dinsdag 7 juni 2016

De rondvlucht


Hier in de tuin zijn regelmatig vliegtuigen te zien, wat niet vreemd is als je weet dat we onder de aanvliegroute van Schiphol wonen.Van een deel van de vliegtuigen kunnen we zelfs zien of de banden voldoende profiel hebben.Natuurlijk zien we ook vliegtuigen die op zo'n 10 kilometer hoogte over Nederland heen vliegen.Maar die dalende en stijgende vliegtuigen krijg ik beter in beeld.Dan was er vandaag ook een promotierondje van de Joint Strike Fighter, JSF voor zijn vrienden.Geheel per ongeluk kreeg ik die vanmiddag ook voor de lens.Hachelijk?

8 opmerkingen:

Kees zei

a Frank, Mooie foto's heb je er van gemaakt, maar wat betreft de JFS, die had van mij niet hoeven komen, Wat 'n miljarden kosten die toestellen. Dit is natuurlijk 'n persoonlijke mening.
Groet Kees.

FRANK103 zei

@kees: geen defensie betekent misschien wel dat we binnenkort Russisch moeten leren, maar of die joint strike fighter de beste keuze is, dat weet ik niet.

gerdaYD zei

Goede morgen Frank. Jammer genoeg kan ik niet akkoord gaan met je stelling, die dure moordtuigen dienen niet voor defensie maar voor de aanval, en dat zullen ze doen in landen zoals Syrië waar we niets te zoeken hebben. Hachelijk!

Sjoerd zei

Jezelf verdedigen betekent niet dat je de ander moet aanvallen...

Mirjam Kakelbont zei

Het schijnt dat fb vol staat met filmpjes. Niet dat ik daar naar gekeken heb (-: Op Twitter had iemand geschreven: 'Dit herinner ik me over 30 jaar nog."
Nou, ik hoop het binnen 3 dagen volkomen vergeten te zijn.
Wel knap dat je een foto van het tweetal kon maken.
Lieve groet

FRANK103 zei

@gerda: het is wapentuig, dat overal gebruikt kan worden. Dat er Nederlandse vliegtuigen nu bommen gooien is een politiek gebeuren, daar heb ik geen verstand van,

@sjoerd: dat klopt!

@mirjam: ik weet dit over een week ook niet meer, die A380 van emirates was heel wat indrukwekkender en dat ben ik ook volledig kwijt, denk ik.

Renesmurf zei

Ja, hier vliegt ook heel wat over, ik kijk er vrijwel nooit naar.

FRANK103 zei

@rene: ten opzichte van treinen vind ik vliegtuigen erg saai, slaapverwekkend bijna. Zo heeft iedereen zijn interesses!