donderdag 1 september 2016

Dag 9: naar Gavle


Maandagmorgen om 07.30 op, onder de warme douche, croissants opeten en dan de tent afbreken. Om 8.30 camping betalen en dan kan de terugreis beginnen.Eerste doel is de camping in Umea, maar daar ben ik al begin van de middag, het is stralend weer en ruim 100 km verderop zit misschien een betere camping.Het is nog steeds halverwege de middag, en iets verderop, in Gavle, is een spoorwegmuseum, ik kan daar natuurlijk een dag extra blijven! De lucht trekt dicht en het begint te miezeren, zelfs te stortregenen.Inhalen wordt door de spoorvorming en de grote plassen een hachelijk gebeuren, ik sluit aan in de rij auto's en vrachtauto's die met een snelheid van rond 90 over de snelweg naar Gavle voortsukkelen.Door de zware bewolking en stortregen is het al schemerachtig als ik om 19.40 bij de camping in Gavle (Furuvik) de auto parkeer. De camping is gesloten, en een volgende camping is volgens de navigatie 90 kilometer ver weg.De eerste 2 hotels die ik probeer te vinden zijn verdwenen, de derde bevind zich in de drukke binnenstad van Gavle, waar het autorijden door de voortdurende regen geen pretje is. Terug naar de snelweg en daar opnieuw een hotel zoeken.Het Scandic hotel, van een Scandinavische hotelketen, is dichtbij, die is wat prijziger dan ik in gedachten had, maar niet veel duurder dan een stuga en overnachten in de auto was ik echt niet van plan!De nachtrust is voortreffelijk en douche en ontbijt konden ook niet beter, ik ben klaar voor dag 10!Hej hej!

9 opmerkingen:

Sjoerd zei

Goed onthouden, misschien moet je haar ook weer gaan halen...

FRANK103 zei

@sjoerd: ze gaat terug met het vliegtuig, mijn auto vindt Scandinavie te koud!

Ad zei

We volgen je op de voet. Dat merk je wel. Je bent een echte Scandinavië-trotter.

FRANK103 zei

@ad: mensen schijnen, als ze één keer op wintersport zijn geweest, ieder jaar op wintersport te willen. En iets vergelijkbaars voor Zweden. Ik heb dat niet. Wintersport en Zweden, geloof ik wel, been there, saw the video, bought the t-shirt. Maar ik ga liever naar Duitsland of Frankrijk. Hej hej!

francky spruytte zei

Hotels die zomaar verdwijnen vind ik heikel. En spoorvorming is ook maar penibel. Dan toch liever het vliegtuig.

FRANK103 zei

@franky: spoorvorming zorgt voor aquaplaning, als de sporen vol water staan. Aquaplaning kan heel slecht voor de gezondheid zijn, als de automobiel het juiste spoor verlaat. Dan vlieg je van de weg af! Dat lijkt op vliegen, maar dan is een vliegtuig echt beter!

gerdaYD zei

Jammer dat je eigenlijk niet zoveel reacties krijgt op je mooie serie van dit al even mooi land. Het is nochtans méér dan de moeite waard om je foto's te bekijken en je avonturen daar te volgen Frank!

Mirjam Kakelbont zei

Hej hej Frank,
Leuk dat je ook blog over de terugreis! Je hebt er een behoorlijk aantal kilometers erop zitten maar er wachten je ook nog vele.
Verstandig om in Grave een hotel te nemen en niet nog eens 90 km verder te rijden. De dag was al lang genoeg voor je.
Ik zie je zo bij je volgende blog!
Warme groet

Mirjam Kakelbont zei

Grave moet zijn: Gavle.