zaterdag 25 maart 2017

Souterrain cup 2017


Vandaag werd de Souterrain cup 2017 verreden in de kelder van Marc.

(Vlnr NSR Gulf en M&M Porsche van Maffia Maatjes, rode NSR Porsche en Slot.it Gulf Ford GT40 van Hachelijke Trio, NSR Ford GT40 en rode NSR Porsche van Tegenpartij)


Heel vroeg ging de wekker om tijdig bij Marc en Annemarie aan de koffie te zitten.Op tijd om te trainen en de door dochter Imke gebakken cake en boterkoek te kunnen proeven.Helaas waren de slotracers uit Brabant en Limburg er dit jaar niet bij, de vlaai die ze meenamen gaf de Souterrain cup toch een bijzonder culinair niveau.Maar gelukkig is Imke een keukenprinses zodat we toch zeer tevreden om 09.15 de auto's in de kelder de eerste rondjes laten rijden.De teams waren De Tegenpartij met Martin, Timon en Jan Willem van C, De Maffia Maatjes met Jan Willem de G, Marc en Randy,die bereid was op het laatste moment de plaats van Adriaan in te nemen, en Het Hachelijke Trio met Stef, Ferry Fast en Frank.

(Randy, het geheime wapen van De Maffia Maatjes)


De eerste heat van 1,5 uur lieten de Maffia Maatjes op baan blauw direct zien een serieuze kandidaat voor de overwinning te zijn.

(Professor JW van C en Timon van De Tegenpartij)


Op de moeilijke rode baan wordt het Hachelijke Trio derde op 19 ronden achterstand op De Tegenpartij die op baan geel reden.Na de eenvoudige doch voedzame lunch is het tijd voor de tweede heat.De Maffia Maatjes weten op baan geel hun voorsprong veel verder uit te bouwen,Het Hachelijke Trio weet op baan blauw 15 rondjes meer te rijden dan De Tegenpartij op baan rood.De diverse auto's laten merken het urenlang op topsnelheid rijden niet fijn te vinden, vooral de NSR Ford GT40 van Martin lijkt iedere ronde weer schroefjes te verliezen.

(Marc werkt de statistieken bij)


De derde heat staat Het Hachelijke Trio nog 4 ronden achter De Tegenpartij, maar Het Hachelijke Trio mag nu op de snelle gele baan en De Tegenpartij staat op de minder snelle blauwe baan.

(Stef en Ferry Fast van het Hachelijke Trio)


De rode NSR Porsche draait steeds gemakkelijker haar rondjes en de coureurs van het Hachelijke Trio draaien gemakkelijk rondjes 7,3.Met 21 ronden voorsprong op de Maffia Maatjes en 28 ronden voorsprong op De Tegenpartij wordt de 2e plaats veroverd.

(JW de G en Marc repareren de lichtbrug)


De einduitslag van deze enerverende Souterrain cup 2017 is daneen derde plaats voor De Tegenpartij,

(Martin en Marc)


een tweede plaats voor Het Hachelijke Trio en de eerste plaats voor De Maffia Maatjes.

(JW de G en Marc)


Martin bedankt voor het beschikbaar stellen van de Ortmann banden, Marc en Annemarie bedankt voor de geslaagde racedag en Imke bedankt voor de cake en boterkoek.

(Randy, Martin, Annemarie en Marc)


De andere heren ook bedankt voor de sportieve dag en hopelijk tot volgend jaar!

(Ferry Fast is tevreden over de behaalde tweede plaats)


Hachelijk?

9 opmerkingen:

Sjoerd zei

Super toch... proficiat met het behaalde resultaat.

Ad zei

En nu de voorbereiding op de Souterraincup 2018? Het Hachelijke Trio dan op de eerste plaats?

MarcStouten zei

Het was hachelijk om te zien dat in laatste heat Het Hachelijke Trio van plek 2 naar 3 ging. De Tegenpartij reed uiteindelijk op chassis om bij te kunnen benen.

francky spruytte zei

Gelukkig ging niemand uit de bocht of heb ik het mis. Penibel is het in ieder geval.

MarcStouten zei

Ik bedoel van 3 naar 2!

FRANK103 zei

@Sjoerd: bedankt!

@Ad: het Hachelijke Trio was een gelegenheids trio, volgend jaar zou de samenstelling van het trio zomaar anders kunnen zijn. Om me nu al druk te maken over een streven om de eerste plek te behalen, echt niet! Er gaat nog heel wat water door de Rijn, voordat we ons bezig gaan houden met de Souterrain cup 2018! Misschien ontwikkelt Marc wel een andere hobby, zoals kantklossen, en komt er geen Souterrain cup meer. Heel hachelijk!

@Marc: eigenlijk ging het Hachelijke Trio van plaats 3 naar plaats 2. Er gaat iets fout in jouw XLS!

@Francky: zeker vlogen de auto's met regelmaat uit de bocht, het is een race, daarbij moet zo hard mogelijk gereden worden, en soms werd er te hard gereden, waardoor de auto naast de baan beland. Heel heikel!

FRANK103 zei

@Marc: dat klopt! ;-)

MarcStouten zei

Kantklossen, een hachelijke hobby volgens mij

FRANK103 zei

@Marc: zeker, dat kan van alle kanten fout gaan!