maandag 9 oktober 2017

Naar Antwerpen


Ergens in augustus vroeg ik Lisanne of ze interesse had in een stedentripje,waarbij ik uiteraard Dusseldorf, Aken en Keulen heb genoemd, een aantal van mijn favoriete steden.En dat heus niet alleen vanwege de boeiende stations en de curryworst,alhoewel ik nu even niks anders kan bedenken.Lisanne wilde naar Antwerpen.Jullie begrijpen dat ik nogmaals de curryworst in Aken, Keulen en Dusseldorf heb genoemd, het was echter aan dovemansoren gericht.Nu ik zelf nog nooit in het centrum van Antwerpen geweest ben


(Treinenwinkel Verschooten is dicht op dinsdag....)

en de befaamde Belgische frieten en stoofvlees wellicht ook in Antwerpen gevonden kunnen worden, reden we dus naar Antwerpen.


(Het Rubenshuis)

Natuurlijk hebben we snel het station bekeken, een van de vele overdekte winkelcentra,het Rubenshuis en de Meir, een lange winkelstraat.En de frieten van Max bij de onvriendelijkste frietenbakster uit België.En de frieten en het stoofvlees waren ook niet bijzonder goed.Dan zijn we naar Het Steen gelopen, een kasteeltje aan de waterkant.Het moet gezegd worden, Antwerpen is gewoon een leuk stadje!Rond 16.00 waren we klaar en zijn we weer naar huis gegaan.Hachelijk?

8 opmerkingen:

Renesmurf zei

Ja, Antwerpen wil ik ook ooit nog eens zien! Het ziet er op zich wel leuk uit, en groot.

francky spruytte zei

Het is tijden geleden dat ik nog eens in Antwerpen kwam. Er is daar veel te zien. Jammer dat de friet met stoverij tegenviel. Erg heikel.

Sjoerd zei

Tsjonge, zonder een fatsoenlijke stoverij valt het toch tegen. En dan ook nog Verschooten Herman dicht.

FRANK103 zei

@Rene: het was zeker leuk, maar niet overdreven groot. Leuk voor een dag shoppen!

@Francky: dat is een goed reden om nog eens naar Antwerpen te gaan, maar dan bij een ander frietkop patat met stoofvlees te kopen.

@Sjoerd: het was evenzogoed een hele geslaagde dag, en we gaan zeker nog een keer!

Kees zei

Hoi Frank, mooie kijk op Antwerpen, fraaie stad is het, ook wij zijn er al vaak geweest, dus komen de foto's wel bekend voor. Het station, meesterlijk kunstwerk is het. Het is er fijn vertoeven.
Groet kees.

Ad zei

Ha Frank, dat station is inderdaad echt mooi. Culinair vond ik de stad ook erg in de smaak vallen. Misschien moet je voor een volgend bezoek een paar dagen uittrekken. Dan is de kans ook groter, dat je de treinenzaak geopend vindt.

Mirjam Kakelbont zei

Ik zag de foto's en herkende onmiddellijk het station van Antwerpen!
Dat zal aan jou toch ook wel besteed zijn? Zeker omdat er treinen reden (-:
En goddank rijden er ook trams.
Haha de onvriendelijkste frietenbakster van heel België. In het Rubenshuis maakten wij eens kennis met de onvriendelijkste gids van gans het land. Ze hebben ze daar blijkbaar in veelvoud.
Nou ben ik zó vaak in Anvers geweest maar heb nog nooit Het Steen gezien. Potjandorie!

FRANK103 zei

@Kees: bedankt, ja, we vonden Antwerpen erg leuk!

@Ad: we gaan vast nog een keer,en dan naar een andere frietzaak.

@Mirjam: naar Antwerpen gaan en dan Het Steen niet zien, dat is net als naar de Zaanse Schans gaan en de molens missen, naar Parijs gaan en de Eifeltoren overslaan, ongekend! Ik zou binnenkort in de auto stappen om dit recht te zetten! Heel hachelijk!