woensdag 12 juli 2017

KIWI rail


Lisanne ging tijdens haar rondreis door Nieuw Zeeland één treinreis maken.Ik heb haar ongeveer 6 maanden dagelijks via whatsapp gevraagddaar toch vooral voldoende foto's van te maken,kijk hobbits kunnen we ook op TV zien en voor natuurschoonkunnen we naar Zwitserland (bergen) of naar Castricum aan Zee (bomen en water),maar Kiwi rail, dat hebben we hier niet!Ik was dan ook erg blij toen ik dinsdageen wagonlading foto's toegestuurd kreeg van haar reis met de TranzAlpine.Zelf wil ze niet over deze treinreis schrijven,straks ontspoort haar blog volledig en gaat ze meer stukken over treinen produceren.Op haar blog kan je lezen waar ze naar toe is gegaan en wat ze daar heeft gezien.Franz Josef Glacier, meer verklap ik niet.Hachelijk?

7 opmerkingen:

Renesmurf zei

Dat is zeer zeker de moeite waard om vast te leggen, want de omgeving is het bekijken waard.

Sjoerd zei

Daar moet je het waarschijnlijk lang mee doen. Ze mag wel eens naar de kapper, toch...

FRANK103 zei

@René: het ziet er daar geweldig uit! Ik zou er ook een spoorlijn aanleggen!

@sjoerd: het is koud daar, dan isoleert een dikke haardos uitstekend!

Ad zei

Ja kijk, dat is nog een trein reizen! Gaaf zeg; komen er nog meer afleveringen van Kiwirail?
Krijg je geen zin om het allemaal zelf te gaan bekijken. Je hebt immers een goed argument om er heen te gaan; je dochter zit er!

FRANK103 zei

@Ad: ik heb deze Amerikaanse diesels al in een ver verleden zelf bekeken, daarvoor ga ik niet ruim 60 uur (heen en weer) in een vliegtuig zitten. Lisanne is bezig met haar laatste dagen in Nieuw Zeeland, daarvoor hoef ik ook niet meer die kant op. Nog een maand en ze is weer thuis!

Anoniem zei

Leuk. Zo zien we niet alleen een australische trein in actie, maar ook het landschap waar die doorrijdt.

FRANK103 zei

@Suske: maak daar Nieuw Zeeland van en je opmerking klopt als een bus!
Australië is een eind zwemmen vanaf het Zuidereiland, en dan hebben we het ook niet over vissen die de eenzame zwemmer zou kunnen aanzien voor een hapklare brok.