zaterdag 14 januari 2017

Star Wars


De kerstvakantie stond voor een deel in het teken van Star Wars,deel 3,9 was vlak voor de kerst in de bioscoop te zienen ik zal meteen maar vertellen dat wij toen in de bioscoop zaten!De plaatselijke bioscoop heeft tegenwoordig ook Atmos geluid,dat kost iets meer maar de ruimteschepen denderen dan nog overtuigender door de bioscoopzaal!Uiteraard in 3D, maar dat zal niemand verbazen!In het -eveneens plaatselijke- museum van de 20e eeuw is een Star Wars expositie te zien, en Wes en zijn vriendin Shirley wilden daar graag kijken!Dat hebben we gedaan, en dat het zeer de moeite waard is kunnen jullie aan de kiekjes zien.Neef Erik wis nog te vertellen dat de persoon die zijn verzameling had uitgeleend had aan het museum,ontstemt was omdat de oogjes waaraan de verpakkingen ooit in de winkel opgehangen konden worden,nu ook gebruikt waren, met een enorme waardedaling van deze zeldzame unieke verzamelobjecten tot gevolg.Dat men ook de Lego Star Wars bouwdozen met ongewassen handen in elkaar had gezet, dat maakt zo'n museum toch een zeer penibel gebeuren!May the force be with you!Hachelijk?

9 opmerkingen:

Mirjam Kakelbont zei

Jij blijkt een die-hard fan van Star Wars te zijn, wat ontzettend leuk.
En dan een museum waar allerlei interessants te vinden is.
Wat zit de bioscoop in een mooi gebouw!
Heet dat Atmos geluid? Ik vind het een verdraaid hoop herrie.
Fijne zondag en warme groet.

FRANK103 zei

@Mirjam: Meer een science fiction fan, ik kijk ook naar bijvoorbeeld Star Trek! Het gebouw op de foto's is het Museum van de 20e eeuw, de bioscoop zit in een Van der Valk hotel, die is niet zo fotogeniek. Het gebouw waar het museum in gevestigd is, is de gevangenis van Hoorn, een erg sfeervol gebouw!
Dat Atmos geluid is een 64 speaker systeem met extra zware bassen, erg fraai!

francky spruytte zei

ik ben altijd fan geweest van de eerste film maar de rest heb ik niet meer gevolgd. Heikel ?

Kees zei

Hoi Frank, Voor mij is een deel van deze serie de mooiste, en dat is niet het deel van Star Wars. Maar geniet er verder van Kerel, je moet doen waar je zelf achter staat en mooi vind.
Ik geniet van je spoor.
Groet Kees. fijn weekend verder.

FRANK103 zei

@Franky: de twee delen erna, deel 5 en 6, zijn ook zeer goed. De delen 1 tm 3 die afgelopen 10 jaar zijn uitgebracht zijn minder leuk, die gaan erg kunstmatig naar het verhaal van deel 4 toe. Delen 7 en nu ook 3,9 vind ik weer een stuk beter. Maar of jij daar je tijd aan moet besteden, dat mag je zelf beslissen!

@kees: de plaatjes van Hoorn of de tekst over de ontspoorde wagon? Ik probeer altijd een beetje af te wisselen!

Renesmurf zei

Daarom moet een verzamelaar nooit zijn werk uitlenen, maar dan zelf de tentoonstelling verzorgen dan gaat er ook niks mis.

Paul zei

Ik ben ook wel een Star Wars fan. Vind deel 7 een beetje een remake van deel 4.
Trouwens Frank, je zegt dat je ook Star Trek kijkt, ik ook overigens. Zijn we buitenbeentjes want over het algemeen is het zo dat je of fan bent van Star Wars of fan van Star Trek. Beide kan volgens de fanatici niet.

Sjoerd zei

Ik ben ook een echte SF fan, maar geen verzamelaar en ik zal zeker gaan kijken...

FRANK103 zei

@Rene: je hebt gelijk, de verzamelaar had er bij moeten blijven toen de tentoonstelling werd opgebouwd! Maar ook mag je van museumpersoneel meer verwachten, die zouden voorzichtig moeten zijn met het tentoonstellingsmateriaal.

@Paul: 7 is inderdaad een soort van remake van deel 4, echt iets nieuws weten ze niet te verzinnen. Star trek heeft wat meer variatie in de verhalen, hoewel die toch ook altijd wel voorspelbaar zijn.

@Sjoerd: hier wordt ook geen Star wars lego of poppetjes verzameld, ik beperk met tot modelspoor. Veel plezier bij Rogue one!