zaterdag 10 december 2016

Laurent was hier


Mede modelspoorder Laurent was hieren hij had een tas vol Taurussen, een Ae6/6 en rijtuigen bij zich.Die Taurussen zijn erg fraai locomotieven, en rijden uitstekend op de spoorbaan.De zwarte snelle Taurus is een Roco lok, met zeer uitgebreide geluidsfuncties en goede rijeigenschappen.Die combinatie zorgt er voor dat deze lok bijna de hele avond rondjes rijdt op de spoortafel,de Marklin locomotieven met geluid zijn wat gevoeligervoor vuile rails (ik ontken uiteraard alles!) waardoor die wat meer haperen tijdens het rijden.De Ae6/6 mag uiteraard met de ruwijzermenger rondjes over de baan rijden,dit is zo'n indrukwekkend gebeuren dat ik compleet vergeten ben om foto's te maken!Duotractie met 2 Taurussen is niet zo'n succes,beide locomotieven reageren anders op de regelaar,uiteindelijk lukt het toch ze een rondje te laten rijden.Eind van de avond laten we ook nog diverse andere locomotieven rondjes rijden op de spoorbaan,van één ben ik zeker niet vergeten foto's te maken, de 103.Hachelijk?

16 opmerkingen:

Sjoerd zei

Ik blijf het een fascinerende hobby vinden, maar ook een vrij prijzige hobby.

Mirjam Kakelbont zei

Je weet er elke keer opnieuw weer een show van te maken. En ook met de "mensen" eromheen. Nu werd de Kerstman weer opgewacht met een fanfarekorps. De man kan het slechter treffen (-:
Ik zal nooit verstand van treinen krijgen maar het is leuk om er naar te kijken.
Hachelijke groet.

Ad zei

Dit was weer genieten Frank. Laurent maak vast vaker komen. Alleen mist er nog zo'n roemruchte onovertroffen Oscar-waardige Frank 103 video als afsluiting.

FRANK103 zei

@Sjoerd: een goedkope hobby is het niet, maar vergeet niet dat je hier naar ongeveer 40 jaar verzamelen kijkt, dan valt de investering per jaar nog wel mee.

@Mirjam: het is zeker de bedoeling dat het er 'echt' uit ziet, daar horen mensen bij. De kerstman in deze periode ook. Verstand van treinen is heel betrekkelijk, als je een locomotief en een treinstel al van elkaar weet te onderscheiden ben je al een eind op weg!

@Ad: ik had mijn telefoon aan de lader liggen, beneden in de huiskamer. Dus heb ik afgezien van een filmpje. Volgende keer weer!

Renesmurf zei

Dat was dan vast weer reuze gezellig, en vast ook nog een heel werk om er een logje van te maken. Maar het is een fijne bezigheid.

Kees zei

Hoi Frank, het blijft 'n fascinerende hobby, prachtige beelden weer.
Groet kees.

FRANK103 zei

@rene: het maken van een logje is dagen werk, tenminste, daar lijkt het op! Eigenlijk probeer ik het altijd zo vlot mogelijk te doen, dat bloggen, maar het bijwerken van de foto's is toch wel een uurtje werk.

@kees: bedankt!

francky spruytte zei

En ik die dacht dat Prins Laurent speciaal voor jou met de trein gekomen was. Heikel !

FRANK103 zei

@francky: dat was hij ook! Met de koninklijke trein!

gerdaYD zei

Goede morgen Frank. Goh, als je al van iets vergat om foto's van te maken, dan staan hier toch een heleboel andere om van te genieten! Want een mooie loco's laat je hier zien, ik kan het me heel goed indenken dat jullie er een hele avond van genoten... En dat van die rails zullen we maar vergeten zeker? *wink, big smile*. Jij hebt echt een heel fascinerende hobby en ik durf bijna te wedden dat er een nieuw kleinood in je kous zal zitten op kerst!

FRANK103 zei

Hoi Gerda, we moeten het inderdaad maar niet over de rails hebben, voor de discussie ontspoort. De kerstman, die hier trouwens niet genoemd wil worden, heeft inderdaad een artikel van Marklin gekocht om onder de boom te leggen! Helaas moet ik nog een ruime week wachten!

gerdaYD zei

Goede morgen Frank. Even dit: je verwart de socialisten met de groenen. Zonder het socialisme woonde je nu misschien nog in een plaggenhut en stak je turf in het verre noorden. Dus een beetje respect voor wat onze voorouders voor ons hebben gedaan mag beslist wel hé.

FRANK103 zei

Hoi Gerda, ik woon in het noorden en turf is mij ook niet onbekend, al steek ik doorgaans meer draak, ik heb zeker respect voor onze voorvaderen hoor, al had ik het veel gemakkelijker gevonden als er niet zoveel politieke stromingen waren geweest die eindigen op -isme. Hachelijk?

gerdaYD zei

Goede morgen Frank. Je hebt daar gelijk in, jammer dat zoveel stromingen op isme eindigen, dat maakt het tot een instituut en niet iets dat uit de basis naar boven welt. Je hebt ook gelijk in je reactie bij mij, je slaat de spijker op zijn kop!

Albert y Mara zei

Heel veel rood op je baan. Ben je al bezig met de verkiezingen van 15 maart 2017?? Rood = links, PvdA, SP of Groen Links. Of toch maar de andere kant? Ik heb nog geen keus gemaakt. Salu2 Albert

FRANK103 zei

@Gerda: nu ik toch niks van politiek begrijp, zal ik daar ook maar niks meer over zeggen!

@Albert: rood is een kleur die snelheid en gevaar symboliseert, denk aan de snelle auto's van Ferrari. Daar zie ik die linkse politici niet in rijden. Die gaan met de trein. Een rode trein behoort dan in een aantal buurlanden tot de mogelijkheden, denk aan Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Hachelijk?