zaterdag 6 augustus 2016

De Hoogovens stoomtrein


Zondag leek het ons heel leuk een ritje te maken met de Hoogovens stoomtrein,een excursietrein die een rondje van 15 kilometer rijdt over het Hoogovens terrein.Volgens de dienstregeling zou het treintje om 10.45 en om 13.00 rijden.Dus waren we keurig om 12.30 aanwezig, tanden gepoetst en haren gekamd, er helemaal klaar voor!Maar het treintje reed dus niet, er was te weinig publiek.Dus waren we om 13.30 weer thuis, enigszins teleurgesteld.

De site van de Hoogovens stoomtrein is als gevolg van enkele tientallen klachten wel aangepast.Maar wij hadden liever een rondje gereden!


Hachelijk?

14 opmerkingen:

Kees zei

Hoi Frank, mooie plaatjes maar ´n slecht beleid, je laat geen toeristen in de kou staan. Zij krijgen van mij ´n koude douche.

gerdaYD zei

Goede morgen Frank. Jammer dat je enigszins teleurgesteld werd op dit dagje uit waar je je zo op had verheugd, maar je bracht er toch een mooie reportage van mee.
OT: jouw antwoord bij mij is een beetje in het verkeerde keelgat geschoten, omdat je zelf iets niet mooi vindt hoef je het toch niet allemaal af te breken? Vakwerkhuisjes hebben we al meer dan genoeg gezien hoor!

Sjoerd zei

Daar kun je je aardig aan ergeren, je gaat ervan uit dat die trein rijdt... Nu woon je daar nog relatief dichtbij, maar als je van ver komt...

FRANK103 zei

@kees: wij waren er ook niet blij mee!

@gerda: je moet er maar het beste van maken! OT: in mijn reactie staat mijn mening, die is subjectief, en het lijkt mij niet dat iemands mening in een verkeerd keelgat kan schieten. Smaken verschillen namelijk! Misschien had je mijn reactie niet goed gelezen?

@sjoerd: voor mij was het een klein stukje, er liepen trouwens mensen met een reservering voor de trein van 13.00. Die zullen helemaal boos geweest zijn!

gerdaYD zei

Goede morgen Frank. Nog even dit: smaken mogen beslist verschillen, gelukkig maar want dat maakt het leven boeiend. Maar zeggen dat ze de architecten de laan uit moeten sturen (en die laan daarna afbreken zodat hij nooit meer terug kan komen) was me er te veel aan...

robalberts zei

Ik lees graag wanneer jullie wel mee mochten.

Vriendelijke groet,

FRANK103 zei

@gerda: en dat was juist weer het minder serieuze deel van mijn opmerking. Hoe zie je dat trouwens voor je, iemand de spreekwoordelijke laan uitsturen en die daarna afbreken? Hachelijk is het!

@rob: de trein gaat om 10.45 en zo nu en dan om 13.00, door de drukke agenda's zal het lastig worden nog een keer in 2017 te plannen.

Ad zei

Ik vind het weer een mooie reportage. Lijkt me weel een interessante rit over het hoogoventerrein met van die imposante industriële gebouwen.

gerdaYD zei

Goede morgen Frank, hopelijk zal die het begin zijn van een al even mooie week voor jou, geniet er van!

Mirjam Kakelbont zei

Slecht aangegeven! Als een treinrit afhankelijk is van het aantal passagiers, kómen er in het vervolg alleen maar nog minder. Ook geen reclame voor de firma. Jammer, zelfs mij lijkt het leuk om zo'n rit te maken en dat zegt toch wel wat.
Warme groet

FRANK103 zei

@ad: het is zeker een interessante rit, ik kan het aanraden om een keer mee te gaan!

@gerda: bedankt. Het is een week op kantoor, dus ik merk weinig van de weersomstandigheden!

@Mirjam: het is een excursietrein van de Hoogovens, het is geen toeristentreintje. De extra rondjes voor toeristen worden alleen gereden als er genoeg betalende bezoekers zijn, met ongeveer 400 euro aan kolen en een ritprijs van 6 euro betekent dat er zo'n 70 betalende reizigers moeten zijn. Dat deel is logisch, maar dat moeten ze wel duidelijker op de site vermelden! Het ritje zelf is zeer de moeite waard, die kan ik je aanraden!

francky spruytte zei

Goede reclame is dit in ieder geval niet. Hopelijk rijdt die trein ooit nog eens.

gerdaYD zei

Goede morgen Frank. Je hebt gelijk, ook in Amsterdam staat zo'n omgebouwde gashouder, ik ken die van de Werend draait door University waar ik met veel plezier naar kijk. En als ik het goed heb gaan daar ook veel andere evenementen in door...

FRANK103 zei

@francky: iedere laatste zondag van de maand om 10.45. En soms om 13.00!

@gerda: opvallend bouwwerk is het wel, zo'n gashouder!