woensdag 7 juni 2017

Knutselen op zolder


Weken vliegen voorbij waarbij ik, als het kan, liever in de tuinof op de fiets zit, dan achter de PC.Uiteraard gaan we ook nog met regelmaatnaar Erik om aan zijn spoortafel te bouwen,hoewel de temperatuur op zolder aardig oploopt.Het helpt dan om even cool naar de telefoon te kijken,maar daar komen we niet voor!Alle sectoren in de spoorbaan zijn aangesloten op de bezetmelding,alle wissels zijn aangesloten op de printplaten,we zijn bijna zover dat de Intellibox (centrale) aangesloten kan worden op de laptop, zodat de spoorbaan door de computer kan worden bestuurd.Tijd dus om het tafeltje waar de laptop op moet komen te staan netjes aan te sluiten.Dat moet er uit gaan zien als een bedieningspaneel van een echte trein.Ook daar zijn we nog niet mee klaar!Stefan heeft zijn nieuwe Marklin 186 bij zich en wil die graag laten rijden.Dat kan, deze Traxx locomotieven zijn best gevoelig voor slecht liggende rails en brengen zo tekortkomingen aan het licht.Zo zijn weer een paar dinsdagavonden nuttig besteed.Hachelijk?

9 opmerkingen:

Sjoerd zei

En zoals iedere hobby kost het veel tijd...

francky spruytte zei

Een hobby waarbij veel komt kijken om de treintjes in beweging te brengen.

FRANK103 zei

@Sjoerd: het is dan ook een tijdverdrijf!

@Francky: daar komt zeker veel bij kijken, om niet te zeggen: heel veel! Helaas ga ik er op dit blog uitgebreid over schrijven, zodat er wellicht sprake is van internetvervuiling. Heel hachelijk!

Mirjam Kakelbont zei

Nou, nou, de NS kan er bijna nog wat van leren (-: Wat een techniek.
In de tuin zitten is ook lekker. Ik ga ervan uit dat je dat alleen doet als het buiten droog is. Alhoewel wij een keer gebarbecued hebben toen het regende. We hadden afgesproken te gaan bbq'en en dan gáán we het doen ook.
Het is juist leuk als een hobby veel tijd kost. Daardoor kom je wel altijd tijd tekort...
Lieve groet

Kees zei

'N heel karwei Frank, maar je weet waar je het voor doet. Fijn weekend.
Groet Kees.

Renesmurf zei

Met mooi weer is het buiten altijd nog het leukst, binnen kan altijd nog. Net ook maar wat men wil he.

FRANK103 zei

@Mirjam: in de tuin zitten doe ik inderdaad alleen als het niet regent. Ik ben er namelijk niet van overtuigd dat ik niet kan smelten, of oplossen, met alle luchtvervuiling hier. Heel hachelijk!

@Kees: voor de gezelligheid Kees, een leuke dinsdagavond met de neven. Dat het om treinen gaat is een pre, maar raceauto's, fietsen, boten, vliegtuigen hadden wat mij betreft ook gekund. Of voetbal....

@Rene: met mooi weer bezoeken we museumspoorlijnen of kletsen in de tuin over de hobby, dan zijn we niet op zolder te vinden!

Marco Luijken zei

Hoi Frank,
Daar wordt hard geklust zie ik wel.
Leuk dat signaleringspaneeltje wat je op de kop hebt weten te tikken.
Mooi die NS lok.

Groeten, Marco

FRANK103 zei

@Marco: het is het bedieningspaneel van Erik en de lok van Stefan, het harde klussen doet Ries. Eigenlijk kom ik alleen voor de koek bij de koffie en loop ik in de weg. Hachelijk!