dinsdag 2 augustus 2016

Naar Stoomtrein Goes Borsele (SGB)


Hoog op mijn lijstje stond een bezoek aan stoomtrein Goes Borsele.Omdat die op zaterdag niet reden zijn Richard en ik naar de SSN gegaan, ook leuk.Helaas kon of wilde vandaag niemand met mij mee naar Goes, dus heb ik alleen een bezoekje gebracht aan de SGB.Uiteraard ben ik met de stoomtrein van Goes naar Hoedekenskerke gereden.Daar heb ik het restaurant De buffer bezocht.De grote LGB baan bekeken.Daarna ben ik teruggelopen naar de stoomtrein,daar was ik immers voor gekomen!Na enkele foto'sgemaakt te hebben vertrektde trein terug naar Goes.De lok gaat naar het depot,tijd dus om dat depot ook te bekijken.De rijtuigen gaan mee met deze kleine diesel.


Diesel(2400) en elok,blokkendozen,de SGB heeft een uitgebreide verzameling!Op de terugreis ben ik langs de modelspoorwinkel in Den Bosch gereden,een erg mooie winkel en een vriendelijke eigenaar!De Poolse Piko lok kon ik gelukkig laten staan!
Voor de liefhebbers heb ik een filmpje gemaakt.....

Hachelijk?

13 opmerkingen:

Kees zei

Ha Frank, leuk ritje naar Goes, vlouw hoor dat er niemand mee wilde maar volgens mij heb je je best vermaakt.
Groet Kees.

Sjoerd zei

Een leuke rit met die trein. Jammer dat het landschap zo kaal is...

FRANK103 zei

@kees: ik vind het gezelliger met meer mensen op pad te gaan, maar als ze niet willen, dan ga ik alleen!

@sjoerd: wellicht vind jij het bij ons ook enigszins plat en kaal, het verschilt niet heel erg met zeeland. Mij was het dus niet erg opgevallen.

gerdaYD zei

Goede morgen Frank. Een knappe reeks van je dagje uit waar heel wat mooie locs te bewonderen vielen! En zoals e dat van jou gewoon zijn is de innerlijke mens ook niet vergeten *wink, big smile*

FRANK103 zei

@gerda: als je niet eet dan ga je dood, dat hebben genoeg lieden uitgeprobeerd, dat ben ik niet van plan! Er waren inderdaad genoeg fraaie locomotieven te zien, maar ook die rijtuigen vond ik de moeite waard!

Ad zei

Ha Frank, ik herken dat: niemand v/d familie wil meer mee. Goes-Borsele is een leuk stoomlijntje, met in Goes een groot emplacement en een prima stationsrestauratie! Een leuk bericht weer.

FRANK103 zei

@Ad: ik snap daar niks van, toch niks leuker dan een dagje naar de stoomtrein? Geweldige lunch en een culinair verantwoorde avondmaaltijd was ook mogelijk geweest!

Ad zei

Frank, is voor mij ook echt onbegrijpelijk. Wat is er nou mooier dan de trein? Toen ik laatst een reisje met de Trans Siberiƫ Express voorstelde, wilden ze me ook alleen laten gaan; enkele reis...

Anoniem zei

Zo'n mooie zomer en jij gaat met regen op pad?

Zonnige groet,

Mirjam Kakelbont zei

De rit met de stoomtrein komt heel relaxed over. Rustig gangetje door een prachtig landschap. Dit zal ongetwijfeld voor jou een bijzonder aangename dag geweest zijn!

FRANK103 zei

@Ad: heel naar is dat van ze, zo'n Trans Siberiƫ Expres is toch echt geweldig om mee te reizen. En zo duur is zo'n rit toch ook niet, er had vast nog wel een voettocht naar huis vanaf gekund toch?

@rob: ik vond die regen ook niet heel handig, maar thuis zitten terwijl het regent en dan 4 uur auto rijden op een zonnige dag had ook niet mijn voorkeur.

@mirjam: ik zat eerste klas in een ovaalramer, op een pluche bank, echt geweldig. De rit duurde enkele reis 40 minuten, dat is weer vrij kort. Vooral als je bedenkt dat ik ruim 4 uur in de auto moest zitten om 80 minuten in de stoomtrein te zitten. Maar ik heb er inderdaad van genoten!

francky spruytte zei

Een TGV is hier vergeleken met zo'n blokkendoos maar een armzalig tuig. Heikel ?

FRANK103 zei

@franky: de oer-tgv is inmiddels ook al in een museum beland! Zo is alles wat nu nieuw is over een eeuw zo'n 100 jaar oud! Hachelijk?