woensdag 1 maart 2017

Knutselen aan de spoortafel van Erik


Een paar maanden heb ik al niet over de spoortafel van Erik geschreven, maar dat betekent niet dat we niets hebben gedaan!Van het maken van een verlaagd plafond in de voorzolder,het verplaatsen en het uitpakken en nakijken van alle verhuisdozen (met Marklin spulletjes) op de zolder en veel andere onzichtbare klussen.

(DVD kijken tijdens het knutselen)


En bij de spoortafel is vooral veel tijd gestoken in het aansluiten van de baan op de bezetmelding.De printplaten zijn op planken geschroefd, dan zijn de planken aan de zijkant van de spoortafel gemonteerd, en vervolgens moeten alle draadjes aangesloten worden.Het schaduwstation, of de parkeergarage, wordt van stroom voorzien door 2 boosters,een kortsluiting tijdens het testen zorgt ervoor dat één booster tijdelijk defect is.Minous is bijna 20 en de dierenarts die ervoor heeft gezorgd dat ze makkelijk 21 wordt, kostte minstens enkele Marklin locomotieven.

(Minous rust uit van een bezoek aan de dierenarts)


Ook Lisanne is in januari mee geweest om te helpen, maar wil hier uiteraard liever niet genoemd worden!Het weer zat ook niet iedere dinsdag mee, waarschijnlijk had ik deze keer beter thuis kunnen blijven?De boosters leveren stroom aan de bezetmelding, de bezetmelders worden aangesloten op de rails.Nu de wissels nog aansluiten en de draden netjes bundelen,en dan kunnen bezetmelders en wisselaansturing aangesloten worden op de computer.Volgende stap: voor de laptop moet natuurlijk ook een plankje gemaakt worden.Wordt vervolgd!

8 opmerkingen:

Kees zei

Hoi Frank, nou noem dat maar knutselen, het zijn waren kunstwerken die jullie maken, knap hoor, mijn complimenten.
groet Kees.

Ad zei

Zo dat is geen kattenpis, die baan van Erik. Zijn de boosters/prints zelfbouw?

Sjoerd zei

Dat ziet er goed uit allemaal, werk genoeg nog voordat dat klaar is

francky spruytte zei

Dit logje gaat er weer in als zoete koek, heikel ?

FRANK103 zei

@kees: bedankt! Knutselwerk of knoeiwerk, het begint beide met een k. Hachelijk?

@ad: kattenpis begint ook met een k, klein detail, maar misschien wel relevant? De boosters zijn van digirails en littfinsky, een allegaartje. Dat begint dan trouwens weer met een a.

@sjoerd: als het klaar is dan moet het weer afgebroken worden, dat is logisch!

@francky: koek! Heerlijk!

FRANK103 zei

@sjoerd en francky: Klaar en koek beginnen ook met een k, geheel toevallig vermoed ik. Heikel?

Renesmurf zei

Allemaal mooi voor elkaar en lekker met techniek bezig.

FRANK103 zei

@Rene: het knutselen aan de spoorbaan is erg ontspannend! En het geeft ook veel voldoening als het daarna werkt zoals we bedacht hebben.