zondag 5 juni 2016

Noord-Zuid lijn


Gisteren was de 'dag van de bouw' en kon de in aanbouw zijnde NoordZuidlijn bezichtigd worden.Mijn collega Harry, die hier trouwens niet genoemd wil worden, had al eens verteld dat zo'n bezoek zeer de moeite waard is.Lisanne had aangegeven dat ze wel mee wilde, mooie reden voor een vader-dochter dag!De nieuwe halte centraal station zag er goed uit.Op naar het Rokin, waar de volgende halte is.Zodra je de trap af loopt werd het voelbaar kouder, vast de koele lucht uit de metrotunnels.Via een tweetal roltrappen kom je op het perron,Vanaf de tweede roltrap kan je in de parkeergarage kijkendie zich tussen de straat en het metrostation in bevind.Op het perron staat een duo zangers.Voor de liefhebbers heb ik het gefilmd.


Dan gaan we op weg naar het laatste station.Dan gaan we naar bovenen via Rembrandtplein richting het Weteringcircuit.De halte Vijzelgracht heeft de langste roltrap van Nederland,uiteraard wordt die nu nog nauwkeurig bekeken.Als we ook dit station bekeken hebbenbesluiten we een rondje met de rondvaartboot te maken, maar dat komt in een volgend bericht!Hachelijk?

15 opmerkingen:

Kees zei

Hoi Frank, Ja dat is toch 'n heel bouwwerk zo. De langste roltrap zag ik gisteren op TV langs komen.
Groet Kees.

FRANK103 zei

@Kees : hij is 47 meter lang en het hoogteverschil is 20 meter, de roltrap die hiervoor het langste was, is 44 meter. In de Amsterdam Arena heb je ook een aantal lange roltrappen, maar die zijn kennelijk niet zo lang als ze lijken.

Ad zei

Wij in het Zuidwesten van Nederland hebben het altijd over de Zuid-Noordlijn. Kost een hoop euries, maar daar krijg je dan ook wat voor. Leuke reportage!

Ad zei

Vind het optreden echt spectaculair. Een lied met veel diepgang en met veel overtuiging veel overtuiging gebracht. Misschien iets voor volgend songfestival?

Sjoerd zei

verdorie, heb ik dat helemaal gemist...

FRANK103 zei

@Ad: het zuiden van het land telt niet helemaal mee, niet om te zwartepieten, maar het draait in ons land natuurlijk om de zaanstreek en aanpalende gemeenten, zoals Alkmaar, Amsterdam, Hoorn en Haarlem. Hier vind je dan ook de meest boeiende voetbalclubs, zoals AZ en Amsterdam Zuidoost.
Die zangers komen Uit Volendam, die heb ik expres hiervoor niet genoemd. Wat mij betreft tellen we Volendam bij het zuiden. Hachelijk?

@sjoerd: ja

Renesmurf zei

Wat een vrolijk liedje! Lijkt me reuze interessant om eens te bekijken ja. Niet dat ik voorstander ben van die lijn, boeiend is het wel.

FRANK103 zei

@rene: volgend jaar wordt de lijn geopend, dan kan je er als reiziger gebruik van maken. Maar ik denk niet dat deze Volendammers er dan nog staan!

Ad zei

@ Frank, bij ons hebben ook zo'n clubje. Iets met een F. Doen het best aardig. Ze zijn pas kampioen geworden...

Albert y Mara zei

Bedankt voor deze mooie reportage, we hebben allebei een idee gekregen hoe het gaat worden. Aan het geld, hoeveel het gaat kosten, hebben we maar niet gedacht. Plezant een dagje weg met de dochter. Hebben wij zaterdag gedaan met kleindochter Roos die bij ons logeerde.
Grtz Mara

gerdaYD zei

Goede morgen Frank. Een knappe reportage van de vader en dochter dag zette je hier neer, het was een plezier om met jullie mee te mogen gaan, al is het dan 'slechts' virtueel, ik heb er van genoten!

francky spruytte zei

Heel interessante reportage over dit project. Alleen hebben enkele inwoners geprotesteerd toen ik dit lied hier in de woonkamer ten gehore bracht. Heikel ?

FRANK103 zei

@Ad: Ik heb er geen beeld bij. Welke taal spreken ze daar? ;-)

@Albert: als zo'n metrotunnel misschien wel langer dan 100 jaar in bedrijf blijft, en voor heel lang vervoersproblemen oplost, die moet nu in de buidel tasten, zodat men daar heel lang profijt van heeft. De kosten gaan voor de baat uit, zei men altijd al.
Een middagje met Lisanne is zeker heel gezellig, ik hoop dat jullie met je kleindochter ook zoveel lol gehad hebben!

@Gerda: graag gedaan, het was een hele gezellige middag, zoƫen waarvan we beiden vonden dat we dat vaker moeten doen. En dat gaan we ook doen!

@Francky: er zijn grenzen aan de inspraak die je jouw familieleden moet geven, anders gaat het op een democratie lijken vol geitenwollen sokken, of zoiets. Heel hachelijk!

Mirjam Kakelbont zei

Wat tof dat je de bouw in de tunnels kon bekijken. Had ik zeker gedaan als ik in de buurt woonde!

FRANK103 zei

@Mirjam: over een jaar is het klaar en is alles goed te bewonderen!