maandag 23 oktober 2017

De 103 meeting


Zaterdagmiddag waren Dick en Laurent hier voor een bezoekje aan de modelspoorbaan op zolder.Beiden hadden wat fraai rollend materiaal mee dat wat rondjes mocht rijden op de baan.De nadruk lag hierbij op machines van de bouwserie 103, waar Dick ook een groot liefhebber (verzamelaar) van is.Op de baan stonden een doorzichtige 103 die in de jaren 80 was uitgebracht om het toen nieuwe digitale systeem te demonstreren,de Piko 103 van Laurent,een beige blauwe 103 (Piko),een Lufthanse 103 (Marklin),de Touristik 103 (Roco),de Rail adventure 103 (Piko),de rode 103 met slabbetjes (Marklin)en een voorloop 103 (Roco).Op de line-up foto is ook de geheel blauwe 103 te zien en een Marklin voorloopserie 103.Dan mag ook de 150 jaar Brennerbahn Taurus (Roco) van Laurent op de baan,wat een fraaie machine en wat een geweldig geluid produceert die lok.Nadat alle loks een rondje over de tafel hebben gereden is het tijd om nog een paar sfeerfoto's te maken,onder andere met de bekende Hage Von Ortloff!Zo vliegt een gezellige middag veel te snel voorbij.Hachelijk?

10 opmerkingen:

Albert y Mara fotoblog zei

Je verbouwing van de badkamer was leuke info, maar deze blog doet mijn "modelbaan-hart" sneller kloppen. Plezante foto's Frank. Dit was voor mij na lange tijd genieten. Met spoorse groeten Albert

Sjoerd zei

Dat zijn heel wat 103'tjes bij elkaar. Zo'n middag vliegt natuurlijk voorbij.

FRANK103 zei

@Albert: graag gedaan, ik had ook al ernstige twijfels over dat badkamerbericht, ik ben blij dat ik niet in een vlaag van verstandsverbijstering een tweede bericht heb geplaatst! Dat was te hachelijk geweest, vermoed ik!

@Sjoerd: in het kader van een gezellige treinenmiddag had ik graag een ander woord gekozen dan vliegen, in het voorbij vliegen, maar ik zal dat deze keer door de vingers zien! Maar de middag ging inderdaad als een trein!

francky spruytte zei

Leuke treintjes, maar dat kan men hier op deze blog verwachten.

FRANK103 zei

@Francky: men kan zeker treintjes op dit blog verwachten, maar of je ze leuk vindt, dat mag je helemaal zelf bedenken.

Marco Luijken zei

Hoi Frank,
Dat zijn hele mooie locomotieven. Zien er goed uit.
Lekker puddingbroodje!! Jullie snoepen wat af daar op die hobby zolder.

Groeten, Marco

Ad zei

Frank, leuk bericht. Die serie 103 blijft tijdloos. De locs passen nog steeds naast moderne locs als de Siemens Vectron.

Renesmurf zei

ja, en ondertussen komen er ook steeds maar nieuwe modellen bij, dus het gaat immer voort.

FRANK103 zei

@Marco: het is afzien, zo’n hobby!

@Ad: er zijn meerdere 103 bewaard gebleven, de Rail adventure wordt zelfs nog ingezet, dus een 103 naast Vectron lokomotieven kan wel. Zeker op een modelspoorbaan!

@Rene: aan 103-en komt er niet veel meer bij, maar aan modern materiaal natuurlijk wel. Je kan dat gemakkelijk vergelijken met auto’s, waar ook steeds verbeterde modellen worden ontwikkeld.

Mirjam Kakelbont zei

Eigenlijk zou ik een pil van Alice in Wonderland willen slikken. Dan zou ik mee kunnen rijden in de locs. Helemaal voorin natuurlijk. Lijkt me een koud staaltje!
Dat puddingbroodje ziet eruit om rauw in te bijten.
Groejtes