zondag 17 juli 2016

Taurussen bij Laurent

Vanmiddag ben ik een uurtje bij mede modelspoorder Laurent langs geweest.Laurent verzamelt moderne traxx en Eurosprinter (Taurus, 189) locomotieven.Natuurlijk mag de voorloper van deze moderne locomotieven, de bouwserie 120, ook niet ontbreken!
Vanmiddag hebben we vooral de Taurussen laten rijden.Ik had mijn 1016 meegenomen.Laurent heeft vooral een aantal 1216 (meerstromen locomotieven).
En de recordhouder, een model van Roco.Hoogtepunt in een verslag over treinen zou het filmpje kunnen zijn,dat ik ook deze keer voor jullie gemaakt heb.


Hachelijk?

19 opmerkingen:

Kees zei

Hoi Frank. Prachtige foto's van schitterende locomotieven.
Groet Kees.

francky spruytte zei

Mooie exemplaren ook al vermoed ik geen ene gespot te hebben nabij het station hier. Heikel ?

Ad zei

Hoi Frank, wat een traktatie in de vakantie. Prachtige locs, mooie lange treinen. Serie Taurus zijn schoonheden. Die zouden bij de NS ook niet misstaan. Ik vind ze (nog) mooier dan de serie 186 van Bombardier. Leuk filmpje weer.

Marco Luijken zei

Hoi Frank,
Die heeft ook een mooie spoorbaan met prachtig materieel.

Groeten, Marco

FRANK103 zei

@kees: bedankt!

@francky: Belgiƫ is erg behoudend met de toelating van buitenlands materiaal, het zou zomaar kunnen dat de taurus in Belgiƫ niet toegelaten is. Haar zusters van de bouwserie 189 zijn dat zeker wel! Taurussen zie je in Nederland ook bijna niet, ik heb er in ieder geval nog nooit een gezien.

@Ad: ik vind de taurus ook erg fraai, en heb gelukkig al een exemplaar aan mijn verzamelng kunnen toevoegen. Inderdaad jammer dat die niet de intercity direct trekken, dan had ik ze op Sloterdijk kunnen zien!

@marco: eigenlijk heeft hij de rails op de vloer neergelegd, het is geen vaste spoorbaan! Maar een baan met grote lengte is het wel!

Ad zei

Gelukkig is er ook een 101 te zien, helemaal top! Laurent heeft smaak!

FRANK103 zei

@ad: een 101, maar ook een 120 en een 139. Laurent heeft zeker meerdere locomotieven die op mijn spoortafel ook niet zouden misstaan.

Sjoerd zei

Schitterende locomotieven in ieder geval vooral die van Roco, daar heb ik een SIK van.

Renesmurf zei

Ja, dat is leuk, en na vijf minuten wel gezien, en dan houdt het ook op!

Tine de Jong zei

Prachtige hobby en mooie locomotieven zitten erbij. Kwam bij toeval op je blog en laat dan ook mijn reactie voor je achter.
•────▄▄─▄▄▄▄▄─▌mooie foto`s
•────▐▌─▐░█░▌─▌ Gezellige dag voor jou en je volgers
•╤╤▄█████████╤███████████
•╧▀▀®®▀▀▀®®®▀▀╧▀®▀▀▀▀®▀╧▀▀▀▀▀▀▀▀ HG Tine

gerdaYD zei

Mannen en hun speeltjes *wink, big smile*
Nu ja, laat iedereen zich liever bij zijn/haar hobby houden, daar doe je een ander geen kwaad mee en vallen er geen slachtoffers zoals bij de hobby van machtshebbers (vul zelf maar in).

gerdaYD zei

Goede morgen Frank. Hihi, je hebt toch enige zelfkennis aan je reactie bij mij te zien. Gelukkig weet ik dat je het allemaal grappige bedoelt of zie ik dat mis?

FRANK103 zei

@sjoerd: roco ziet er heel fraai uit, maar is minder makkelijk te demonteren, daarom blijft marklin favoriet.

@rene: eigenlijk vind ik 5 minuten al te lang. De blogbezoeker heeft vaak een korte aandachtsboog, dat merk ik zelf ook ls ik andere bloggen bezoek. Kort en bondig is dan het best!

@tine: bedankt!

@gerda: als ze al die vuurwapens zouden omsmelten tot modeltreinen zou het een stuk fijner worden op aarde!

@gerda: serieus staat niet in mijn woordenboek. Ik heb het er tenminste deskundig uit geknipt! Hachelijk?

Albert y Mara fotoblog zei

Een mooie reportage Frank die mij wat minder zegt. OBB altijd links laten liggen. Ik hou het naast de NS op DB.
Met spoorse modelbouw groeten Albert

FRANK103 zei

@Albert: toen ik klein was gingen we altijd naar Oostenrijk op vakantie, ik ben ook trouwe gast van het dorpje Jochberg, de Oostenrijkse spoorwegen spraken me altijd zeer aan. Meer zelfs dan Zwitsers. Maar veel Oostenrijks materiaal was er nooit te koop, en hele fraaie modellen vond ik het ook niet. Maar de Taurus vind ik wel bijzonder fraai, naast dat het model ook beter dan gemiddeld rijdt. Maar ik begrijp het dat jij dat niet hebt, ook mijn neven Richard en Erik vinden Oostenrijkse Taurussen niks, te modern of te Oostenrijks. Hachelijk is het!

gerdaYD zei

Goede morgen Frank. Goed van je om het woord serieus uit je woordenboek te schrappen, als je wat luchtiger over alles kan doen wordt het leven beslist iets draaglijker. Dus houden zo, hachelijk of niet hihi.

gerdaYD zei

Goede morgen Frank. Ik heb de indruk dat jij nog druk met je treintjes zit te spelen hihi. Geniet je ook nog een beetje van de zomerse temperaturen? Ik hoop het!

FRANK103 zei

@Gerda: ik zit vooral in de tuin, met een goed boek over spoorwegen, tijd om te bloggen maak ik niet. Jammer eigenlijk, want ik heb genoeg leuke foto's gemaakt laatste dagen.

FRANK103 zei

@Gerda: ik zit vooral in de tuin, met een goed boek over spoorwegen, tijd om te bloggen maak ik niet. Jammer eigenlijk, want ik heb genoeg leuke foto's gemaakt laatste dagen.