zondag 28 mei 2017

Koopjeszondag bij Harlaar


Vandaag was de jaarlijkse koopjeszondag bij meneer Harlaar in Badhoevedorp, die hier vast wel genoemd wil worden!Dus ging de wekker vroeg af zodat we ruim op tijd voor de koopjes zouden zijn, hoewel er uiteraard wel wat tijd ingepland was voor een bakkie koffie!Bij Harlaar troffen we tussen de koopjes ook Jeroen Vandestangetjes (wil hier niet genoemd worden) aan, die ook een mooie aankoop had gedaan!Tussen de koopjes zag ik een bouwserie 86 staan, hoogvermogen,full sound (bedoeld worden de rijgeluiden) en een telex koppeling.Een machine die uitstekend op mijn zolder ingezet kan worden dus!Nu heb ik al een aantal andere tenderlocomotieven, zoals deze ongewassen bouwserie 78 die meer voor sneltreinen bedoeld is.Of de bouwserie 85 die meer voor zware goederentreinen in een bergtraject gedacht is.De 64 met volledig geluid voldoet eigenlijk uitstekend,maar die komt me als argument om deze 86 aan te schaffen niet uit en noem ik dus maar niet.Fraai is die 64 wel!Wel noem ik de te lichte bouwserie 74,die met een viertal wagonnetjes de berghelling niet op komt,zodat deze 86 als nieuwe aanwinst zeer doordacht is!Voor de liefhebbers is er een filmpje!Hachelijk?

16 opmerkingen:

Sjoerd zei

Het heeft dus weer geld gekost...

FRANK103 zei

@Sjoerd: het heeft een mooie lok opgeleverd!

Kees zei

Hoi Frank, Dit is weer 'n bijzonder hoeveelheid aan prachtige stoomlokomotiefen.
Groet Kees.

FRANK103 zei

@Kees: mooie doordachte verzameling toch? Vooral de 75 ontbreekt op de foto's, zodat ik binnenkort nog een een bericht over deze tenderlocomotieven kan plaatsen!

francky spruytte zei

Ik mis de vette hap of de voedzame maaltijd maar daar was er vast en zeker geen geld meer voor na de aankoop van die lok. Heikel ?

FRANK103 zei

@Francky: door te bezuinigen op de vette hap was al een belangrijk deel van deze nuttige aankoop terugverdiend. Bovendien hadden we afgelopen weekend al wat vette hap naar binnen gewerkt.....

Ad zei

Was het nog moeilijk om tot zo'n weloverwogen verantwoorde aankoop te komen. Weer een nieuwe schoonheid op de zolderspoorbaan. Het moet toch steeds moeilijker worden om tot dergelijke aankopen te kunnen komen. Gefeliciteerd met deze mooie aankoop.

FRANK103 zei

@Ad: het wensenlijstje is eigenlijk niet korter geworden door deze aanwinst, er stonden al 2 bouwserie 86-ers op zolder. Wel vormt deze lok door zijn gave geluid en telexfunctie een enorme opwaardering van het locomotievenpark, voorzichtig wil ik stellen dat deze lok, de 64 en de railbus alle museumtreinen naar het bergstation zullen gaan trekken. De andere 86-ers, de 85, 74, 75 en beide 78-ers zijn daarmee vulling van het depot geworden. Voor de bergbaan staan een grote gelede 96 en een zware 94 nog op mijn wensenlijst, maar ze hebben geheel geen prioriteit. Als ik die modellen al ga aanschaffen, dan zullen het ook geluidslocomotieven met hoogvermogenaandrijving moeten zijn. Maar dat kan zo 2019 worden!

Bovenaan mijn wensenlijst staat een class 66, helaas heeft Marklin die niet uitgebracht. De Heljan of Mehano uitvoering wil ik niet, de Esu is te duur. Daarna komt een Marklin 110 met strijkijzerneus, de bugelfalten, in beige blauw. Maar die is inmiddels uitverkocht. Van de Traxxen is de 187 uitgebracht, een hobbylok. De 187 heeft een duidelijk andere kop dan bijvoorbeeld de 185 en 186, die mag daarom natuurlijk niet ontbreken! Laatste wens is een 103 met geluid en metalen kap. Daarvan zijn er zoveel in de handel dat ik die probleemloos over 5 jaar nog kan kopen. Voor dit jaar geen aankopen dus meer, ik wil me beperken tot 2 locomotieven per jaar. Moeilijk, maar het gast me vast een keer lukken!

FRANK103 zei

En gast is een verschrijving voor gaat, bij het typen van zoveel diepzinnige teksten gaat er wel eens iets fout! Hachelijk?

Ad zei

Ik weet het Frank. Heb ook dat probleem. Zoals de Duitse buren het zo mooi kunnen zeggen; in die Bregenzung zeigt zich den Meister. Kan je ook vertellen dat het ook mijn sterkste kant niet is. Elke keer denk ik; nu heb ik genoeg locs. Maar dan zie ik weer een aantrekkelijke loc(variant) voor een mooie prijs...

FRANK103 zei

@Ad: het is gewoon dwangmatig gedrag, dat verzamelen. De ene verzamelt munten of postzegels, de ander modeltreintjes. Ach, zo lang we er geen boterham minder om eten... Ik kan van meeste locomotieven wel uitleggen waarom ze onderdeel uitmaken van de verzameling of waarom ze op de wensenlijst staan, maar die begrenzung ontbreekt toch wel een beetje, anders had ik me beter beperkt tot een bepaald land en bepaalde periode, en had de verzameling uit maximaal 10 (of 20) locomotieven bestaan....

Mirjam Kakelbont zei

Gewoon hardnekkig doorgaan met verzamelen. Zolang je nog geld overhoudt om koffie met gebak te kopen, is dat mijn advies. Een prachtige loc om te zien! En met "echte" geluiden. Ik begrijp je zwak (-:

Renesmurf zei

ja, op den duur lijken ze ook allemaal op elkaar, maar dat heeft ook wel zijn charme.

FRANK103 zei

@Mirjam: voor koffie met appeltaart gaan desnoods een aantal locomotieven op Marktplaats. Prioriteiten zijn mij duidelijk!

@René: ik probeer toch zo nu en dan de verschillen te laten zien. Maar dat doe ik kennelijk niet duidelijk genoeg!

Marco Luijken zei

Hoi Frank,
Di staat weer mooi op je baan. Een prachtige lok. Super!!

Groeten, Marco

FRANK103 zei

@Marco: bedankt! Ik ben er erg blij mee.