donderdag 6 april 2017

Intermodellbau 2017


Neef Richard wilde ook dit jaar weer graag naar Intermodellbau in Dortmund,en bleef ons bestoken met de vraag of we mee wilden gaan.Uiteindelijk besloten Stefan, neef Erik en ik met hem mee te gaan, naast dat de oliekeerring van zijn Fiesta ernstig lekt, zodat een veilige reis naar Dortmund niet zomaar vanzelfsprekend was,gaat Richard ook wel eens linksaf waar dat niet verstandig is.Zoals jullie van dit blog verwachten zal ik uitvoerig alle details plaatsen!De beurs zelf is vrijwel hetzelfde als vorig jaar. Of als twee jaar geleden.De koopjes zijn iets anders en de modelspoorbanen zijn iets anders.Maar alle vliegtuigen, boten, koppen,brandweerauto's en op afstand bestuurbare tanks, graafmachines, vrachtauto's en raceauto's zijn identiek aan de voorgaande jaren. Dat geldt trouwens ook voor de bratwurst en de pommes.Wat niet wil zeggen dat het niet leuk is!De fabrikanten laten de nieuwe modellen zien,de nieuwe ESU 103 en een nieuwe Marklin 103.Uiteraard gaan we ook op zoek naar koopjes, die zijn er namelijk volop!Dan is het tijd om naar huis te gaan,Stefan wordt uitgebreid verteld dat hij voor dit blog een natuurlijk weblogbalkje voor de ogen moet houden, maar iets zegt ons dat hij het niet begrepen heeft.Eenmaal in de auto roept Richard weer links daar waar we niet naar links moesten,zodat we een heel stuk van Dortmund gezien hebben waar we anders nooit geweest zouden zijn!Met iets vertraging bereiken we toch het Hof van Holland in Emmerich, tijd voor een schnitzel.We vertellen Stefan nog een keer het principe van de natuurlijke weblogbalk, maar iets zegt ons dat Stefan het weer niet begrepen heeft.Maar gezellig is het zeker en gelachen wordt er ook een boel!Zo komt aan een geslaagd dagje Intermodellbau toch weer een eind.Hachelijk?

9 opmerkingen:

Sjoerd zei

De afsluiting was in ieder geval weer super... Vraag ik me alleen af wat er allemaal in die tassen terecht is gekomen.

Erik Hafner zei

Dank voor delen, ziet er lekker uit!

Kees zei

Ha Frank, dat ziet er weer lekker en gezellig uit.
Groet kees.

Anoniem zei

Alleen jammer van de duitse files :-)

Ad zei

Pommes Frites, Wiener Schnitzel, Bratwurst und Bier es schmeckt ja ganz gut in Dortmund.

Renesmurf zei

Oeh, wat eng zeg, ineens zo`n rood hoofd! Maar de rest is prima te pruimen.

francky spruytte zei

de calorieën spatten uit deze blog. Heikel !

FRANK103 zei

@sjoerd: culinair was het top! In de tassen zitten koopjes, geweldige aanbiedingen waardoor we veel geld bespaard hebben!

@Erik: zonder een teveel aan vitamines neemt de smaak merkbaar toe. Of zoiets.

@kees: zo was het!

@anoniem: files? Die hebben ze in die Heimat niet. Stau wel, overdreven veel zelfs!

@Ad: een reis door Duitsland is culinair verantwoord, zoals je ziet!

@Rene: dat is ook modelbouw, van gips een kop van een filmfiguur namaken. Dit is Hellboy, en helaas een van de weinige geslaagde foto's van die koppen.

@Francky: ik word foodblogger, een nieuwe roeping! Hachelijk?

Mirjam Kakelbont zei

Ik ga de volgende keer ook mee naar Dortmund. Al was het alleen maar vanwege het lekker eten. Het toetje spant de kroon! Treinen? Oh ja, die heb ik ook voorbij zien komen (-: