zaterdag 20 augustus 2016

Over Huiderstad


De modelbouwwinkel in Heerhugowaard van meneer Huiderheeft in het plafond een modelspoorbaan verborgen, Huiderstad.Eén keer per maand is deze modelspoorbaan te bewonderen,en geheel toevallig was dat afgelopen zaterdag.Nu het bezoek aan Valkenburgse meer en De Tombe redelijk vlot waren verlopenwas er tijd over om in Heerhugowaard te gaan kijken!De oplettende bezoekers van het blog zien dat eerst de valbeveiliging wordt verwijderd en schragen worden neergezet,dan zakt de baan aan nylon draden naar beneden.Als de baan dan op de schragen staatworden de beugels omhoog getrokken en de baan aangesloten.Uiteraard laat meneer Huider vooral modellen rondrijdendie nu in zijn winkel te koop zijn of besteld kunnen worden, stoomtreinen,diesels en sinds kort ook een uitgebreide trambaan.En deze toch al lange baan gaat nog verder uitgebreid worden!Het bezoek was zeker de moeite waard!Hachelijk?

8 opmerkingen:

Kees zei

Hoi Frank, dit moet toch prachtig zijn voor de liefhebber. Mooie kopfoto heb je er aan over gehouden.

gerdaYD zei

Goede morgen Frank. Een schitterende vondst is dit, maar ook de rest van zijn winkel mag er zijn, wat moet een echte spoorliefhebber daar zijn hartje aan ophalen!

Sjoerd zei

Schitterend zoals die baan is opgebouwd. Daar kan een mens nog wat van leren.

FRANK103 zei

@kees: bedankt! De kopfoto vind ik meestal de beste foto over het onderwerp, niet per se de mooiste foto. Bij dit onderwerp vond ik de foto met de rijdende stroomlijn stoomlok nog mooier, maar die had ik overal kunnen maken, en viel daarom af!

@gerda: meneer Huider werkte vroeger bij Intertoys of Bart Smit in Heerhugowaard, toen die stopte met modelspoor is hij voor zichzelf begonnen. De winkel is erg mooi, heeft een zeer uitgebreid assortiment, maar van de Marklin adviesprijzen die Huider rekent word ik niet gelukkig, ik heb er tot op heden maar één aankoop gedaan. Met ingang van 2016 geeft Huider ook 5 % korting waardoor het prijsverschil met meneer Harlaar toch een stuk kleiner is geworden. (Harlaar geeft ook 5% korting op de adviesprijzen).
Die spoorbaan vind ik erg leuk bedacht, ik ga er zeker vaker kijken!

@Sjoerd: zeker! Daar heeft meneer Huider al heel wat avonden werk in gestoken!

Ad zei

Ik zie het al, nu moet ik toch ook eens in Heerhugowaard gaan kijken. Wat een mega grote modelspoorwinkel! En wat vondst zo'n baan opgeslagen in het plafond. Dat moet een heel spektakel zijn om het veilig te laten afdalen.

FRANK103 zei

@Ad: een tochtje naar Noord Holland, met een bezoek aan Huider en Harlaar, kan ik je echt aanraden! Op de site van Huider staat wanneer de baan te zien is.

francky spruytte zei

Zo'n winkel kan nooit hachelijk zijn voor je, behalve voor je bankrekening vrees ik. Heikel ?

FRANK103 zei

@Franky: zo'n winkel kan heel hachelijk voor de bankrekening zijn!