vrijdag 2 september 2016

Dag 11: van Markaryd naar huis


Rond 07.30 ben ik wakker, spring onder de douche op deze hele schone camping, pak tent in en om 8.30 ben ik klaar voor vertrek.De eerste 150 kilometer over de E4 en E20 naar Malmo verlopen heel vlot,daar moet ik stoppen voor de tolhuisjes bij de Oresondbrug over het Sont, die zeer decoratief in de mist is verstopt.Halverwege de brug rijd ik Denemarken binnen.Aan de overkant van de brug ligt Kopenhagen, ik volg de E20 naar Odense en Kolding,de kortere route via de veerboot van Rodby naar Puttgarden laat ik links liggen.Een Deense delicatesse, de Franse knakworst, gaat er wel in!Voor ik bij Odense ben ga ik over de tweede tolbrug, de Storebeltbrug over de Grote Belt. De temperatuur in de auto loopt op tot een behaaglijke 23 graden, dat gaat de goede kant op!

(Storebelt brug)


Bij Kolding ga ik linksaf, over de E45 naar Flensburg. Een stukje voor Hamburg, de E45 heet inmiddels A7, schiet de navigatie in de stress. Stau, en wel zo'n 27 kilometer.Via een aantal binnenwegen weet de navigatie het oponthoud te beperken tot 3 kilometer langzaam rijdend verkeer. De A1 van Hamburg naar Bremen en daarna de A28 richting Groningen  zou het gemiddelde circuit jaloers maken.

(Kleine Belt brug


Asfalt zo glad als een biljartlaken, de weg is ook niet druk te noemen, de cruisecontrol kan op 150 km/u waar een gehaaste rijder makkelijk de teller op 200 kan zetten.

(Op de A1 richting Bremen is het 28 graden, gemiddeld benzineverbruik is 6,1 liter per 100 kilometer)


Bij een laatste autohof voor de Nederlandse grens gooi ik de tank nog een keer vol, in Nederland hoef ik alleen de A7 te volgen om thuis te komen.

(Afsluitdijk)


Om 19.45 parkeer ik dan de auto voor de deur, de reis zit er op!Vanaf Rovaniemi was het 2.836 kilometer naar huis, in totaal heb ik 5.784 kilometer gereden.Hachelijk?  

19 opmerkingen:

Anoniem zei

Fijn dat je weer heelhuids thuis bent Frank! Mooi reisverslag van je avontuur. Wat een kilometers in zo'n korte tijd. Volgend jaar weer?
Gr. Harry.

FRANK103 zei

@Harry: Scandinaviƫ heb ik gezien, been there, bought the t-shirt. Maar zo'n trip naar Barcelona? Dat lijkt me erg leuk! We gaan het zien! Maandag koffie drinken op kantoor?

Sjoerd zei

Ja, dat zijn de ritjes wel... En och, als je van rijden houdt.

Labradoedel zei

Ik zit voorlopig nog in Frankrijk!
gr. Harry.

FRANK103 zei

@sjoerd: de terugweg door Duitsland was ook aardig, tot 170 gaat de focus vlot, daarna werd het minder, helaas. Maar leuk was het zeker!

@harry: veel plezier nog in Frankrijk, en ik zie het als je weer terug bent!

Ad zei

Frank, fijn dat je weer heel huids thuis bent. Ik heb de reis met veel interesse gevolgd. Leuk verslag en mooi dat er ook Scandinavische treinen op stonden. Maandag weer aan het werk? Veel plezier dan weer.

Kees zei

Ja Ja Frank, aan alles komt 'n einde, maar dit is wel 'n mooie trip geweest.
Prachtig de brug in de mist.
Groet Kees.

gerdaYD zei

Goede morgen Frank. Wow, je hebt er heel veel kilometers opzitten om je lieve dochter niet alleen naar haar bestemming te brengen maar ook nog van daar terug te keren! Het was zo te zien beslist de moeite waard, je hebt er heel veel mooie herinneringen aan die je door je mooie foto's ook met ons kan delen, dankjewel!

FRANK103 zei

@ad: maandag inderdaad weer naar kantoor, dan is het gedaan met de vakantie. Er komen trouwens nog meer treinenfoto's van Scandinavie op het blog, ik heb nu een zeer beperkte selectie geplaatst!

@kees: heel jammer was dat er geen parkeerplaats is bij die brug, ik moest uit de rijdende auto foto's maken. Anders waren er nog veel mooiere foto's mogelijk geweest!

@gerda: dat klopt helemaal! Die terugreis was trouwens noodzakelijk, anders was de auto niet meer thuis gekomen!

Mirjam Kakelbont zei

De bruggen blijven bijzonder, hoe vaak ik ze ook zie.
Dichter naar huis werd de lucht blauwer maar eenmaal voor de deur was-ie weer dichtgetrokken. Nou ja, jij bent veilig thuis gekomen. Wat heb jij de afgelopen dagen een kilometers gemaakt!

gerdaYD zei

Goede morgen Frank. Hihi, die reactie van jou... Natuurlijk was die terugreis noodzakelijk anders had je bolide zijn stal niet teruggevonden *wink, big smile*.

FRANK103 zei

@mirjam: het was bewolkt maar vooral ook later op de dag.

@gerda: het was een open deur of een voorzet die ingekopt moest worden!

Renesmurf zei

Whoehoe, en langs Winschoten gekomen! Dan voel je meteen dat Nederland best wel klein is, lijkt me.

Albert y Mara fotoblog zei

Bienvenido Frank in Holanda. Zoals je ziet kom ik af en toe bij je langs, als wij weer eens af en toe een log geplaatst hebben op onze blog.
Salu2 Albert

Marco Luijken zei

Mooie foto's van die brug.
Ennuh... een lekker broodje worst.

Groeten, Marco

FRANK103 zei

@rene: bij Winschoten kon de navigatie eigenlijk uit, ik kon bijna de watertoren van ons dorp zien!

@Alberto: het is erg stil op jullie blog, je zult hier dus ook niet zo vaak geweest zijn. Niet dat je iets gemist hebt hoor!

@marco: eerlijk gezegd ziet die worst er smakelijker uit dan hij is. De vel is een fractie te dik en er is te weinig saus, zelfs geheel geen mosterd. Een 6 is het. Dat doet men in Duitsland een stuk beter!

gerdaYD zei

Goede morgen Frank. Je zou het ook de bal voor een open doel leggen kunnen noemen *wink, big smile*
Maar toch nog eens: bedankt voor de knappe reportages van dit land waar je dochter nog een tijdje van kan genieten!

francky spruytte zei

Goed dat er franse knakworst was om je conditie op peil te houden.
Een mooi verslag was het in ieder geval.

FRANK103 zei

@gerda: ik vond het een geweldig avontuur, maar zweden en finland geloof ik verder wel. Noorwegen lijkt me veel meer de moeite waard!