maandag 17 juli 2017

Telekom cup


John, die hier trouwens niet genoemd wil worden, wees me op de Telekom cup die jaarlijks georganiseerd wordt door Borussia Mönchengladbach (nr 9 van de Bundesliga).Een toernooi met als tegenstanders Werder Bremen (nr. 8), Hoffenheim (nr. 4) en Bayern München, de kampioen van Duitsland.En zo reden we dus op zaterdagmorgen vroeg naar Mönchengladbach!Omdat het in Duitsland heel gebruikelijk is een shirt van de favoriete club aan te hebben, zaten John (wil hier nog steeds niet genoemd worden) en ik in onze Borussia Mönchengladbach shirts in de autoen had Jason (wil hier echt helemaal niet genoemd worden) als compromis een FC Barcelona jas aan.Eigenlijk wilde hij zijn Ajax shirt aantrekken, maar zo ruimdenkend als men in Duitsland is over shirts van andere Duitse clubs,hoe hachelijk kan het shirt van Neerlands trots zijn!Rond het stadion was een soort kermis met voetbalgerelateerd vermaak,een band die Duitse deuntjes speeldeen veel, heel veel koek en zopie.Daar kan je dus niet zomaar aan voorbij blijven lopen!Ook hadden we de bus van Bayern München gespot, de spelers waren echter buiten beeld.Dan begon de eerste wedstrijd, Werder tegen BMG, aan beide zijden kansen, Werder was eigenlijk beter, maar de eindstand na 45 minuten was 0-0. De penalty's werden gewonnen door Werder.Dan Hoffenheim tegen het sterkste team van Bayern München.Het was een adembenemende voetbalshow van 45 minuten, waarbij Hoffenheim eigenlijk nauwelijks aan de bal kon komen.Het klasse verschil was veel groter dan de eindstand 1-0.
 Hoffenheim tegen Borussia Mönchengladbach was slaapverwekkend,door strafschoppen wist Hoffenheim de 3e plaats te halen.De finale tussen Werder en Bayern was weer oogstrelend, omdat ook Werder doelpunten probeerde te maken en daardoor verdedigend grote gaten liet vallen.De eindstand had 5-0 kunnen zijn, maar door een gemiste penalty en nog een aantal gemiste kansen werd het slechts 2-0.Uiteraard hebben we de prijsuitreiking bekeken en bijna nog serieus overwogen een Bayern Munchen shirt te kopen.Het kan echter te gek, en dus zijn we teruggelopen naar de auto voor de thuisreis. In de auto wordt hard onderhandeld over de avondmaaltijd, Jason wint en dus zitten we niet veel later bij de Duitse Mc.Zo hebben we weer een hele leuke dag beleefd!Hachelijk?

8 opmerkingen:

Renesmurf zei

Dat is een sportief gebeuren zeg!

FRANK103 zei

@René: zeker, daarom vonden we het consumeren van lokale delicatessen ook verantwoord!

Kees zei

Hoi Fran, zo zo je heb dus 'n keer buiten de deur gegeten, hihi maar zo te lezen heb ben jullie een fijne en sportieve dag gehad.
Groet Kees.

Sjoerd zei

Mooi toch, een hele dag erop uit met voldoende versnaperingen onder handbereik...

Ad zei

Fussball,viel Spass, gut gegessen; noch mehr zu wünschen?

FRANK103 zei

@Kees: sportief, culinair verantwoord en gezellig! Een topdag dus!

@Sjoerd: spass zeggen de Duitsers dan! En gemutlich. Een aanrader!

@Ad: een korte stop op een station, dat had wat mij betreft nog wel gekund. Maar daar doe ik John en Jason geen plezier mee, en het is de bedoeling dat iedereen een leuke dag heeft! En een keer niet naar een station, daar lig ik niet wakker van!

Anoniem zei

zo'n sportief gebeuren is volgens mij slecht voor de colesterol. Heikel ?

FRANK103 zei

@Francky: ik dacht dat sporten juist goed voor je was! Het is hachelijk!