woensdag 21 september 2016

Het Bello festival


Zaterdag was bij de stoomtram Hoorn Medemblik het Bello festival.Op de lijn van de stoomtram Hoorn Medemblik reden veel meer trams dan normaal,de reiziger kan met de boot daarna naar Enkhuizen,en vervolgens reed een stoomtrein van de Veluwse Stoomtrein Maatschappij (VSM ) uit Apeldoorn,de reizigers van Enkhuizen terug naar Hoorn.De historische driehoek.Zaterdag was 's middags ook de 01 van de Stoom Stichting Nederland (SSN) uit Rotterdam in Hoorn,met een lange trein met bezoekers voor de stoomtram.Reden genoeg om zaterdagmiddag even te gaan kijken.Op de foto's is duidelijk te zien dat het erg druk was,wat natuurlijk erg positief is voor de stoomtram.De 01 stond eigenlijk voornamelijk in een hoekje geparkeerd, dat was niet zo boeiend,ondanks dat de 01 een verschrikkelijk indrukwekkende machine is.De beide 023 die de trein van de VSM tussen Enkhuizen en Hoorn trokken,zijn fotogeniek en voortdurend in beweging te zien,goed voor een stapel foto's.Uiteraard gaan de kleine locomotieven en trams van de SHM ook boeiend,maar ondertussen blijf ik ook de 01 in de gaten houden,want als er één stoomlocomotief indruk maakt, dan is dat bakbeest het!Alleen Bello heb ik niet gezien.Hachelijk?.

12 opmerkingen:

Renesmurf zei

Nou, mooi hoor dat je zo hebt genoten, en alles staat er weer keurig op.

Kees zei

Hoi Frank, wat 'n feest, prachtig al dit materiaal, 'n lust voor het oog. Hier krijg je toch nooit genoeg van te zin.
Groet Kees.

FRANK103 zei

@René: bedankt!

@Kees: ik vind het ook heel erg leuk om hier te kijken, dat blijkt, anders was ik niet in de auto gesprongen om naar Hoorn te rijden. Stoomlocomotieven zijn toch heel anders dan diesel- of electrische locomotieven, ook al staan ze stil dan vragen ze toch een boel aandacht van stoker en machinist.

Ad zei

Frank, je was weer in topvorm! Een heel mooi foto verslag. Wat een prachtige treinfoto's

FRANK103 zei

@Ad: bedankt! Het was ook een leuke middag!

Sjoerd zei

Mooi materiaal, maar die SIK maakt alles super...

gerdaYD zei

Goede morgen Frank. Wow, wat een mooie reportage waardoor ook minder geïnteresseerden in het spoorweggebeuren aan je blog gekluisterd blijven. Maar ik ben er wel in geïnteresseerd, dus je hebt er me plezier mee gedaan!

FRANK103 zei

@sjoerd: die sik is aardig, maar daarvoor ga ik niet uit huis. Dan moet het wel om stoom gaan! Maar als er dan een sik staat, dan gaat die zeker op de foto! Maar mooi dat jij hem wel mooi vindt!

@gerda: graag gedaan dan! Als treinen je niet boeien, dan is dit blog niet erg boeiend, vrees ik. De rest van de familie hier bezoekt het blog dan ook niet. Maar leuk dat jij het wel interessant vindt!

gerdaYD zei

Goede morgen Frank. Het moet moeilijk zijn je passie niet met je familie te kunnen delen. Gelukkig heb je jouw blog want hier zijn je volgers wél geïnteresseerd in waar je zoal mee bezig bent...

Marco Luijken zei

Hoi Frank,
Wat een mooie foto's van deze fantastische stoomlokken. Een schitterend tafereel om te zien met al die rook. Super!!
Ik herken ook een collega op foto 15.

Groeten, Marco

FRANK103 zei

@gerda: ik ben niet anders gewend, gelukkig hebben mijn neven Richard en Erik dezelfde hobby!

@Marco: linksvoor staat Stefan, de andere 3 ken ik niet. Stoomtreinen hebben iets fascinerends dat bij andere treinen ontbreekt, vind ik. Het lijkt wel of ze leven!

Mirjam Kakelbont zei

Die 01 is toch wel de krent in de pap. De kers op de taart. Als ik aan een stoomlocomotief denk, denk ik aan deze. Tenminste, als een plaatje in mijn hoofd. Details weet ik er niet van. Leuk dat er zoveel animo was. Heel terecht!
Lieve groet