zondag 11 juni 2017

Souterrain cup 2018


Het trainen voor de Souterrain cup 2018 is begonnen, het afstellen van de auto´s op de nieuwe baan is bijna raketwetenschap,het testen van de banden, de tot op heden onovertroffen Marc B sloffen ten opzichte van de Ortmann exemplaren, en muffins bij de koffie of toch gevulde koeken.Marc is zelfs zover gegaan dat hij een mascotte heeft geregeld, die heel toepasselijk Olie heet!Na een uur testrijden is het tijd voor een wedstrijd ´Eruit is eruit`.Discussie ontstaat over de startplaats nu een goede streep ontbreekt.Het eruit gedeelte lukt Timon heel goed,iets wat met een mega coole houding geaccentueerd wordt!Daar kan de rest nog iets van leren!Dankzij de restspanning in zijn regelaar wint Marc van Martin de eerste race,tot ergernis van Martin wiens auto wel direct stil staat zodra de computer de spanning van de baan haalt.Het is nog vroeg, er zijn nog een boel versnaperingen, tijd dus voor een tweede race.Ook de tweede race demonstreren Timon en ik hoe je de auto spectaculair naast de baan moet parkeren, Marc en Martin hebben daar merkbaar meer moeite mee.Dat we nu met dezelfde auto´s rijden maakt de race merkbaar spannender!Deze wedstrijd wint Martin met een ruime voorsprong,en na nog een laatste testrondje reizen we rond 23.30 weer huiswaarts!Hachelijk?

11 opmerkingen:

Sjoerd zei

Je hebt nog even tot 2018... Volgens mij heb je af en toe te veel oog voor de versnaperingen.

FRANK103 zei

@Sjoerd: zonder brandstof rijdt de auto niet? Slotracen is erg inspannend!
Ik heb niet alles alleen opgegeten ....

francky spruytte zei

Op deze blog is "uit de bocht gaan" letterlijk op te vatten. Heikel ?

MarcStouten zei

Oliver, roepnaam Ollie. Er was weer hoop te beleven op de baan en het was weer een leuke gezellige raceavond . Thanx!

FRANK103 zei

@Francky: dit hele blog is een dieptepunt, ook als je de bocht wel haalt!

@Marc: het was zeker gezellig en iedere keer is toch weer anders, zodat er weer een pakkend stukje te schrijven valt.

Mirjam Kakelbont zei

ZO, die auto's rijden hárd!
Het probleem met de muffins of toch gevulde koeken bij de koffie is snel opgelost: je eet ze gewoon allebei. Voor de bierworstjes bedank ik.
Vandaag heeft Timon mijn voorkeur en dat is omdat hij een shirt van Sea shepherd draagt. Dergelijke mensen mogen van mij bijna alles. Bijna (-:
Is er nog een eerlijke scheids tijdens de wedstrijd? Bij de tweede race staat de rode bolide met drie neuslengtes voor...


FRANK103 zei

@mirjam: een rondje in ongeveer 7 seconden, de snelste rondes in 6,8 seconde. Ik heb 1 muffin en een aantal bierworstjes opgegeten. En wat dropjes en chips. Heerlijk!
Timon is erg trots op zijn shirt, de sea shepherd doet daadwerkelijk iets tegen Japanse walvisvaarders, waar greenpeace het laat afweten. Althans, je hoort er weinig over.

Er is geen scheidsrechter, uiteindelijk gaat het alleen om de eer. Het is dat er hier iets over de race te lezen valt, anders weet nooit iemand wie gewonnen heeft. Als er een scheidsrechter nodig is, dan wordt het mij te serieus en ga ik iets anders doen. Hachelijk?

MarcStouten zei

Natuurlijk doen we ons best om zo hard mogelijk te gaan maar we zijn onze eigen scheids met fun als drijfveer!

Renesmurf zei

Olie is de leukste, wat een lief beestje!

Kees zei

Ha frank, zo als altijd weer veel spanning bij jullie, maar al die lekkernijen maken weer veel goed hihi.
Groet Kees.

FRANK103 zei

@Marc: inderdaad!

@Rene: absoluut een leuk beestje! Hij is pas een paar maanden oud!

@Kees: we verbranden zoveel energie dat we dit noodgedwongen wel moeten aanvullen!