maandag 1 augustus 2016

De Stoom Stichting Nederland (SSN)


Neef Richard, die hier trouwens niet genoemd wil worden,had bedacht dat we wel een zaterdag naar de Stoom Stichting Nederland in Rotterdam konden gaan.Via een modeltreinenwinkel in Vlaardingen.De bekendste locomotief van de SSN is natuurlijk de 01,een grote sneltreinlocomotief uit 1940.Ze hebben ook diverse rangeerlocomotieven staan,afkomstig van NS en van de Hoogovens.En in de loods staan ook nogeen aantal stoomlocomotieven, een 8800,een Duitse 65 en een 41.De 23 023 wordt gereviseerd.Ach, ik ga hier gewoon nog 2 berichten over plaatsen, gewoon omdat het kan!Hachelijk?.

9 opmerkingen:

Ad zei

Kijk, dat is nog eens een goed idee van neef Richard; de combi van een bezoek aan SSN in Rotterdam en de MTE in Vlaardingen. Bij laatstgenoemde bestel ik regelmatig spoorse artikelen. Ben er nog nooit 'live' geweest ( bij de SSN ook niet, moet ik eerlijk bekennen). Bij het lezen van dit bericht, moet ik de SSN binnen afzienbare tijd toch met een bezoek gaan vereren. Ik wacht nog wel even de komende twee blogberichten af..., gewoon omdat 't kan. Leuk bericht met mooie foto's weer!

FRANK103 zei

@Ad: die winkel in Vlaardingen prijst de artikelen niet, die prijzen moet je opzoeken op een ipad, zodat je niet weet hoeveel een model die in een vitrinekast staat kost. Heel irritant! Hadden deze winkel daarom heel snel gezien. Maar het is wel een winkel met een zeer uitgebreid assortiment!

Sjoerd zei

Een uitstekend idee om daar naar toe te gaan, alleen zelf brood meenemen, daar was ik niet op gekomen.

Mirjam Kakelbont zei

Natuurlijk zag ik meteen dat die locomotief van de SSN is en ook nog eens de 01 (-: Mijn broer knapt met een aantal collega's in hun vrije tijd oude locomotieven op. Die blijven wel eigendom van de NS maar ze mogen er wel mee rijden.
De lunch ziet er voor jullie doen wel heel bescheiden uit...

Mirjam Kakelbont zei

Ken je de nieuwste trein al: de Flirt?
https://www.facebook.com/marco.mackenbach.fotografie/
Bovenste foto is mooi. De tram past heel mooi bij het pand erachter.

Marco Luijken zei

Hoi Frank,
Mooie foto's van deze bekende stoomstichting.
Met die 600 heb ik zelf ook nog gerangeerd op de Waalhaven en Rechter Maasoever.

Groeten, Marco

Kees zei

Ha frank, super mooie foto's van deze stoomstichting naast het Kralingse bos in Rotterdam, mij wel bekend. Woon er op fietsafstand vandaan, circa 'n half uurtje. Ik ben er meerdere keren gaan kijken.
Groetjes Kees.

FRANK103 zei

@sjoerd: er wordt hier regelmatig iets gezegd over mijn stroomlijn. Dan zijn een paar krentebollen veel beter dan een vette hap.

@mirjam: die flirt heb ik alleen op foto's gezien, die rijden hier niet. Lid worden van een museumlijntje kan hier eenvoudig, zowel de shm als de hoogovenstrein zijn in de buurt. Alleen de verplichting om regelmatig te helpen, daar heb ik geen zin in.

@marco: jij bent een bevoorrecht mens, ik had natuurlijk ook machinist kunnen worden, toen ik nog klein was.

@kees: ik ben diverse keren al naar de SSN geweest, ook al toen ze nog in Spaanse polder zaten. Erg leuk om daar te kijken!

gerdaYD zei

Zelf kende ik deze stichting niet, dus blij toe dat je ons hier een kijkje liet nemen met je voortreffelijke foto's!