maandag 17 oktober 2016

De hondenkop


Eigenlijk ben ik een kattenmens, met honden heb ik niet zoveel.Blaffen, pootjes geven en op de stoep poepen, nee, doe mij maar een kat.Bedelen om eten, slapen en bij de buren in de tuin kakken, dat zijn katten ten voeten uit!Maar goed, mijn zwager Marco,die hier graag genoemd wil worden voor het geval jullie één of meerdere nieuwe automobielen van het merk Mercedes Benz zouden willen kopen,die had een sloop hondenkop rijtuig voor me.
Geen echte hondenkop dus, maar een treinstel.Dat slopen, dat kostte het me wel wat moeite,maar toen de zaag eenmaal in de rijtuigbak was gezet,was het ook zo klaar.De restanten staan trouwens heel decoratief bij het lokdepot.Hachelijk?

12 opmerkingen:

Sjoerd zei

Mooi werk, dat ziet er goed uit.

gerdaYD zei

Goede morgen Frank. Raar dat die hondenkop voor de sloop diende, werkte de loco niet meer dan? Maar zelfs in stukken is het een heerlijk, decoratief ding, een aanwinst voor je spoorbaan!

Kees zei

Hoi Frank, Dan loont het de moeite de hondenkop te slopen.
Groet Kees.

FRANK103 zei

@sjoerd: bedankt!

@gerda: dit is geen motorwagon, maar een stuurstand. Er zit dus geen motor in. Marco wilde deze weggooien, zo'n stuurstand is in goede staat al niet veel waard. Ik zag wel mogelijkheden als decoratie voor deze wagon.

@kees: een heel rijtuig neemt teveel ruimte in, gesloopt past deze goed bij mijn artitec wagon met eveneens een hondenkop neus.

Ad zei

Ha Frank, ik ben v/d honden en katten. Heb een hond v/h merk Labrador en een rode kater. Beleef van beiden de nadelen en de voordelen. Hou huisdieren en treinen strikt gescheiden. Beide huisdieren hebben de neinging alles te laten ontsporen op de spoorbaan. Ze sporen dus op dat terrein niet.

Mirjam Kakelbont zei

Dit is toch weer een bijzonder blog (-:
Niet alleen omdat het over honden gaat maar ook omdat je nu eens een trein uit elkaar haalt ipv in elkaar zet. En ik zie liever één hondenkop dat 1000 Mercedes Benzen. Mag jij gokken welke hondenkop ik bedoel.
Lieve groet

francky spruytte zei

De buurtkatten komen bij ons en onze katten gaan bij de buren. Zo blijven ook wij mensen sociaal bezig in de straat. Ik wist niet dat treinstellen een hondenkop hebben. Deze die ik in het station gespot heb blaften helemaal niet. Heikel ?

FRANK103 zei

@Ad: het uitlaten van de hond staat mij het meeste tegen, daar wil ik geen rekening mee hoeven te houden. Daarnaast moet een hond ook met je mee, in de auto. Dat geeft me teveel gedoe. Dat is niet erg als je gek bent op zo'n beestje, maar dat ben ik dus niet!

@Mirjam: Rosa

@francky: niet iedere trein is een hondenkop, er zijn bijvoorbeeld ook apenkoppen. Die blaffen ook niet!

Renesmurf zei

Ik vind sloop altijd zonde, maar ja, het zij zo. En dat mag ook vastgelegd, dat is tenminste iets.

FRANK103 zei

@Rene: sloop is vaak een rekensom, dan is het goedkoper iets nieuws te bouwen dan het oude te herstellen. Van treinen, auto's etc blijft vaak wel een exemplaar bewaard in een museum, zodat je kan zien hoe het eruit zag. Van gebouwen kan dat vaak niet.

gerdaYD zei

Oei, ik zie dus dat ik hier nog heel wat te leren heb, bedankt voor de informatie Frank!

FRANK103 zei

@gerda: ik denk dat er erg veel over te leren valt, maar dat het dan misschien wel eng of dwangmatig wordt. Spoor wordt erg interessant gevonden door autisten, dat geeft te denken! Hachelijk?