vrijdag 2 september 2016

Dag 10: van Gavle naar MarkarydAls ik dinsdagmorgen weer in de auto zit, dan gaan de gedachten over wat voor mij vakantie is.


Dan denk ik aan Duitse vakwerkhuisjes, warme Franse dorpjes, een zwembad en middeleeuwse kastelen.En uiteraard Duitse, Zwitserse, Oostenrijkse en Franse treinen.Aan een Zweeds meer wachten tot vissen bijten terwijl ik zelf gebeten word door muggen, dat is voor mij geen vakantie.Ik sla het Zweedse spoorwegmuseum dus over en zet koers naar Malmo, waar de brug naar Denemarken gevonden kan worden.Bij Markaryd, ruim 100 kilometer voor Malmo, zet ik de tent voor de laatste keer op.Deze camping voldoet volledig aan het Zweedse plaatje: meer, bomen, rode huizen en muggen.Uiteraard ga ik het dorpje bekijken,en tref daar ook geheel onverwacht een station aan!In het enige restaurant dat nog open is (de Zweedse vakantieperiode is voorbij)geniet ik van een lokale delicatesse.
Terug op de camping ben ik de enige die nog buiten zit, de rest is i.v.m. de temperatuur in camper of caravan gevlucht.Morgen naar huis, waar het 25 graden is!Hachelijk?

8 opmerkingen:

Sjoerd zei

Wie gaat nou ook tijdens de vakantie op vakantie...

FRANK103 zei

@sjoerd: het was wel mijn idee, Lisanne naar Finland te brengen met de auto. Maar sommige ideeën zijn minder goed dan andere ideeën. Ik weet nog steeds niet goed wat ik van dit idee moet denken.

Kees zei

Ha Frank, mooie foto's weer.
Groet Kees.

FRANK103 zei

@kees: bedankt! Ik probeer foto's te maken en plaatsen die een goed beeld geven van de reis. Dat lijkt tot op heden goed te zijn gelukt, gezien de reacties!

gerdaYD zei

Jammer maar helaas, je vakantie daar zit er ondertussen op mààr: je hebt het toch maar gehad hé, blij voor je!

FRANK103 zei

@gerda: bedankt!

Mirjam Kakelbont zei

Dapper om te kamperen! Zelf houd ik er wel van maar ik krijg mijn man met geen stok in een tent. Heel toevallig weer, die trein (-:
Alleen die Scandinavische talen maken me al blij. Zoals het zakje met tekst onder de Zweedse lekkernij.

francky spruytte zei

Belgische frieten vindt men zo te zien overal ! Heikel ?