zaterdag 12 november 2016

Over het vliegen van dagen


De dagen vliegen voorbij, ik heb of maak nauwelijks tijd voor internet, dinsdags gaat het vaak naar Erik,onlangs mocht de NOHAB mee voor het aanpassen van de decoder (CVs).Natuurlijk ben ik ook begonnen aan de stoomketel,bij gebrek aan zwart wordt deze grauw, en vervolgens roestkleurig.Daarna is Sint Maarten geweest, dat betekent dat ook Sint Nicolaas vandaag weer in het land is aangekomen.Ook aan mijn spoorbaan brengt de goedheiligman een bezoek,zoals aan de foto's te zien is.Hachelijk?

12 opmerkingen:

Sjoerd zei

Gelukkig met een zwarte piet...

Kees zei

Hoi Frank, mooie blog, leuk dat je Sint en piet op bezoek kreeg, hij heeft vast veel bewondering over je spoorbaan en je inzet. Gelukkig zie ik geen M.E. op het perron en is het 'n fantastisch kinderfeest.
Fijn week, groeten van kees.

gerdaYD zei

Goede zondagmorgen Frank. Gelukkig heeft jouw sint zijn trouwe vriend meegebracht die toevallig ook nog zwart is, maar mag dat daar in Nederland nog wel? Hihi.
Weer een knappe reportage van wat er op je spoorbaan te zien is of nog zal zijn in de toekomst!

FRANK103 zei

@sjoerd: het was misschien een gekleurde Piet, maar na een bezoekje aan de schoorsteen van de locomotief was hij echt zwart!

@kees: sinterklaas draait om gezelligheid, iedereen die dat wil verprutsen is niet welkom.

@gerda: Piet mag niet zwart, rood (indianen uit Noord Amerika), geel (aziaten), blauw (smurfen) of groen (Marsbewoners). Maken we ze blank dan is Sinterklaas weer een blank feest. Nee, discriminatie is zo makkelijk niet!

Ad zei

Ik zie op de zolderspoorbaan gelukkig geen anti-zwartepietbeweging op het perron aanwezig... Of werden dit soort individuen d.m.v uit gebreide veiligheidsmaatregelingen van het perron geweerd?

FRANK103 zei

@ad: Silvana Simons en haar vrienden zijn niet welkom als het om zwarte Piet en Sinterklaas gaat, dat is een kinderfeest met fictieve figuren. Volgende stap is dat Kuifje en Asterix en Obelix verboden worden, daar worden donkere mensen ook als karikaturen neergezet. Als het om andere onderwerpen gaat mag ze wel weer langskomen, want ik ben verder best ruimdenkend.

Mirjam Kakelbont zei

Een hele eer dat Sinterklaas een bezoek aan je spoor brengt. Ik las dat je de avond voor zijn komst in de weer bent geweest om kinderen van snoep te voorzien. Wat ben je toch een goeierd, of wist je niet hoe je de deurbel stil kon zetten (-:
Martin Bril heeft over Sint Maarten een hilarische column geschreven. Dat hij met zijn dochters meegaat op snoepjacht.
Heel mooi, de bovenste loc!

Renesmurf zei

ja, in Stadskanaal komt de Sint ook altijd per trein, in Winschoten gewoon met boot.

FRANK103 zei

@mirjam: we delen graag snoep uit aan zingende kindertjes, ik sta altijd met veel plezier bij de deur. De Sint en de kerstman wonen al een paar jaar op zolder, ze zijn erg fotogeniek in de periode november en december. Die column van Martin Bril zal ik opzoeken!

@rene: op zolder komt de miniatuur sint met de modelspoortrein, in het dorp hier komt de Sint met de stoomboot, uit Spanje weer aan!

francky spruytte zei

Hier zag ik de sint vlakbij de brandweerkazerne. Zo is die man overal tegelijkertijd rond deze tijd. Heikel ?

gerdaYD zei

Goede morgen Frank. Goed gezien jongen, en het ergerlijke ervan is dat Zwarte Piet niet mee mag doen met het sinterklaasfeest... dàt is pas racisme hé!

FRANK103 zei

@Francky: er is sprake van meer dan alleen een gespleten persoonlijkheid, het is gewoon een gespleten persoon. Heel hachelijk?

@Gerda: Zwarte Piet wordt ernstig gediscrimineerd door mij verder onbekende lieden, maar zorgelijk is het zeker! De geschiedenisboekjes laten zien dat discriminatie van bepaalde groepen in de bevolking tot een hachelijk gebeuren kan leiden!