woensdag 12 oktober 2016

De torpedowagon


Mijn zwager Marco, die hier graag genoemd wil worden voor het geval jullie op zoek zijn naar één,maar liever 10 of meer, nieuwe bolides van het merk Mercedes Benz,ging zaterdag naar de modeltreinenbeurs in Houten en vroeg of ik zin had om mee te gaan.Uiteraard had ik daar zin in, maar ik was voornemens geen euro uit te geven, de zolder staat immers al aardig vol.Nadat de portemonnee echter is getrokken voor de toegang en de koffie is de rem eraf, en de aanblik van vele, vele koopjes is echt niet goed voor me.Zoveel mooie locomotiefjes die gekocht willen worden en veel scherper geprijsd zijn dan in de winkel of op marktplaats of ebay,het is vergelijkbaar met een bezoek aan de Jamin en dan niks mogen kopen.Deze uitermate fraaie torpedowagon, ook zeer scherp geprijsd, moest dus mee naar huis.Gelukkig had ik niet meer cash bij me en lag de pinpas veilig in de auto,zodat het ook bij dit 34 centimeter lange en bijna een kilo zware unieke zeldzame, verzamelaarsobject is gebleven.Het gaat hierbij trouwens om een zogenaamde ruwijzermenger of torpedowagon,waarin gesmolten ijzer onder de smelterij wordt opgevangen, en die vervolgens wordt gelost bij de platenfabriek en de walserij.Thuis bij Marco hadden we het over hondenkoppen, hoe dat afliep zien jullie binnenkort!Hachelijk?

17 opmerkingen:

Kees zei

Hoi Frank, ja ja de verleiding was dus weer te groot, mooie wagen trouwens.

gerdaYD zei

Goede morgen Frank. Wat een schitterende aanwinst is dit, gelijk heb je tot de aankoop over te gaan ook al moest je daarvoor diep in je portemonnee tasten!

Sjoerd zei

Binnenkort moet je volgens mij gaan uitbreiden en de kamer van je dochter erbij trekken...

MarcStouten zei

een zeer fraaie aanwinst. Super mooi eigenlijk!

francky spruytte zei

misschien de volgende keer wachten tot de Sint in de buurt is.Dat scheelt in de knip.

Mirjam Kakelbont zei

Hondenkoppen en apenkoppen vind ik mooie locomotieven. Ik zie alleen maar of ik iets mooi vind of niet. Verstand heb ik er niet van.
Heel verstandig je pinpas veilig in de auto te laten (-:

FRANK103 zei

@kees: bedankt!

@gerda: bedankt! Zo diep hoefde trouwens niet in de buidel geyast te worden, het was wel een koopje!

@sjoerd: zonde dat zo'n mooie kamer leeg staat, inderdaad.

@marc: bedankt!

@francky: die sint is een toffe peer, de pieten zijn ook leuk, maar ik vrees dat dan direct ook de anti pieten beweging weer rottigheid komt schoppen, daar heb ik geen zin in! Dan maar de knip trekken!

@mirjam: apekoppen en hondekoppen zijn treinstellen, en ja, het is dwangmatig gedrag om je te corrigeren en nee, ik word daar (nog) niet voor behandeld. Feitelijk had ik de pinpas natuurlijk jiet in de auto gelaten, stel dat een bruut met criminele trekjes dat had gezien en dan de ramen of deuren van de Focus had geforceerd in een poging die pas in handen te krijgen, dan had dat al veel meer gekost dan die hele wagon. Iets kopen dat je mooi vindt, dat heb ik ook. Deze torpedowagon mocht daarom mee. Een zeldzaam indrukwekkende wagon! Ja, ik ben er erg blij mee!

Renesmurf zei

Ja, dat is wel iets bijzonders, wat ze wel allemaal vervoeren he. Zelfs over het spoor.

Max Roodveldt zei

Dank voor deze foto van mijn favoriete www kat...

FRANK103 zei

@rene: in Nederland rijden deze wagons alleen op het Hoogovens terrein, in Duitsland en België zijn ze ook op gewone spoorlijnen te zien.

@Max: graag gedaan, Loki zat er goed voor, maar ik had te weinig foto's voor een weblogbericht.

gerdaYD zei

Goede morgen Frank die naar ik hoop het begin zal zijn van een al even goed weekend voor jou.
Blij te lezen dat je niet al te diep in je geldbeugel moest schieten voor deze mooie aanwinst, zo heb je nog wat over om iets nieuws te kopen hé.

Jeroen Schrage zei

Daar moet roest op! Toevallig grossier ik daar in (hint, hint)

FRANK103 zei

@gerda: eigenlijk heb ik al een tweede aankoop gedaan, die mag ik helaas pas in december in ontvangst nemen, maar weblogwaardig is die aankoop zeker!

@Jeroen: met verf knoeien op deze unieke eenmalige zeldzame en uiterst waardevolle Marklin torpedowagon? Dacht het niet! Daar koop je maar piko, fleischmann, roco of lima rommel voor! Straks wordt de ovp (originele verpakking) vies, roestkleurig. Nee, de torpedowagon blijft fris en fruitig!

gerdaYD zei

Goede zondagmorgen Frank. O, leuk, je hebt dus nog een aankoop gedaan, helaas zal je daarvoor nog tot december moeten wachten maar het zal dan een mooi geschenkje voor onder de kerstboom zijn hihi.

FRANK103 zei

@gerda: inderdaad!

Marco Luijken zei

Hoi Frank,
Wat een bijzonder voertuig zo'n torpedowagen. Mooi dat ze die ook zo in het klein hadden. Het kost je wat, maar dan heb je wel een uniek iets op je spoorbaan.
Je laatste foto vind ik ook erg grappig met dat nostalgische aanblik.
Ik ben afgelopen weekend in de loods van de SSN Rotterdam geweest, we hadden daar een BBQ van het werk.

Groeten, Marco

FRANK103 zei

@marco: die SSN vind ik ook erg leuk om te bezoeken, met hun grote Duitse stoomlocomotieven. Een bbq heb ik daar helaas niet mogen bijwonen, eigenlijk was er culinair niet zo te genieten, helaas.