zondag 26 maart 2017

Omloop van Zandvoort


Vandaag was de omloop van Zandvoort, een toertocht die begint in Zandvoort.We hebben deze keer gekozen voor de ronde van 80 kilometer, van Zandvoort naar Lisse,dan richting Spaarnwoude, dan via Velserbroek terug naar Zandvoort.Maar de omloop begint met een rondje over het circuit van Zandvoort, daar waar doorgaans de automotoren brullen zoeven nu de racefietsen over het asfalt.Geweldig om weer een keer te doen.De tocht begint wel koud, het is om 09.00 rond 5 graden, en er staat een koude wind.Maar al snel wordt het een stuk warmer, de zon doet z'n best,en de wind valt eigenlijk ook best mee als je in het wiel van iemand rijdt.Na 35 kilometer staat de eerste koek en zopie,en bij de tweede besluiten wede verjaardag van René uitgebreid te vieren met een heerlijke appeltaart.Alleen mijn zangkunsten 'Er is er een jarig' worden niet zo gewaardeerd.
René en Harry, die hier trouwens beiden niet genoemd willen worden,kunnen zich er direct in vinden dat ik van de familie alleen mag zingen als ik alleen in het bos wandel.De laatste 20 kilometers zoeven onder de wielen door, en om 13.00 zijn we al terug in Zandvoort.Het was een zeer geslaagde fietstocht, culinair verantwoord en gezellig.Hachelijk?

9 opmerkingen:

Kees zei

Ha frank, petje af hoor voor jullie, wat sportief. Lekker he Koek en zopie.
Groet Kees.

MarcStouten zei

in mijn achtertuin geweest zie ik. profiact

Sjoerd zei

Lekker zo'n tochtje tussendoor... Wel lastig dat je van rustplaats naar rustplaats moet rijden.

Ad zei

Mooie tocht, met een verantwoorde onderbreking. Jammer, dat ze je zangtalent niet kunnen waarderen. Mag je ook niet onder de douche zingen (dan moet het wel heel erg zijn!?). Zingen in het bos is ook lastig; gaat er vast weer een vogel meezingen, een koppelbronzige herten meeloeien of slaat er een roedel wilde zwijnen op hol. Nee, alleen zingen in het bos is echt niet zonder gevaar. Misschien is een zangcoach iets? Daarbij komt nog dat het vast wel oprecht gemeend was en vol overgave gezongen. Ik vind het echt moeilijk voor je ( als je talent zo moet verstoppen). Wel een mooie tocht.

FRANK103 zei

@kees: van Harry en René weet ik het niet zeker, maar ik ging voor de koek en zopie. Vooral die appeltaart was een hoogtepunt. Wel een eind fietsen voor een punt, zal volgende keer kijken of ze ook bezorgen!

@marc: ja, we hebben ook op de tulpen gelet, en zoals je zaterdag al had verteld, ze stonden bijna in bloei. Gelukkig stonden de chrysanten helemaal in bloei, of zijn het narcissen?

@Sjoerd: wat mij betreft hadden ze die rustplaatsen ook dichterbij elkaar mogen maken. Nu was het best een stuk fietsen!

@Ad: nee, ik mag ook niet onder de douche zingen. En in het bos hebben alleen de beesten er last van, dat schijnt minder erg te zijn. De dierenbeulen!

Renesmurf zei

Nou, erg sportief allemaal hoor, lekker in de buitenlucht!

FRANK103 zei

@Rene: ja, uitermate sportief! Daar kan de sportschool niet tegenop!

Mirjam Kakelbont zei

Leuke herinnering met die fietsketting rondom.
Prachtige foto's van een mooie ronde.
Ik mag alleen zingen tijdens een solo-expeditie in mijn auto maar zelf ben ik bang dat er een sterretje in mijn ruiten verschijnt.
Lieve groet.

FRANK103 zei

@Mirjam: autoruiten zijn heel gevoelig voor valse noten, dus ik begrijp jouw angst best. Daarom mag ik ook niet in de auto zingen, de schade zou niet verzekerd zijn, terwijl je wel verzekerd bent van schade bij mijn zangkunsten. Heel hachelijk!