donderdag 30 november 2017

Over Photobucket en de Darc


Een deel van de foto's op dit blog stonden eigenlijk op de fotosite photobucket.


(Bakker Joop Porsche op de Col du Darc: de Donderdag Avond Race Club)

Met als voordeel dat ik deze foto's eenvoudig ook op een forum kon plaatsen.


(Meel voor een sneeuweffect)

Maar een half jaar geleden besloot photobucket geld te vragenvoor haar diensten, en wel USD 400 per jaar.Dat was ik echt niet van plan te gaan betalen, dus heb ik mijn photobucket account verwijderd.Met als gevolg dat op een aantal forums en hier op dit blog foto's verdwenen zijn.Meestal vind ik dat niet zo erg, wie bekijkt die oude berichten nog?De foto's van een bezoek aan de DARC van Gastheer Gerard heb ik vanavond opnieuw geplaatst,wat veel werk is omdat ik de meeste voor dit blog verkleinde en soms bewerkte foto's in de digitale prullenbak gegooid heb.En soms heb ik zelfs de originelen verwijderd, wat doe je er immers nog mee?Die van de DARC kon ik herstellen, maar of jullie dat de moeite waard vinden?Hachelijk?

11 opmerkingen:

Sjoerd zei

Ik gooi nooit foto's weg. Storage is tegenwoordig niet meer zo duur. En ja, het is leuk om af en toe eens terug te bladeren.

FRANK103 zei

@sjoerd: iets wat ik nooit meer verwacht te gebruiken kan ik natuurlijk ook weggooien. Maar dat is niet altijd even handig...

francky spruytte zei

Naar oude foto's kijk ik ook nooit meer, behalve die in de oude doos uit de jaren 1940. Of ik ze kwijt ben of niet maakt me niets uit.

Kees zei

Hoi Frank, gelijk heb je, Gratis is leuker. Vraagje Is het meel niet slecht voor je race wagens, lijkt me dat ze van binnen vet worden, geeft het geen storing aan het stroom gebeuren. Misschien beter kunstsneeuw gebruiken, nu genoeg te krijgen.
Groet Kees.

Renesmurf zei

Leuk zo door de sneeuw heen, dan glijden ze alle kanten op!

FRANK103 zei

@francky: meeste oude foto's heb ik ingeplakt of in fotoboeken verwerkt. Die zijn leuk om te bekijken.

@kees: meel is zeker niet goed voor de auto's, helemaal niet al het in de motor beland. Ik ben zeker een uur per auto bezig geweest om deze weer schoon te maken! Chemische nepsneeuw is misschien veel erger voor de auto's?

@Rene: daar gaat het inderdaad om! Spectaculaire foto's maken van een raceauto in de sneeuw!

Ad zei

Balen Frank, ik worstel met hetzelfde probleem. Vind het wel jammer dat oude berichten daardoor niet meer te bekijken zijn.

FRANK103 zei

@Ad: ik herstel berichten als iemand daarom vraagt en als het me zelf stoort. Maar zoals gezegd, ik heb alle weblogfoto’s vóór 2015 gedelete.

MarcStouten zei

Historisch!!

FRANK103 zei

@Marc: zeker! We kunnen jouw reservecircuit in de tuin zetten en misbruiken voor een meelsessie!

Mirjam Kakelbont zei

Als jij het de moeite waard vindt, vind ik het ook de moeite waard.
Zonde dat je veel foto's gedelete hebt. Logisch, want je vertrouwde op de service van het Forum. Lekker Forum...
Eerst dacht ik dat je meel strooide zodat de auto's niet zo snel uit de bocht zouden vliegen *proest* Had je die foto weggelaten, dan had ik meteen gezien dat het sneeuw was!
Winterse groet