zaterdag 1 april 2017

De stieren van Laurent


Laurent van het 3-railforum, die hier trouwens niet genoemd wil worden,was hier gisteravond om zijn stieren, Taurussen voor de kenners, uit te laten.Als eerste mocht echter zijn Alex trein op de baan, een trein van Arriva.Dan de Oostenrijkse Railjet Taurus van Roco, een indrukwekkende lawaaimaker met zijn vele geluidsfuncties.Laurent heeft ook de bijbehorende rijtuigen gekocht, echter heeft hij die deze keer niet bij zich.De Railjet rijdt schitterend, echt een hele fraaie lok,die in werkelijkheid niet alleen voor de bijbehorende Railjet rijtuigen te zien is,maar ook voor gewone intercity rijtuigen en voor goederentreinen.Als derde lok heeft Laurent een 294 (bouwserie V90), een zware rangeerlok bij zich.De speciale koppelhaken van deze lok maken op afstand ontkoppelen mogelijk,maar helaas werkt dat alleen bij Marklin kortkoppelingen.Als laatste lok komt er nog een Taurus uit de tas,en als die ook een aantal rondjes heeft gereden is het weer tijd om de gezellige avond af te sluiten.Hachelijk?

13 opmerkingen:

Sjoerd zei

Ik heb het idee dat die loks steeds meer op elkaar gaan lijken...

Kees zei

Hoi Frank, dit zijn weer prachtige beelden. Fijn dat je ons dit toch telkens weer laat zien. Het is echt genieten.
Groet kees.

francky spruytte zei

Mooie foto's van die loc's.

FRANK103 zei

@Sjoerd: dat klopt wel, eigenlijk zijn er nog maar 2 grote Europese fabrikanten die meeste lokomotieven leveren, Bombardier en Siemens. Dan heeft veel van het materiaal dezelfde 'moeder', dus lijken ze wat uiterlijk betreft ook erg op elkaar. De Taurus is een Siemens ontwerp en heeft juist een afwijkend uiterlijk. Maar met mmerdere Taurussem op de baan wordt het wel erg hetzelfde allemaal!

@Kees: graag gedaan!

@Francky: bedankt!

Ad zei

De Taurus, V200 en 103; allemaal beauty's!

FRANK103 zei

@Ad: ik heb wel mijn voorkeur! Je mag trouwens best ook de 194 noemen!

Ad zei

Natuurlijk, die was ik vergeten. De 194 hoort er ook. De railbus enz, enz...

Mirjam Kakelbont zei

Sjonge, jonge, wat een spullen hebben jullie toch! Mijn favoriet is de zwarte loc.
Hachelijke groet (-:

Renesmurf zei

ja, ze zijn weer klein maar fijn. Weinig autowegruimte daar.

Marco Luijken zei

Hoi Frank,
Dat is een aardige baan van Laurent.
Hij heeft een paar mooie 'stieren' rond lopen....haha..!!
Die van Railion vind ik uiteraard erg mooi.

Groeten, Marco

FRANK103 zei

@Ad: de railbus? Die mag niet ontbreken op de zichzelf respecterende modelspoorbaan, maar een beauty? Ern bezoek aan de opticien is soms verstandig, ik zeg niet dat je naar de opticien moet, maar ik zeg ook niet dat je niet naar de opticien moet. Hachelijk!

@Mirjam: een zwarte locomotief? Je bedoelt vast een stoomlok. Ja, die vind ik ook erg leuk!

@Rene: het is meer een weggetje, groot genoeg voor een stadsbus.

@Marco: het is mijn spoorbaan, maar de Railion lok is van Laurent.

Anoniem zei

hoewel de nieuwe weblogfoto erg mooi is, ondanks die onscherpe Studebaker?, heb ik nieuwe lenzen nodig voor de foto's 2 t/m 8, en 11.
t wordt steeds mistiger op deze blog: riskant hoor

FRANK103 zei

@Collega F: het hangt van het apparaat af waarmee je het blog bekijkt, met regelmaat laat blogger de foto's onscherp / wazig zien terwijl ze dat niet zijn. Je kunt de foto's vaak ook aanklikken, dan krijg je ze ook in groter formaat te zien. Maar het is iets bij blogger en ik heb geen instelling kunnen ontdekken die het veroorzaakt, helaas.