zondag 3 december 2017

Sint Nicolaas


De Goedheiligman is weer in het land en doet natuurlijk ook weer mijn spoorbaan aan.Op de foto's te zien is een plan W rijtuig van Roco die sinds kort de reizigers op de zolderspoorbaan helpt te vervoeren.


(Rechts staat de bekende Hagen Von Ortlof voor een verslag van de intocht) 

De Sint zelf geeft natuurlijk de voorkeur aan een oude stoomtrein met bijbehorende 2-assers.Neefje Joost, die mij getrokken had voor Sint Nicolaas en een mooie trein-surprise had gemaakt,had voor de Sint een mooie paarse Cadillac gedacht.Een hele fraaie bolide voor een heilige!Hachelijk?

10 opmerkingen:

Albert y Mara fotoblog zei

Ondanks dat er hier in Spanje geen Sinterklaas gevierd wordt, dat doen ze pas op 6 januari Los Reyes = Drie Koningen, en dan krijgen alle kinderen kadootjes zoals in Nederland met Sinterklaas,
vind ik je eerste foto geweldig met dan plan W rijtuig èn Sinterklaas op z'n paard.
Met spoorse RENFE groeten

Renesmurf zei

He, wat leuk, Sinterklaas, dat is altijd leuk om die tegen te komen.

Sjoerd zei

Haha, hij is geen steek veranderd...

Marco Luijken zei

Hier gaat je hart toch sneller van kloppen. Super!!

Groeten, Marco

FRANK103 zei

@Albert: Ik ben niet zo thuis in de oorsprong van de feestdagen, zo denk ik dat Sint Maarten en Sint Nicolaas ook afstammen van hetzelfde verhaal waarbij een christelijke geestelijke zijn bezit deelt met die het nodig hebben, door de loop van de tijd zijn het 2 personen geworden. Hoe zich dat verhoudt tot drie-koningen weet ik helemaal niet, maar er zal heus een verband zijn. In dat kader is het misschien goed te bedenken dat kerst en paas niets te maken hadden met het christelijk geloof, maar met oudere heidense feesten, en dat een paus ooit bedacht had aan deze feesten een christelijk tintje te geven om de mensen te bekeren.

@René: ik ben gek op Sinterklaas, vind ik altijd een leuk feest, met lootjes trekken, surprises en gedichten maken, en als hoogtepunt een gezellige avond met de familie!

@Sjoerd: deze Sint is van Artitec, en zolang ik hem voorzichtig op de baan laat staan ziet hij er ieder jaar hetzelfde uit. Net als de kerstman trouwens!

@Marco: bedankt!

Ad zei

Leuk, die aankomst van de Sint op de zolderspoorbaan. Hagen is er natuurlijk ook weer bij voor een reportage. Hier geen anti-zwarte Pietenprotest, of werden ze elders op de Zolderspoorbaan door een anti-anti Zwarte Pietenprotest tegen protest tegen gehouden? Niets menselijks is de H0-mens vreemd , neem ik aan!?

FRANK103 zei

@Ad: de zolderspoorbaan is niet politiek correct, er zijn gewoon zwarte pieten te zien die zwart zijn geworden doordat ze zwart geschilderd zijn (schoorsteen zwart). Ieder verband met lieden uit warme landen ontbreekt. Omdat dit voor alle aanwezige Preisers en Nochjes duidelijk is zijn er hier geen demonstraties.

Mirjam Kakelbont zei

Verdraaid. De Goedheiligman is vandaag alweer vertrokken maar op jouw blog pik ik 'm toch mooi nog even mee.
Hij heeft geen cadeautjes gebracht dus nu is het wachten op de volgende man met een lange baard...
Een dikke hoera! voor neefje Joost.
Schijnheilige groet (-:

francky spruytte zei

Hij is alweer vertrokken zonder iets achter te laten behalve de schade aan onze schoorsteen. Heikel !

FRANK103 zei

@Mirjam: ik ben dit jaar weer erg lief geweest en heb mooie kadootjes voor bij de modelspoorbaan gekregen. Ook de kerstman is hier erg populair, vooral omdat ik die help met de inkopen. Heel hachelijk?

@Francky: wij hebben een modern vinex rijtjeshuis, met stadsverwarming. Geen schoorsteen die ze kunnen slopen, maar gewoon aanbellen en kadootjes afgeven!