donderdag 11 augustus 2016

Over de Ludmilla


Nu de herfststormen Nederland teisteren en de temperaturen het nulpunt al lijken te naderenis het weer tijd voor de winterhobby, de modelspoorbaan!En natuurlijk voor de vakliteratuur voor bij het haardvuur!Bij Conrad was een geluiddecoder voor de Ludmilla in de aanbieding,eigenlijk met het geluid van een Hercules.Via het internet werd de decoder besteld en dankzij een dappere postbodedie het onstuimige weer in deze regio getrotseerd heeftwas de decoder dinsdag in huis, precies op tijd om deze 's avonds met neef Richard in de locomotief te schroeven.De details over de grote condensator bespaar ik jullie,laat ik alleen vertellen dat die niet meer in de lok mocht!Voor de liefhebbers heb ik een filmpje.


Hachelijk?

15 opmerkingen:

Kees zei

Ha Frank, weer een mooie aanwinst.
Groet Kees.

FRANK103 zei

@kees: bedankt!

Marco Luijken zei

Hoi Frank,
Mooie opnames van deze robuuste lok. Het binnenwerk ziet er ingewikkeld uit. Goed dat de postbode voorzichtig heeft gedaan.
Zelf heb ik ook een tijdje met een 232 lok gereden. Wat een ding was dat.

Groeten, Marco

Ad zei

Mooi geluid Frank. voegt zeker een extra dimensie toe aan zo'n grote dieselloc.
Ik heb nog geen ervaring met het inbouwen van decoders met geluid. Is dat nog lastiger; of valt het wel mee? Weer een leuk filmpje. Je bent wel wat pessimistisch t.a.v. het weer. Ik zou de boeken, barbeque en tuinstoelen nog even in de tuin laten staan. Wat eerder met de hobby beginnen kan natuurlijk geen kwaad (met een iets tegenvallende zomer). Je kunt natuurlijk ook all season
modelspoorder worden!

francky spruytte zei

dacht eerst dat ik een locomotief door mijn living hoorde razen.
Het geluid is bijna even goed als wat ik op de toiletpot ten gehore breng. Heikel ?

FRANK103 zei

@marco: die ludmilla vind ik zeer imposant, wat een geweldige lok! Het lijkt me fantastisch zo 'n machine te besturen.

@ad: het inbouwen van deze decoder was erg simpel, die is er helemaal op voorbereid! Anders is het 2 draden extra. Lastigste is de plaats waar je de decoder plaatst.

@franky: bij een grote boodschap kan het er heftig aan toe gaan, dat is logisch!

gerdaYD zei

Goede morgen Frank. Een beetje technisch maar wat een mooi log van je nieuwe aanwinst, proficiat! En ook je foto's mogen er zijn...

FRANK103 zei

@gerda: bedankt! De foto met de bus vond ik zelf erg leuk!

gerdaYD zei

Goede morgen Frank. Inderdaad, de foto van de bus is leuk, net zoals je andere foto's. Komt dat vehikel ook op je spoorbaan terecht? Dat zal wel, alleen niet op de rails hé *wink, big smile*.

gerdaYD zei

OT: knappe reactie op de bij-tank-dag, je slaat de nagel op de kop!

FRANK103 zei

@gerda: die bus heb ik gekocht voor de spoorbaan, zeker komt hij er op!

@gerda: in Nederland noemen we die nagel een spijker, op je nagel slaan kan namelijk een pijnlijk gebeuren zijn, op je spijker meestal niet, tenzij je misslaat, en dan alsnog de nagel raakt. Hachelijk is het allemaal!

Renesmurf zei

Ja, wie buiten niet vermaken kan, moet het binnen maar doen!

FRANK103 zei

@Rene: het is afhankelijk van het weer, denk ik.

gerdaYD zei

Goede morgen Frank. Hihi, jouw reactie over het verschil tussen een nagel en een spijker... je bezorgde me mijn eerste lach van de dag!

FRANK103 zei

@gerda: dat is vaak ook de bedoeling met mijn opmerking, niet te serieus!