zaterdag 22 oktober 2016

Naar Jeroen Vanderstangetjes


Vrijdagavond ben ik naar Jeroen Vanderstangetjes, die hier trouwens niet genoemd wil worden, geweest.Jeroen heeft, zoals zijn naam al duidelijk probeert te maken, iets met treinen met stangenaandrijving.Dat zijn natuurlijk Zwitserse krokodillen, een Zweedse dubbele kolentreinenlocomotief,diverse altbau locomotieven en natuurlijk ook stoomlocomotieven.Oké, Jeroen heeft 2 stoomlocomotieven, een T18 (latere bouwserie 78)en een s3/6 (bouwserie 18).Maar Jeroen heeft ook een lok zonder stangetjes,waarbij de gemiddelde blogbezoeker natuurlijk direct denkt aan een bouwserie 103!Maar nee, het is een Amerikaanse Alco dubbele diesellok.Ondanks dat is het toch een hele gezellige avond.Hachelijk?

10 opmerkingen:

Sjoerd zei

Een afwijking, dat is zeker...

FRANK103 zei

@sjoerd: ja, daar kunnen we Jeroen behoorlijk mee stangen!

Kees zei

Hoi Frank, een en al stang dus daar bij Jeroen, maar de loks zijn prachtig.
Groet Kees.

FRANK103 zei

@kees: het zijn zeker fraaie machines, heel fotogeniek ook!

Renesmurf zei

Het is allemaal erg piepklein, en dat is fijn, dat scheelt ruimte.

gerdaYD zei

Goede zondagmorgen Frank. Leuk dat Jeroen iets met stangetjes heeft, wat wil je, met zo'n familienaam hihi. En jij hebt van zijn mooie collectie een al even mooie reportage gemaakt, zoveel is zeker!

FRANK103 zei

@rene: piepklein is het niet, maar wel klein, met inderdaad als voordeel dat je er niet zoveel ruimte voor nodig hebt, en je dus meer mooie aankopen kan doen voor de tafel vol staat!

@gerda: het klinkt te toevallig om waar te zijn, toch? Uiteraard heb ik een paar juweeltjes uit zijn verzameling op de foto gezet, voor de weblogbezoekers.

Jeroen Schrage zei

Het was een leuke avond, Frank. En je hebt er nog een mooi verslag van gemaakt ook. Super (ben ook heel blij met mijn pseudoniem, jammer dat Google niks geheim kan houden:-))

Ad zei

Mooie stangen locs. Jeroen heeft nog heel veel mogelijkheden m.b.t. stoomlocs om zijn stangencollectie uit te breiden.

Mirjam Kakelbont zei

Sjonge, jonge, wat een spullen hebben jullie! Daar verbaas ik me elke keer opnieuw over. En weer een leuke avond gehad. Vooral doorgaan (-:
En nu ga ik even bij Lisanne lezen. Doei!
Lieve groet