niet in zitten!

gerdaYD zei

Met gevechtsvliegtuigen heb ik niets, ik zie er het mooie niet van in en denk alleen aan de moord en verderf die dergelijke toestellen kunnen veroorzaken...
Maar ik moet het je nageven: je hebt er mooie foto's van gemaakt!

FRANK103 zei

@gerda: dat moord en verderf zit in mensen, dat zal er ook nooit uit gaan. Vliegtuigen zijn een moderne versie van een zwaard, geweer of tank, een hulpstuk waarmee andere lieden vermoord kunnen worden. Of waarmee je je kunt verdedigen tegen een agressor. De extreme techniek die voor de luchtmacht ontwikkeld wordt komt na een aantal jaren terug in bijvoorbeeld de burgerluchtvaart, om die te verbeteren. Mooi zou het zijn als onze samenleving geen wapentuig nodig had, maar als je de media leest (denk aan de recente aanslagen in België) is dat helaas een utopie!

Alfred Saak zei

Je hebt mooie foto's gemaakt tijdens de luchtmachtdagen.

FRANK103 zei

@Alfred: bedankt!