zondag 6 november 2016

De 3-railforum gastendag


Ieder jaar organiseert het 3-railforum een gastendag voor haar leden,en dit jaar was dat voor de 8e keer bij MSG in Den Bosch.Ik heb lang niet alle gastendagen bezocht, maar laatste jaren probeer ik er wel een bezoek aan te brengen.Jeroen Vanderstangetjes, die hier trouwens niet genoemd wil worden,wilde daar ook een keer naar toe, en vond het leuk er minimaal 1 bekende tegen te komen.Omdat ik zowel naar de gastendag als de naar de forumuitjes ga,ken ik best wel een aantal leden van gezicht en van naam,zo'n gastendag is daardoor een heel gezellig gebeuren!.Tijdens de dag zijn er een groot aantal presentaties van de diverse leden over uiteenlopende spoorgerelateerde onderwerpen.Ik heb een presentatie over gebruik van de arduino bezocht,dat was echter zo technisch dat ik weer snel aan de koffie ben gegaan.Veel boeiender vond ik de presentatie van Roel over het leggen en onderhouden van rails, en wat daar bij komt kijken.Dat blijkt veel meer te zijn dan ik kan bedenken!Na de lunch heb ik vooral de grote Marklin spoorbaan van de club bekeken.De nieuwe 3-railforum lok rijdt er rondjes, maar ook de blauwe breezer,die het logo van het forum vormt, en de erg fraaie 3-railforum Taurus.Vooral van de nieuwe 3-rail forumlok heb ik een berg foto's gemaakt,er zijn 250 exemplaren van gemaakt en verkocht aan de forumleden.Ook ik heb een exemplaar besteld, die komt eind december op de spoorbaan rijden!Na de forumdag hebben we nog een bezoek gebracht aan de modelspoorwinkel in Den Bosch,echter zonder aankopen te doen.Hachelijk?

13 opmerkingen:

Kees zei

Hoi Frank, Wel de moeite waard om daar te zijn, begrijp ik.
Groetjes Kees.

Sjoerd zei

Wat zie ik nou, duwen ze tegenwoordig die treintjes met een stok vooruit. De techniek staat niet stil zie ik...

Mirjam Kakelbont zei

Altijd gezellig zo'n uitje, zeker als je diverse personen kent die daar ook komen. Alleen is ook maar alleen, alhoewel je met iemand was wiens naam niet genoemd wilde worden.
Het onderhouden van de rails, had ik ook wel willen zien/horen. Had ik misschien kunnen begrijpen waarom treinen in Nederland bij het eerste vlokje stilvallen en bij sneeuwsunami's in het buitenland gewoon doorrijden.
De soep ziet er goed uit!
Warme groet.

francky spruytte zei

Een groep oprichten op Facebook zou natuurlijk een alternatief kunnen zijn. Moet je dan sommige mensen niet in het echt ontmoeten. Zo te zien liep een en ander in de soep zoals ze het hier zeggen. Heikel ?

FRANK103 zei

@Kees: ja, het was de moeite waard!

@sjoerd: het was niet zomaar een stok, het was een uiterst geavanceerde stok!

@mirjam: het was wel duidelijk waarom de dienstregeling in de soep loopt, maar meestal ligt het niet aan de rails!

@francky: het forum is wat interactiever dan facebook. Een groep op facebook is voor 3000 leden niet zo handig.

Ad zei

Heb je de 3-rail Taurus gekocht? Aber wunder schön!

FRANK103 zei

@ad: dat zou ik wel willen! Nee, het gaat om de dhg500.

Renesmurf zei

Ja, zo zie je nog eens wat. Klein maar fijn allemaal.

FRANK103 zei

@rene: inderdaad! Dat wat ijn trouwens treinen, dat maakt zo'n dag veel boeiender dan dat je het over borduurwerk of kantklossen hebt!

gerdaYD zei

Goede morgen Frank. Je hebt daar niet alleen je ogen te kost gegeven, je honger gestild en een knappe fotoreportage gemaakt, je kwam bovendien niet met lege handen thuis. Hoewel, je zal nog even op die loc moeten wachten, benieuwd hoe die het op jouw mooie spoorbaan zal doen!

Albert y Mara fotoblog zei

Als niet Märklin rijder heb ik toch wel genoten van jouw log over je meeting van het 3-Railforum in Den Bosch. Spoorse RENFE groeten Albert

gerdaYD zei

Goede morgen Frank. Even ter zijde: je hebt gelijk dat de Amerikanen niet echt een keuze hadden. Maar als je dan toch wil stemmen dan lijkt het me beter uit de 'erge' mogelijkheden de minst erge te kiezen. En als je geen stem uitbrengt, gaat die sowieso naar de meerderheid...

FRANK103 zei

@gerda: bedankt. Die nieuwe aanwinst gaat het vast goed doen!

@Albert: ik ben ooit als kind begonnen als marklin rijder, dat blijft dan zo. Als ik vandaag opnieuw moest beginnen werd het misschien wel 2-rail!

@Gerda: ik denk dat ik in Amerika niet zou stemmen, maar nu ben ik ook bepaald niet zo geïnteresseerd in politiek!